icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hema Zorgverzekering

Eerste indruk
|
Naast de bekende rookworst, handdoeken en verzorgingsproducten die Hema verkoopt, is het nu ook mogelijk een zorgverzekering bij de Hema af te sluiten. De basisverzekering is met €89 vooralsnog een van de goedkopere zorgverzekeringen en met een Hema zorgverzekering krijg je 10% korting op aankopen bij dit warenhuis.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert zorgverzekeringenGepubliceerd op:7 november 2013

MerkHema

Richtprijs€ 89

TypeZorgverzekering

hema zorgverzekering

Hema Zorgverzekering: review

De aankondiging dat Hema met een eigen zorgverzekering komt, is breed uitgemeten in de pers. Maar echt vernieuwend is Hema niet. Het warenhuis biedt onder haar eigen naam in feite een 'normaal' verzekeringspakket van Menzis. Eerder bood Kruidvat onder eigen naam een zorgverzekering van OHRA aan. Kruidvat is daar inmiddels mee gestopt.

Hemakorting

Fanatieke Hema-shoppers krijgen een leuk extraatje bij deze voordelige verzekering: De kortingskaart die je krijgt bij de Hema zorgverzekering geeft standaard 10% korting op aankopen. Let wel op de kleine lettertjes: de korting geldt bijvoorbeeld niet voor online-aankopen die je thuis laat bezorgen of voor Hema-tickets.

Hoog eigen risico

De premie voor de basisverzekering heeft een vanaf-prijs van €69 per maand. Maar let op: dat bedrag geldt alleen voor wie het maximale eigen risico kiest van €860. De Consumentenbond heeft een poll geplaatst met de vraag wat consumenten voor 2014 van plan zijn met hun eigen risico. Nog niet 1 op de 5 consumenten kiest voor het maximale eigen risico.

De meeste mensen kiezen er nog altijd voor om het verplichte eigen risico van €360 niet vrijwillig te verhogen. De premie voor de basisverzekering van de Hema is dan €89 per maand. Dat is nog voordelig, maar Hema is niet de enige voordelige aanbieder.

Vergelijken 

De aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten bij de Hema zijn rechttoe-rechtaan. Het aantal vergoedingen is beperkt en daardoor is de prijs van de pakketten niet heel hoog: maximaal €18 per maand. Daarvoor zijn de meest belangrijke zorgkosten gedekt. Vergoedingen voor tandartskosten zitten daar niet bij inbegrepen. Je kunt je wel een aparte tandartsverzekering afsluiten.

Voor je een aanvullende verzekering afsluit is het absoluut aan te raden verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Met de meest uitgebreide Hema-polis, krijg je bijvoorbeeld maximaal 18 behandelingen vergoed voor fysiotherapie. Ter illustratie: Interpolis heeft een goedkoper aanvullend pakket waaruit 27 behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed worden.

Orthodontie

Met de meest uitgebreide aanvullende verzekering zijn kosten voor orthodontie gedekt voor kinderen tot 18 jaar. De maximale vergoeding is €2000 voor de hele looptijd van de verzekering.  Let wel: als je kind een beugel nodig heeft, lopen de totale kosten vaak op tot boven het verzekerde bedrag.

Conclusie:

De Hema zorgverzekering is een gewone zorgverzekering met een leuk extraatje. De premie van de verzekeringen is concurrerend, maar het is niet slim om meteen een verzekering bij Hema af te sluiten. Vergelijken loont bij zorgverzekeringen op prijs en voorwaarden. 19 november zijn de premies en polissen van alle zorgverzekeraars bekend. Met onze Zorgvergelijker helpen we je graag bij het kiezen van een passende en voordelige zorgverzekering.

+ Geen medische selectie voor de aanvullende verzekeringen.
+ Geen medische selectie voor de tandartsverzekering.
+ Heldere voorwaarden.
+ 10% korting op veel aankopen bij de Hema.

- Maximaal 18 behandelingen voor fysiotherapie vergoed.
- Geen vergoeding voor brillen/lenzen en alternatieve geneeswijzen.
- Aanbiedingsprijs basispremie van €69 geldt alleen in combinatie met een maximaal eigen risico van €860.

Wat is Hema Zorgverzekering?

De zorgverzekering die Hema 'verkoopt' is in feite een zorgverzekering van Menzis. Bij de verzekering krijg je een klantenkaart van Hema waarmee je 10% korting krijgt op aankopen bij Hema.

De zorgverzekering van Hema is een natura-verzekering, waarbij de verzekeraar contracten heeft afgesloten met zorgverleners. Ga je naar een arts of behandelaar die geen contract heeft, dan moet je vaak een deel van de kosten zelf betalen.

Aanvullende pakketten

Naast de basisverzekering van Hema kun je 3 aanvullende pakketten afsluiten. Hema past geen medische selectie toe en accepteert dus iedereen voor de aanvullende verzekeringen. De premie daarvoor kost €6 tot €18 per maand.

Beperkt aantal vergoedingen

Het aantal vergoedingen dat daarvoor gedekt is, is beperkt. Een aantal behandelingen voor de fysiotherapie, spoedeisende hulp in het buitenland en voorbehoedsmiddelen voor vrouwen zijn wel verzekerd, maar vergoedingen voor een bril of alternatieve geneeswijzen vallen hierbuiten.

Tandartsverzekering

Verder kun je nog kiezen uit 3 tandartsverzekeringen. De goedkoopste tandartsverzekering is €11 per maand. Daarvoor worden tandartskosten vergoed tot €250. De duurste variant is €33 per maand en daarvoor krijg je maximaal €750 vergoed. Alleen kosten voor orthodontie en niet nagekomen afspraken vallen buiten de vergoeding. Ook hier past  Hema geen medische selectie toe.

Hema Zorgverzekering, een aanrader? Lees onze review.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.