icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste ventilator voor jou, door ons getest

Welke ventilator zorgt voor een prettig briesje, kan tegen een stootje en verbruikt weinig energie? Door zelf alle ventilatoren grondig te testen, hebben wij de beste ventilatoren voor je uitgezocht. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben ventilatoren voor je getest

Laatste update van de test: 23 mei 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke ventilator uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke ventilatoren goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen ventilatoren voor je op ventileren, geluid, gebruiksgemak, constructie, stabiliteit, stroomverbruik, functies en veiligheid. Lees meer over hoe wij ventilatoren testen.

 • highlight_ventilator-veilig_200x200

  1. Veiligheidstest

  Als consument mag je verwachten dat een ventilator veilig is. Daarom worden ventilatoren die niet door onze veiligheidstest komen bestraft met aftrekpunten. Bij 2 ventilatoren is dit het geval. Er kan namelijk een kindervinger contact maken met de ronddraaidende waaier.

 • highlight_ventilator-blaaskracht_200x200

  Blaaskracht en -bereik

  Het aantal snelheidsstanden van een ventilator zegt helaas weinig over de maximale blaaskracht (windsnelheid). Ook zegt het weinig over het verschil in blaaskracht tussen de laagste en de hoogste stand. Wij meten voor alle ventilatoren hoeveel wind ze maken op alle standen die ze hebben.

 • highlight_ventilator-valtest_200x200

  Valtests

  We meten precies hoeveel kracht er nodig is om de ventilator om te laten vallen. Dat doen we voor, achter, links en rechts van het apparaat. We noteren alle schade die bij een val ontstaat. Sommige ventilatoren doorstaan een val erg goed. De meeste hebben schade maar blijven wel werken. Enkele komen slecht uit de valtests.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen ventilatoren op deze en nog veel meer punten? En benieuwd naar de best geteste ventilator? 
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van ventilatoren en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

ls lid weet jij wat de beste ventilator is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.