! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste auto's komen uit Azië

Nieuws|De meest betrouwbare auto's komen nog steeds uit Azië. Dat blijkt uit het jaarlijkse mankementenonderzoek van de Consumentenbond. Mini is het enige Europese automerk in de top 10.

Joyce Donat

Joyce Donat , Woordvoerder Gepubliceerd op:27 oktober 2020

Beste auto's komen uit Azie

De Consumentenbond vroeg aan 8000 autorijders hoe vaak zij in de periode juni 2019 - juni 2020 met pech langs de weg stonden. Of bij minder accute problemen naar de garage moesten met hun auto. 74% meldt geen problemen te hebben gehad. 26% moest 1 of meerdere keren naar de garage.

Net als in alle voorgaande 20 jaar, staan in de top 10 vooral automerken uit Korea en Japan. Koploper is Lexus (8,8). De gelukkige bezitters van dit luxe merk van Toyota melden zelden tot nooit problemen. De enige niet-Aziaat, de Duitse Mini deelt een vierde plek met Mitsubishi. Beiden merken krijgen een 8.

Tesla valt tegen

Nieuw in de lijst is Tesla. Helaas scoren de elektrische auto's van Tesla samen slechts een 6,3. Hiermee eindigt het merk op plaats 22.

Vooral over Model S zijn er klachten. Tesla voert vaak 's nachts updates uit via wifi-verbinding. Maar gefrustreerde eigenaren melden dat de softwareproblemen door de update alleen maar erger zijn geworden in plaats van opgelost. Overigens doen niet alle Tesla's het slecht. De relatief nieuwe Model 3 doet het wel goed. 

Opvallende stijgers

Een aantal auto's dat vorig jaar slecht scoorde, doen het nu juist beter. Zo klimt Fiat op van plek 20 (6,1) naar plek 14 (6,7). Vooral de stadsauto Fiat 500 scoort relatief goed.

Ook Seat doet het beter. In 2019 was het merk hekkensluiter met een 5,2. Nu staat het met een 6,6 op plaats 15. De stijging is vooral te danken aan de betrouwbare Ibiza.

De laagste cijfers gaan dit jaar naar de Franse merken Citroën (6,2) en Peugeot (6,1). Helemaal onderaan eindigt het Italiaanse Alfa Romeo (5,7). 

Lees het hele onderzoek naar automankementen.

Lees verder

Nieuw & interessant

 • GreenNCAP_28219_3
  26 nov.

  Groener autorijden

  Groener autorijden wordt steeds belangrijker. Met het Green NCAP-programma kun je een bewuste keuze maken als je een auto koopt of leaset.
 • Besparen op brandstof en verzekeringl
  28 okt.

  Autokosten

  Door de coronacrisis zijn de autokosten lager geworden. De brandstofprijs neemt namelijk af.
 • kopen-en-verkopen-van-autos

  Veelgestelde vragen private lease

  Met private lease rij je voor een vast maandbedrag in een nieuwe auto. Hoe zit het met eigen risico bij schade, BKR-registratie en afschrijvingen? Bekijk de video!

 • Private lease elektrische auto
  Nieuws | 16 okt.

  Subsidie nieuwe elektrische auto’s stopt

  Voor nieuwe elektrische auto’s kan binnenkort geen subsidie meer worden aangevraagd. Wees er dus snel bij als je nog een elektrische auto wil kopen of privé leasen.