icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Mobiel videobellen

Nieuws
|
Videobellen met je mobiele telefoon is vanaf nu ook mogelijk met Skype. Het populaire programma voor internettelefonie maakt het nu mogelijk om met je mobiele telefoon te communiceren met pc en MAC.

Gepubliceerd op: 3 januari 2011

Skype is een populair programma voor internettelefonie. Met een webcam aan de pc kun je ook videobellen. Videotelefonie lukt ook met de nieuwe versie van de Skype-applicatie ('app') voor de iPhone, de iPad en de iPod Touch.

Deze legt ook videocontact met Skype op de pc en Mac. Een videoverbinding is gratis maar besef dat video veel dataverkeer kan genereren. Via een mobiele 3G-verbinding kan dat aardig in de papieren lopen, zeker in het buitenland.

Camera

Overigens kan alleen een tweeweg-videogesprek worden gevoerd als de mobiele apparatuur over een camera aan de voorzijde beschikt. Dat is alleen bij de iPhone 4 en de 4e generatie van de iPod Touch het geval.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.