icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

‘Kijksluiter’ voor begrijpelijke medicijninformatie

Nieuws
|
Apotheken bieden patiënten binnenkort de mogelijkheid om de bijsluiter van ruim 95% van de geneesmiddelen via informatieve tekenfilmpjes te bekijken. Een goed initiatief, vindt de Consumentenbond.
Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op: 20 december 2016

zorganimaties tramadol

Belangrijke informatie geneesmiddel

Deze zogenoemde Kijksluiter toont per geneesmiddel alle informatie die voor de gebruiker van belang is:

  • Waarvoor dient het?
  • Waar moet de gebruiker op letten?

Geneesmiddeleninformatie begrijpen

De Kijksluiter helpt bij het begrijpelijk maken van geneesmiddeleninformatie wat belangrijk is voor het goed en veilig gebruiken van medicijnen. De Kijksluiter kan consumenten ook aanzetten tot een gesprek over het geneesmiddel met zorgverleners en apotheken. En hopelijk in de toekomst leiden tot betere (begeleidings)gesprekken in de apotheek bij de uitgifte van nieuwe geneesmiddelen. Door een account aan te maken op kijksluiter.nl kun je de instructievideo's ook thuis bekijken.

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Kies de beste zorgverzekering