! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Gebruikstips

Gebruikstips voor je smartwatch

Je smartwatch wil je natuurlijk zonder problemen kunnen gebruiken. Installeer daarom de laatste updates. Maar waar moet je aan denken als je een andere smartphone koopt? En wat moet je doen als je smartwatch stuk gaat?


1
Update je smartwatch

Ook smartwatches hebben een besturingssysteem, net als smartphones. Updaten gaat vaak automatisch wanneer je je smartwatch gebruikt, omdat deze via bluetooth verbonden is met je telefoon.

Kijk in de App Store (iOS) of bij Google Play (Android) of je de laatste versie van de app hebt die de smartwatch en smartphone verbinden.

update-je-smartwatch

2
Nieuwe smartwatch?

Kijk eerst of je je huidige smartwatch nog kunt gebruiken als je een nieuwe smartphone op het oog hebt. Het gros van de smartphones werkt met iOS en Android. De Apple Watch werkt alleen met iOS. 

Vergelijk smartwatches in onze vergelijker en bekijk daar welk toestel en besturingssysteem je nodig hebt voor jouw smartwatch. Ook kun je checken in onze smartphone vergelijker wat de eigenschappen zijn van je nieuwe mobieltje, zodat je niet achteraf voor nare verrassingen komt te staan.

3
Smartwatch kapot?

Als je smartwatch niet (goed) meer werkt, update dan eerst de software. Dat kan problemen oplossen. Updaten is ook belangrijk voor mogelijke veiligheidsproblemen. 

Check of je nog garantie hebt. Ook buiten de fabrieksgarantie om kun je recht hebben op (gratis) reparatie of vervanging.

Let op: vochtschade valt vaak buiten de garantie. Check daarom altijd of je smartwatch waterdicht is.

smartwarch-kapot

4
Smartwatch koppelen aan een losse hartslagmeter

De meeste smartwatches hebben een ingebouwde hartslagmeter.

Ben je tevreden over je eigen hartslagmeter, dan kun je die misschien koppelen aan je smartwatch. Vergelijk smartwatches in onze vergelijker. Bij de specificaties van iedere smartwatch staat of je deze kunt koppelen aan een losse hartslagmeter.

oude-smartwatch

Hulp nodig of vragen?

Heb je vragen over je smartwatch? Of wil je iets weten over een specifiek type smartwatch? Praat mee op het forum en deel je ervaringen.

 

Bekijk het forum