icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Gebruikstips

Gebruikstips voor smartwatches

Haal meer uit je smartwatch: zo is het handig om de laatste updates op je smartwatch te installeren. En wat moet je doen als je een andere smartphone koopt?

Silvia Smit
Silvia Smit

Expert Elektronica

Bijgewerkt op:  22 januari 2018


1
Update je smartwatch

Net als bij mobiele telefoons hebben smartwatches ook een besturingssysteem. Het updaten zal vaak automatisch gebeuren wanneer je de smartwatch gebruikt, want je smartphone en smartwatch zijn via bluetooth verbonden. Voor een goede werking van je slimme horloge, check je of je de laatste versie van de app hebt die de smartwatch en smartphone verbinden. Dit kun je doen door te kijken of er een recentere versie is in de App store (iOS) of  bij Google Play (Android).

Gebruikstips_updatejesmartphone

2
Nieuwe smartphone?

Heb je een nieuwe smartphone op het oog? Let er dan op of je je huidige smartwatch dan nog wel kunt gebruiken. Lees in onze smartwatchvergelijker welk toestel en besturingssysteem je nodig hebt. In onze telefoonvergelijker vind je mobiele telefoons.

Gebruikstips_nieuwesmartphone

3
Let op je privacy!

Beveilig je smartwatch door er een code op te zetten, net als op je smartphone. Zo kunnen anderen niet je prive-berichten lezen, als je je smartwatch even afdoet. En sowieso handig als je met je smartwatch allerlei gezondheidsaspecten/ medische gegevens aan het meten bent. Daarvan wil je ook niet dat ze in verkeerde handen vallen.

Smartwatches verzamelen een hoop gegevens over beweging en gebruik met je smartphone. Fabrikanten moeten ook duidelijk aangeven met welk doel die gegevens verzameld worden en met wie ze worden gedeeld. Dat gebeurt niet altijd. De voorwaarden zijn vaak onduidelijk. 

Wat gebeurt er met de gegevens op mijn smartwatch?

smartwatch privacy
illust-dossier-probleem-community
Community

Stel je vraag!

Heb je vragen over je smartwatch? Of wil je iets weten over een specifiek type smartwatch? Praat mee op onze Community en deel je ervaringen.

We zijn de topics aan het ophalen...