icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Stoomstrijkijzers vergelijken

Laatste update van de test: 4 juli 2023

Een stoomstrijkijzer of stoomgenerator is onmisbaar voor strakgestreken kleding.

Keuzehulp

  92  resultaten
  Weergave
  Nieuw
  Sorteer op
  18 van de 92 producten getoond
  Toon meer producten

  Stoomstrijkijzers getest

  We testen regelmatig stoomstrijkijzers en stoomgeneratoren van Tefal, Philips, Braun en andere merken. Het belangrijkst is dat ze makkelijk en goed gladstrijken en dat het strijkijzer niet snel stuk gaat. We testen daarom op gladstrijken, gebruiksgemak, levensduur en de stoomproductie. Zo vind je in onze vergelijker een goede stoomstrijkijzer of -generator.

  Stoomstrijkijzer of stoomgenerator kopen

  Stoomstrijkijzer
  Een stoomstrijkijzer is een klassiek strijkijzer dat stoomt. Kies voor een stoomstrijkijzer als je niet heel veel strijkt, je budget beperkt is, of als je weinig opbergruimte hebt.

  Stoomgenerator
  Een stoomgenerator is een strijkijzer met een externe watertank die met het strijkijzer verbonden is via een stoomslang. Kies voor een stoomgenerator als je veel strijkt en vaak hardnekkige kreukels te lijf gaat. Door de grotere watertank hoef je minder vaak water bij te vullen. Ook stoomt hij krachtiger. Een goede stoomgenerator is niet goedkoop.

  Stoomstrijkijzers en stoomgeneratoren vergelijken

  Vergelijk het soort strijkijzer van je keuze op testresultaten en op stoomhoeveelheid, of dat regelbaar is en of je een extra stoomstoot kunt geven. Een licht strijkijzer strijkt makkelijker, dus let op het gewicht. Vergelijk de stoomstrijkijzers ook om te zien hoe lang het snoer of de stoomslang is. Ga je graag snel aan de slag, vergelijk dan op opwarmtijd. En zo is er nog veel meer om op te letten voor je een goed stoomstrijkijzer koopt.