icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

ParkFlyRent

Eerste indruk|Het klinkt haast te mooi om waar te zijn: je levert je auto dichtbij Schiphol af, een privéchauffeur brengt je naar de luchthaven en haalt je bij terugkomst weer op. Je auto wordt schoongemaakt en verhuurd of gratis geparkeerd, dus je verdient er ook nog aan. Maakt ParkFlyRent zijn mooie beloftes waar, of zitten er adders onder het gras? Wij checkten het.

Kees Verplanke

Kees Verplanke , Expert Auto, fiets en reizen Bijgewerkt op:29 januari 2018


Type verhuurder

Richtprijs € gratis


ParkFlyRent

Conclusie

ParkFlyRent is een autoverhuurservice op Schiphol en vliegveld Eindhoven en biedt een gratis parkeerplek. Via de website maak je een account aan waarna je een parkeerplek reserveert. Je parkeert je auto bij de luchthaven een privé-chauffeur zet je af op Schiphol en haalt je na je vakantie ook weer op. In Eindhoven is het maar 130 meter lopen naar het luchthavengebouw. Tijdens je vakantie wordt je auto schoongemaakt en verhuurd. Lukt verhuren niet, dan wordt je auto gratis in een parkeergarage gestald.

Hoe langer je je auto parkeert, des te groter de kans dat je auto verhuurd wordt en hoe hoger je opbrengst is. Doorgaans houd je er €52 per week aan over. Dat is bovenop het bedrag dat je uitspaart doordat je niet hoeft te betalen voor het parkeren. Er is een aantal voorwaarden, maar daar staan stevige garanties bij schade tegenover.

Verhuurbare auto's

Niet elke auto is interessant voor ParkFlyRent. De dienst stelt eisen aan je auto:

 • Hij mag niet ouder zijn dan 10 jaar.
 • Er mag niet meer dan 200.000 km (benzine/lpg) of 250.000 km (diesel) op de teller staan.

Heb je een BMW, Mercedes, Volvo of een ander soortgelijk merk, dan mag je auto iets ouder zijn. Dierenharen en -geuren zijn taboe, net als beschadigingen aan de auto zoals een kapotte koplamp of een deuk. Ook moet je je auto volgetankt aanleveren.

Schade en boetes

Bij ParkFlyRent is je auto goed verzekerd. Als er sprake is van schade, wordt dat gerepareerd. Lukt dat niet voor je terugkomt, dan krijg je een vervangende auto. Boetes achteraf worden terugbetaald en je krijgt €10 extra voor de moeite.

Potentiële huurders worden gescreend op ongelukken, strafbare feiten of alcohol- en drugsgerelateerde misdrijven in de laatste 5 jaar. Dat klinkt strenger dan het in de praktijk is: wie in die 5 jaar 3 ongelukken heeft veroorzaakt, kan via ParkFlyRent nog gewoon een auto huren.

Wordt je auto niet verhuurd, maar staat hij slechts geparkeerd, dan geldt alleen je eigen verzekering. Hij staat dan wel overdekt en bewaakt.

Tevreden gebruikers

Hoewel het aantal reviews van gebruikers van ParkFlyRent beperkt is tot zo'n 80 stuks (peildatum januari 2018), zijn ze - op 5 na - positief en lovend over de goede organisatie, het gratis parkeren, de taxiservice naar de luchthaven en de was- en poetsbeurt van de  auto. Het negatieve geluid komt van een huurder: weinig keuze, oudere auto's, je bent afhankelijk van wat er staat.

Nieuw & interessant

 • vliegen-ryanair-rechten-passagiers
  12 okt.

  Ryanair: dit zijn je rechten

  Ryanair annuleert tientallen vluchten door stakingen. Wat zijn je rechten?
 • vliegen-vago-compressor-verpakking-eersteindruk
  Eerste indruk  |  28 sep.

  Vago travel gadget

  Ook wel eens last van keuzestress bij het inpakken van je reistas? Met behulp van de Vago travel gadet zuig je de lucht uit je kleding en dat levert, volgens de fabrikant, 50% extra ruimte op in je koffer. We probeerden het uit.
 • vertraging-in-vliegtuig
  17 sep.

  Vluchtclaimbureau: nuttig of onnodig?

  Je vlucht is vertraagd, geannuleerd of overboekt. Het best kun je hier zelf achteraan gaan. Maar als dat niet lukt of je het te veel gedoe vindt, kun je een vluchtclaimbureau inschakelen. Welk prijskaartje hangt er aan deze service? En waarin verschillen de bureaus? 
 • vliegtuig-indelucht
  29 mei.

  Tevredenheid luchtvaartmaatschappijen

  Overal voor moeten bijbetalen. Het is de grootste ergernis bij vliegen, samen met gebrek aan comfort van de stoelen en (been)ruimte. Toch zijn reizigers over het algemeen best tevreden over de luchtvaartmaatschappij waar ze mee vlogen. Maar er zit zeker verschil in de mate waarin.