icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Gebruikstips

Gebruikstips voor smartwatches

Je smartwatch wil je natuurlijk zonder problemen kunnen gebruiken. Installeer daarom de laatste updates. Maar waar moet je aan denken als je een andere smartphone koopt en hoe zit het met je privacy?

Silvia Smit
Silvia Smit

Expert Elektronica


1
Update je smartwatch

Ook smartwatches hebben een besturingssysteem, net als smartphones. Updaten gaat vaak automatisch wanneer je je smartwatch gebruikt, omdat deze via bluetooth verbonden is met je telefoon.

Kijk in de App Store (iOS) of bij Google Play (Android) of je de laatste versie van de app hebt die de smartwatch en smartphone verbinden.

update-je-smartwatch

2
Nieuwe smartphone?

Kijk eerst of je je huidige smartwatch nog kunt gebruiken als je een nieuwe smartphone op het oog hebt. Het gros van de smartphones werkt met iOS en Android. De Apple Watch werkt alleen met iOS. 

Vergelijk smartwatches in onze vergelijker en bekijk daar welk toestel en besturingssysteem je nodig hebt voor jouw smartwatch. Ook kun je checken in onze smartphone vergelijker wat de eigenschappen zijn van je nieuwe mobieltje, zodat je niet achteraf voor nare verrassingen komt te staan.

3
Let op je privacy!

Beveilig je smartwatch en zet er een code op, net als op je smartphone. Zo kunnen anderen niet je priv√©berichten lezen als je je smartwatch even afdoet. Een code is sowieso verstandig als je met je smartwatch allerlei gezondheidsaspecten of medische gegevens aan het meten bent. Daarvan wil je ook niet dat ze in verkeerde handen vallen.

Onduidelijke voorwaarden

Smartwatches verzamelen een hoop gegevens over beweging en gebruik met je smartphone. Fabrikanten moeten duidelijk aangeven met welk doel die gegevens verzameld worden en met wie ze worden gedeeld. Dat gebeurt niet altijd. De voorwaarden zijn vaak onduidelijk.

Wat gebeurt er met de gegevens op mijn smartwatch?

sporthorloge-gebruikstips-privacy
CB-Community-Banner-blue.jpg

Stel een vraag of help anderen

Heb je vragen over je smartwatch? Of wil je iets weten over een specifiek type smartwatch? Praat mee op het forum en deel je ervaringen.

Bekijk het forum