! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

De beste stoomgenerator

Een stoomgenerator is een strijkijzer met een extern waterreservoir. Handig voor als je veel strijkt en daarbij hardnekkige kreukels te lijf moet gaan. Wat is de beste stoomgenerator? Wij hebben het voor je uitgezocht door zelf de stoomgenerators grondig te testen.

We hebben 0 stoomgeneratoren getest

Laat onze test je helpen om een goede stoomgenerator te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elk stoomstrijkijzer uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Bekijk hoe wij testen

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welk stoomgenerators goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Wil je de test bekijken?

De eerste 7 dagen ben je gratis lid. Zeg je binnen die tijd op, dan betaal je niks.

Waarom is de test niet gratis?

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

Wij testen stoomgeneratoren streng en grondig op hoe glad ze strijken, levensduur, hoeveelheid stoom, gebruiksgemak en krasbestendigheid. Lees meer over hoe wij stoomgeneratoren testen.

 • Stoomgenerator highlight 1 - kreukvrij

  1. Kreukvrij strijken

  Met een stoomgenerator wil je snel een gladgestreken overhemd. We laten de ijzers stomend over verschillende soorten gekreukte stoffen gaan, om te beoordelen hoe kreukvrij het wordt. Voor een kreukvrij shirt moet je met alle apparaten vaker over de stof bewegen, maar sommige generatoren strijken heel behoorlijk.

 • Stoomgenerator highlight 2 - uren stomen

  2. Uren stomen zonder lekken

  Lekkage, geen stoom, verkalking, vieze vlekken. Na verloop van tijd kan een strijkijzer kuren gaan vertonen en daardoor slechter strijken. Dat is waarom we de degelijkheid de levensduur van strijkijzers grondig testen en zwaar laten meewegen. We simuleren 5 jaar lang strijken en onderhoud en meten de hoeveelheid stoom en lekkage. Een enkele generator legt vroegtijdig het loodje.

 • Strijkijzer highlight 3 - fijn strijken

  3. Strijken met gemak

  Gehannes met het snoer, knoeien met het vullen, wachten op de stoom. Strijken is lang niet altijd een pretje. Daarom kijken we naar het gebruiksgemak van stoomgeneratoren, waaronder het snoer, hoe het ijzer over de stof glijdt, bediening, watertank en hoe je de generator vult, ontkalkt en opbergt. De meeste stoomgeneratoren zijn makkelijk te bedienen en glijden lekker stomend over de stof. Ontkalken wordt je vaak makkelijk gemaakt, maar niet bij alle strijksystemen.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen stoomstrijkijzers op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van stoomstrijkijzers en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat het beste stoomstrijkijzer is. Word lid!
Bespaar 10%

Kies & Koop

5,- per maand

Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.
Meeste waarde

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.