icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

Het beste stoomstrijkijzer

Welk stoomstrijkijzer geeft het beste strijkresultaat, is handig in gebruik en heeft een lange levensduur? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf de strijkijzers grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

Wij hebben stoomstrijkijzers voor je getest

Laat onze test je helpen om een goed stoomstrijkijzer te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elk stoomstrijkijzer uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk de video.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welk stoomstrijkijzers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We onderwerpen stoomstrijkijzers aan een strenge test op gladstrijken, levensduur, stomen, gebruiksgemak en krasbestendigheid. Lees meer over hoe wij stoomstrijkijzers testen.

 • Strijkijzer-generator highlight 1 - gladgestreken

  1. Weg met die kreukels

  Je wilt in mum van tijd een gladgestreken overhemd. We beoordelen hoe kreukvrij het ijzer verschillende soorten stoffen maakt. Strijkijzers hebben meer moeite met katoen dan met lichte stof. Een paar stoomstrijkijzers strijken ondermaats.

 • Stoomgenerator highlight 2 - uren stomen

  2. Uren stomen zonder lekken

  Urenlang stomend strijken kan problemen geven: een lekkend ijzer of vieze vlekken. Daardoor strijkt een strijkijzer ook nog eens slechter. Dat is waarom we de degelijkheid en levensduur van strijkijzers grondig testen en zwaar laten meewegen. We simuleren 5 jaar lang strijken en onderhoud en meten de hoeveelheid stoom en lekkage. De helft van de strijkijzers overleeft dit niet.

 • Strijkijzer highlight 3 - fijn strijken

  3. Fijn strijken

  Strijken is lang niet altijd een pretje: gedoe met het snoer, knoeien met het vullen, kalk. We beoordelen het gebruiksgemak strijkijzers op heel veel punten, waaronder het snoer, over de stof glijden, bediening, watertank, vullen, ontkalken en opbergen. Het ene strijkijzer ligt een stuk lekkerder in de hand of glijdt soepeler dan de ander en ook in het onderhoudsgemak zitten grote verschillen.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen stoomstrijkijzers op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van stoomstrijkijzers en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes, wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden