icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goede en slechte stofzuigers

Nieuws
|
Deze week zijn er weer nieuwe resultaten gepubliceerd van versgeteste stofzuigers. Tijd om vast te stellen welke stofzuiger de 'Beste koop' is en welke de 'Beste uit de test' is. En deze keer zat er ook een opvallend slechte tussen.
Irene Joris 2023

Irene Joris   Expert stofzuigersGepubliceerd op:3 februari 2015

Beste koop predicaat

Vanaf september hebben we ruim 40 nieuwe stofzuigers getest van veel verschillende merken als Miele, Bosch, Philips, Dyson, Bestron, Aeg en Electrolux. Er zitten zowel zakloze stofzuigers tussen als stofzuigers met zak. De prijzen lopen uiteen van €40 tot €400.

Beste koop

Bij het berekenen van de 'Beste koop' stofzuiger hebben we de kosten van stofzakken meegerekend. Bij aanschaf van een stofzuiger met zak, zul je gedurende de hele levensduur stofzuigerzakken moeten aanschaffen. De kosten die je hiervoor maakt, beslaan een aanzienlijk percentage in vergelijking met de aanschafprijs. Deze kosten maak je bij een zakloze stofzuiger niet. Overigens scoren de zakloze modellen vooralsnog niet goed genoeg om 'Beste koop' te worden.

Bekijk wat de huidige Beste Koop stofzuiger is.

Beste uit de test

De stofzuigers behalen uiteenlopende resultaten. De beste behaalt een mooie score van een 7,3 en krijgt daarmee het predicaat 'Beste uit de test'. Deze stofzuiger laat zien dat het prima mogelijk is om met een laag vermogen, 800 watt in dit geval, goed te kunnen zuigen.

Bekijk wat de huidige Beste uit de Test stofzuiger is.

De slechtste uit de test 

Ook hebben we deze week de resultaten van de slechtst scorende stofzuiger aan de vergelijker toegevoegd. Met een 3,0 krijgt deze op het nippertje geen predicaat 'Afrader'. De stofzuiger kost niet veel, maar doet ook niet veel. Hij scoort op vrijwel alle testaspecten zwaar onvoldoende en ook komt hij niet zonder kleerscheuren door de levensduurtest van de motor.

Lees alles over de beste stofzuigers en kijk ook in de stofzuigervergelijker om jezelf voor een eventuele miskoop te behoeden.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.