icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Goede en slechte stofzuigers

Nieuws | Deze week zijn er weer nieuwe resultaten gepubliceerd van versgeteste stofzuigers. Tijd om vast te stellen welke stofzuiger de 'Beste koop' is en welke de 'Beste uit de test' is. En deze keer zat er ook een opvallend slechte tussen.
Irene la Faille
Irene la Faille

Expert Woning & Huishouden

Gepubliceerd op:  3 februari 2015

Beste koop predicaat

Vanaf september hebben we ruim 40 nieuwe stofzuigers getest van veel verschillende merken als Miele, Bosch, Philips, Dyson, Bestron, Aeg en Electrolux. Er zitten zowel zakloze stofzuigers tussen als stofzuigers met zak. De prijzen lopen uiteen van €40 tot €400.

Beste koop

Bij het berekenen van de 'Beste koop' stofzuiger hebben we de kosten van stofzakken meegerekend. Bij aanschaf van een stofzuiger met zak, zul je gedurende de hele levensduur stofzuigerzakken moeten aanschaffen. De kosten die je hiervoor maakt, beslaan een aanzienlijk percentage in vergelijking met de aanschafprijs. Deze kosten maak je bij een zakloze stofzuiger niet. Overigens scoren de zakloze modellen vooralsnog niet goed genoeg om 'Beste koop' te worden.

Beste uit de test

De stofzuigers behalen uiteenlopende resultaten. De beste behaalt een mooie score van een 7,3 en krijgt daarmee het predicaat 'Beste uit de test'. Deze stofzuiger laat zien dat het prima mogelijk is om met een laag vermogen, 800 watt in dit geval, goed te kunnen zuigen.

De slechtste uit de test 

Ook hebben we deze week de resultaten van de slechtst scorende stofzuiger aan de vergelijker toegevoegd. Met een 3,0 krijgt deze op het nippertje geen predicaat 'Afrader'. De stofzuiger kost niet veel, maar doet ook niet veel. Hij scoort op vrijwel alle testaspecten zwaar onvoldoende en ook komt hij niet zonder kleerscheuren door de levensduurtest van de motor.

Lees alles over de beste stofzuigers en kijk ook in de vergelijker om jezelf voor een eventuele miskoop te behoeden.