icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste stoomstrijkijzer en stoomgenerator

Wij hebben bijna 40 stoomstrijkijzers en stoomgeneratoren uitgebreid getest op strijkresultaat, levensduur, gebruiksgemak, stoomproductie en de krasbestendigheid van de zool.

Een stoomstrijkijzer strijkt niet veel slechter dan een stoomgenerator. In de levensduur van de apparaten zitten echter grote verschillen. Het stoomstrijkijzer dat zich Beste Koop mag noemen is al te koop voor minder dan €40. De Beste stoomgenerator koop je voor iets meer dan €100. 

Irene la Faille
Irene la Faille

Expert Woning & Huishouden


 • Beste_Categorie_Stoomstrijkijzer_strijkijzer

  Wij hebben bijna 20 stoomstrijkijzers getest op onder andere strijkresultaat, levensduur en gebruiksgemak. 2 modellen steken er met kop en schouders bovenuit en worden Beste uit de Test. De Beste Koop is van een ander merk en kost zo'n €20 minder dan de Beste uit de Test.  

  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,3 Vanaf € 47,99


  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,3 Vanaf € 47,99


  Beste Koop

  Testoordeel 7,7 Vanaf € 33,99


 • Beste_Categorie_Stoomstrijkijzer_stoomgenerator

  De beste stoomgeneratoren zijn niet van hetzelfde merk maar delen wel hetzelfde eindcijfer. Beiden scoren erg hoog op zowel levensduur als een krasbestendige zool. Tussen de  2 modellen die als Beste uit de Test komen zit wel een groot prijsverschil. Ook mag 1 stoomgenerator zich Beste Koop noemen met een eindcijfer dat dicht bij de Beste uit de Test ligt.

  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,2 Vanaf € 139,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,2 Vanaf € 279,-


  Beste Koop

  Testoordeel 8,0 Vanaf € 99,-


Welk strijksysteem is voor jou geschikt?

Top 3 aandachtspunten uit de stoomstrijkijzertest

 1. Prijs: een goed strijkijzer hoeft zeker niet het duurst te zijn.
 2. Gebruiksgemak: een klein aantal strijkijzers stelt teleur in gebruiksgemak.
 3. Levensduur: niet elk model doorstaat de levensduurtest.

Direct het beste stoomstrijkijzer kiezen? Bekijk de testresultaten en kies voor het beste stoomstrijkijzer of de beste stoomgenerator.

Beste stoomstrijkijzer

Dit stoomstrijkijzer scoort zeer hoog op levensduur, heeft een krachtige stoomproductie en is bovendien prettig in gebruik. Bekijk de testresultaten en zie welk stoomstrijkijzer hoog scoort.

Beste stoomgenerator

De hoogst scorende stoomgenerator heeft een lange levensduur, een goede stoomproductie en krasbestendige zool. Ook scoort hij goed op gebruiksgemak. Weten welke stoomgenerator het best scoort? Bekijk de testresultaten.

Stoomgenerator of stoomstrijkijzer?

Stoom zorgt ervoor dat kreukels gemakkelijker uit stof gaan. Je hebt zowel stoomstrijkijzers als stoomgeneratoren. Stoomgeneratoren zijn praktisch als je veel strijkgoed hebt en dus langer door wilt strijken.

We hebben in totaal bijna 40 stoomstrijkijzers en stoomgenaratoren getest: Bekijk de testresultaten. Eén merk heeft zowel het best scorende stoomstrijkijzer als stoomgenerator.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten

Vergelijk stoomstrijkijzers