icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

ParkFlyRent

Eerste indruk | Het klinkt haast te mooi om waar te zijn: je levert je auto dichtbij Schiphol af, een privéchauffeur brengt je naar de luchthaven en haalt je bij terugkomst weer op. Je auto wordt schoongemaakt en verhuurd of gratis geparkeerd, dus je verdient er ook nog aan. Maakt ParkFlyRent zijn mooie beloftes waar, of zitten er adders onder het gras? Wij checkten het.
Kees Verplanke
Kees Verplanke

Expert Auto, fiets en reizen

Gepubliceerd op:  22 april 2016


Type verhuurder

Richtprijs € gratis


ParkFlyRent

ParkFlyRent: review

Conclusie

ParkFlyRent is autoverhuurservice op Schiphol en biedt een gratis parkeerplek. Via de website maak je een account aan waarna je een parkeerplek reserveert. Je parkeert je auto bij de luchthaven een privé-chauffeur zet je af op Schiphol en haalt je na je vakantie ook weer op. Tijdens je vakantie wordt je auto schoongemaakt en verhuurd. Lukt verhuren niet, dan wordt je auto gratis in een parkeergarage gestald.

Hoe langer je je auto parkeert, des te groter de kans dat je auto verhuurd wordt en hoe hoger je opbrengst is. Doorgaans houd je er €30 per week aan over. Dat is bovenop het bedrag dat je uitspaart doordat je niet hoeft te betalen voor het parkeren. Er is een aantal voorwaarden, maar daar staan stevige garanties bij schade tegenover.

Verhuurbare auto's

Niet elke auto is interessant voor ParkFlyRent. De dienst stelt eisen aan je auto:

 • Hij mag niet ouder zijn dan 10 jaar.
 • Er mag niet meer dan 200.000 km (benzine/lpg) of 250.000 km (diesel) op de teller staan.

Heb je een BMW, Mercedes, Volvo of een ander soortgelijk merk, dan mag je auto iets ouder zijn. Dierenharen en -geuren zijn taboe, net als beschadigingen aan de auto zoals een kapotte koplamp of een deuk. Ook moet je je auto volgetankt aanleveren.

Schade en boetes

Bij ParkFlyRent is je auto goed verzekerd. Als er sprake is van schade, wordt dat gerepareerd. Lukt dat niet voor je terugkomt, dan krijg je een vervangende auto. Boetes achteraf worden terugbetaald en je krijgt €10 extra voor de moeite.

Potentiële huurders worden gescreend op ongelukken, strafbare feiten of alcohol- en drugsgerelateerde misdrijven in de laatste 5 jaar. Dat klinkt strenger dan het in de praktijk is: wie in die 5 jaar 3 ongelukken heeft veroorzaakt, kan via ParkFlyRent nog gewoon een auto huren.

Wordt je auto niet verhuurd, maar staat hij slechts geparkeerd, dan geldt alleen je eigen verzekering. Hij staat dan wel overdekt en bewaakt.

Tevreden gebruikers

Hoewel het aantal reviews van gebruikers van ParkFlyRent beperkt is tot een tiental (peildatum april 2016), zijn ze - op één na - positief en lovend over de goede organisatie, het gratis parkeren, de taxiservice naar de luchthaven en de was- en poetsbeurt van de  auto. Het negatieve geluid komt van een huurder: weinig keuze, oudere auto's, je bent afhankelijk van wat er staat.

Nieuw & interessant

 • schiphol zomer drukte vertrek
  Nieuws  |  12 mei.

  Passagiers willen schade claimen bij Schiphol

  Door extreme drukte tijdens de meivakantie op Schiphol heeft een behoorlijk aantal passagiers hun vlucht gemist. Een aantal van hen probeert nu via claimorganisaties de schade te verhalen op luchthaven Schiphol.
 • Schiphol-beter-bereikbaar-vanuit-noorden
  Nieuws  |  1 dec.

  Schiphol beter bereikbaar vanuit het noorden

  Met ingang van de nieuwe dienstregeling van NS krijgt het noorden van Nederland een nachttrein naar de Randstad. Schiphol wordt hierdoor ook per trein weer iets beter bereikbaar voor inwoners uit het noorden.
 • Ryanair-verliest-rechtzaak-over-compensatie
  Nieuws  |  1 sep.

  Ryanair verliest rechtszaak over compensatie

  Ryanair moet claims voor compensatie bij vertraging tot 6 jaar na datum honoreren. Dat heeft een rechtbank in Manchester op 21 augustus bepaald.
 • Op zakenreis met koffer
  Nieuws  |  24 jun.

  Geen standaardmaten voor handbagage

  Er komt voorlopig helaas geen duidelijkheid in de wirwar van regels voor handbagage in het vliegtuig. Brancheorganisatie IATA zet de plannen voor standaardafmetingen in de koelkast na protesten vanuit Noord-Amerika.