icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste smartphone voor jou, door ons getest

Zijn dure telefoons zoals de Apple iPhone en de Samsung Galaxy ook echt de best geteste smartphones? Wij hebben voor je uitgezocht wat een goede mobiele telefoon is. Door zelf van alle smartphones grondig de batterij, het scherm, de camera's, het geluid en nog veel meer te testen.

predicaten

Wij hebben smartphones voor je getest

Laatste update van de test: 17 juli 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke smartphone uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke smartphones goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen smartphones op de populairste functies, zoals fotograferen, filmen en telefoongesprekken. En natuurlijk testen we gebruiksduur, scherm, luidsprekers en hoe snel hij kapotgaat. Lees ook hoe wij smartphones testen.

 • smartphone-highlights-1

  1. Mogelijkheden van je toestel

  Wat heb je aan een smartphone als de batterij leeg is? Daarom testen we niet alleen de batterijduur, maar ook hoe snel je kunt opladen. Met een robot simuleren we het dagelijks gebruik, om een realistische gebruiksduur te tonen. Ook testen we opslagruimte, snelheid, geluidskwaliteit en de aanwezigheid van talloze functies, antennes en sensoren.

 • smartphone-highlights-2

  2. Fotograferen en filmen

  Even snel een foto of filmpje maken is tegenwoordig heel makkelijk. Geen wonder dat steeds meer mensen fotografen of filmen met een smartphone. Uit de test blijken niet alleen gigantische verschillen in foto- of videokwaliteit, maar ook in wat een smartphone heeft (een flitser aan de voorkant, of een extra cameralens) en wat hij kan, zoals filmen in 4K UltraHD.

 • smartphone-highlights-3

  3. Hoe up-to-date is je smartphone?

  Van je smartphone wil je zo lang mogelijk genieten. Alles moet dan wel goed blijven werken. Het is daarom belangrijk dat je updates kunt installeren. Met updates worden foutjes en veiligheidsproblemen opgelost en krijg je nieuwe functies op je telefoon. Wij controleren regelmatig op welke smartphones je wel en niet kunt updaten naar de laatste versie. Helaas is dit bij veel Android-smartphones niet mogelijk.

Nieuwsgierig naar de best geteste smartphone? En naar de verschillen tussen smartphones? Word dan nu lid. Je krijgt toegang tot de testresultaten van smartphones en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes. Wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden