icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ben je op zoek naar een aanvullende zorgverzekering voor Fysiotherapie of wil je overstappen naar een andere verzekeraar? Vergelijk zorgverzekeringen, voorwaarden en premies van verschillende zorgverzekeraars in de Zorgvergelijker van de Consumentenbond.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie houdt zich bezig met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, bijvoorbeeld bij nek- en rugklachten en sportblessures. We beperken ons hier tot fysiotherapie, maar als je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie afsluit, worden ook behandelingen vergoed van de:

  • Oefentherapeut Mensendieck en Cesar
  • Kinderfysio- of oefentherapeut
  • Manueel therapeut
  • Bekkenfysiotherapeut
  • Geriatrie-fysiotherapeut
  • Oedeemtherapeut

Wat kost fysiotherapie?

De vraag hoeveel een fysiotherapiebehandeling kost is moeilijk te beantwoorden. Er zijn geen vaste prijzen voor fysiotherapie. De prijs voor een reguliere behandeling verschilt dus per aanbieder, maar reken op zo'n €45 per behandeling. Een specialistisch tarief, bijvoorbeeld voor manuele therapie of kinderfysiotherapie is meestal weer wat duurder. Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan worden de kosten volledig of deels vergoed door je verzekeraar.

Bij de meeste verzekeringen heeft je verzekeraar contracten afgesloten met fysiotherapeuten. Check bijvoorbeeld met de Zorgvergelijker of de fysiotherapeut van je keuze wel een contract heeft met je verzekeraar. Als dat niet het geval is, krijg je vaak niet het hele bedrag vergoed.

Let op: Als je behandelingen voor fysiotherapie vergoed krijgt uit de basisverzekering, dan wordt dit verrekend met je eigen risico. Dit geldt niet als de behandeling vergoed wordt uit een aanvullende zorgverzekering.

Zit fysiotherapie in de basisverzekering?

Volwassenen

Voor mensen met een aandoening die op de lijst met chronische aandoeningen van de overheid voorkomt, worden fysiotherapiebehandelingen vanaf de 21e behandeling uit de basisverzekering vergoed. De eerste 20 behandelingen per aandoening (dus niet per jaar!) betaal je dan zelf. Hoe hoog de vergoeding is, verschilt per zorgverzekeraar. Je kunt eventueel een aanvullende verzekering afsluiten om ook vergoeding voor de eerste 20 behandelingen te ontvangen.

Heb je last van urine-incontinentie? Dan krijg je de eerste 9 behandelingen van bekkenfysiotherapie vergoed.

Ook oefentherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering: bij artrose aan de heup- en kniegewrichten de eerste 12 behandelingen en bij etalagebenen (claudicatio intermittens) de eerste 37 behandelingen.

Per 2019 wordt oefentherapie vergoed bij COPD vanaf de eerste behandeling (waar voorheen vergoeding was vanaf de 21e). Wel wordt het aantal behandelingen gemaximeerd. In het eerste behandeljaar geldt een vergoeding van maximaal 70 behandelingen, daarna is het maximum afhankelijk van de ernst van de COPD.

Kinderen tot 18 jaar

Kinderen met een chronische aandoening kunnen alle fysiotherapiebehandelingen vergoed krijgen. 

Voor kinderen zonder aandoening die op de chronische lijst staan worden de eerste 9 behandelingen fysiotherapie en oefentherapie vergoedt. Dit is een vergoeding vanuit de basisverzekering en geldt voor kinderen tot 18 jaar. Leveren deze behandelingen niet het gewenste resultaat op, dan kan de verzekeraar eventueel meer behandelingen vergoeden, met een maximum van opnieuw 9.

Wat staat er op de chronische lijst?

Op de chronische lijst, die is opgesteld door het ministerie van Volksgezondheid, staan aandoeningen waarvan de fysiotherapeutische behandeling na de eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Denk hierbij aan aandoeningen van het zenuwstelsel, spierziektes en aangeboren afwijkingen.

Wanneer is het handig een aanvullende verzekering voor fysiotherapie af te sluiten?

Of je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt voor fysiotherapie hangt af van je huidige zorgbehoefte en het risico dat je loopt op een aandoening. Ben je gezond en doe je niet aan risicovolle sporten, dan heb je - wat fysiotherapie betreft - wellicht helemaal geen aanvullende verzekering nodig, of is het goedkoopste aanvullende pakket voldoende.

Als je een grotere kans op blessures hebt door de sport die je beoefent, is een aanvullende verzekering voor fysiotherapie het overwegen waard. En als je (vaker) last hebt van je rug of zwakke gewrichten hebt, kan het zeker verstandig zijn een iets duurdere aanvullende verzekering af te sluiten.

Vraag jezelf altijd af of je zelf voor fysiotherapie wilt betalen als er iets gebeurt, of dat je liever een (maandelijkse) premie hiervoor betaalt.

Wat is de vergoeding voor fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering?

Dit verschilt per zorgverzekeraar en per aanvullende verzekering. Kijk in je polis om te achterhalen voor welke vergoeding je in aanmerking komt. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een maximum aantal behandelingen per jaar, bijvoorbeeld 9, 12, 18 of 27. De duurste pakketten (gemiddeld circa €60 per maand) vergoeden vaak 100% van de kosten.

Sommige zorgverzekeraars rekenen niet in aantal behandelingen, maar vergoeden een maximumbedrag (bijvoorbeeld €250) per jaar.

Let op: de maximale vergoeding geldt voor alle therapieën samen. Dus als je maximaal 12 behandelingen per jaar vergoed krijgt, dan vallen daar álle behandelingen onder van de therapieën die de zorgverzekeraar tot 'fysiotherapie' rekent.

Hoeveel fysiotherapiebehandelingen heb ik nog?

Wil je weten voor hoeveel fysiotherapiebehandelingen je al vergoeding hebt gehad uit je aanvullende verzekering?  En hoe hoog de resterende vergoeding is? Dan kun je dit nagaan in de 'mijn-omgeving' op de website van je zorgverzekeraar.

Kan ik ongebruikte fysiotherapiebehandelingen uit mijn aanvullende verzekering meenemen naar volgend jaar?

In principe geldt de vergoeding voor fysiotherapie uit jouw aanvullende verzekering voor het jaar waarvoor u de verzekering afsluit. Je kunt de behandelingen dus niet meenemen, tenzij de zorgverzekeraar een meeneemservice voor fysiotherapie biedt. In dat geval kun je de niet-gebruikte behandelingen toch meenemen naar het volgende jaar. 

Heb ik een verwijsbrief nodig om naar een fysiotherapeut te gaan?

Nee, in de meeste gevallen niet. Soms is een verwijsbrief wel nodig als je naar een therapeut gaat met wie je zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten. Op dit moment hebben echter de meeste fysiotherapeuten een contract met de meeste zorgverzekeraars.

Op de website van je zorgverzekeraar vind je een overzicht van de zorgaanbieders waarmee een contract is afgesloten. Je kunt ook met de Zorgvergelijker kijken of je fysiotherapeut een contract heeft met de zorgverzekeraar.

Is er verschil in de vergoeding van een behandeling bij een gecontracteerde en een niet-gecontracteerde fysiotherapeut?

In veel gevallen wel. De meeste zorgverzekeraars vergoeden 100% van de behandeling bij een therapeut waar een contract mee is afgesloten. Deze vergoeding is overigens vaak wel weer beperkt tot een maximum aantal behandelingen of een maximumbedrag, afhankelijk van het zorgpakket dat je kiest.

Bij een niet-gecontracteerde therapeut is de vergoeding vaak beperkt. Je krijgt dan bijvoorbeeld 75% van de behandeling vergoed of een maximumbedrag per behandeling. 

Hoe zit het met de vergoeding van fysiotherapie na een operatie?

Fysiotherapie tijdens een ziekenhuisopname valt onder de kosten van de ziekenhuisbehandeling die wordt vergoed door de basisverzekering. Eenmaal uit het ziekenhuis geldt de vergoeding vanuit de aanvullende verzekering of vanuit de basisverzekering (vanaf de 21ste behandeling) als de aandoening op de chronische lijst staat.

De vergoedingen die hieronder getoond worden, gaan over de vergoedingen voor fysiotherapie uit de aanvullende verzekering.

Ontvang het laatste zorgnieuws

Meld je aan voor onze gratis e-mails en we houden je op de hoogte van nieuws over zorgverzekeringen én andere onderwerpen.

Schrijf je in

 

Alle verzekeraars

Van deze verzekeraar bieden de volgende aanvullende verzekeringen de onderstaande dekking in 2024.

a.s.r.

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Start

100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.

€ 16,50

Extra

100%, max. 15 behandelingen p.jr. 100% waarvan max. 12 behandelingen manuele therapie p. jr.

€ 39,50

Uitgebreid

100%, max. 21 behandelingen p.jr. waarvan max. 12 behandelingen manuele therapie p. jr.

€ 57,50

Aevitae (EUCARE)

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Laef! 1

100%, max. 6 behandelingen p. jr.

€ 6,05

Laef! 2

100%, max. 9 behandelingen p. jr.

€ 11,05

Laef! 3

100%, max. 12 behandelingen p. jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 29,39

Anderzorg

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Extra

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 16,05

Fysiotherapie

100%, max. 4 behandelingen p.jr.

€ 7,55

CZ

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Basis

100%, max. 9 behandelingen p.jr.

€ 8,90

Plus

100%, max. 12 behandelingen p.jr.

€ 24,80

Top

100%, max. 20 behandelingen p.jr.

€ 47,15

Jongeren

100%, max. 9 behandelingen p.jr.

€ 23,05

Gezinnen

100%, max. 12 behandelingen p.jr.

€ 67,55

50 Plus

100%, max. 13 behandelingen p.jr.

€ 18,65

CZdirect

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Fysio 4

100%, max. 4 behandelingen p.jr.

€ 4,50

Fysio 9

100%, max. 9 behandelingen p.jr.

€ 12,45

De christelijke zorgverzekeraar

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Smallpolis

100%, max. 9 behandelingen p.jr.

€ 8,75

Mediumpolis

100%, max. 12 behandelingen p.jr.

€ 21,95

Largepolis

100%, max. 27 behandelingen p.jr.

€ 46,95

Extra Largepolis

100%, max. 36 behandelingen p.jr.

€ 77,50

De Friesland

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

AV Opstap

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 6,50

AV Doorstap

100%, max. 9 behandelingen p.jr.

€ 11,95

AV Budget

100%, max. 9 behandelingen p.jr.

€ 8,50

AV Standaard

100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.

€ 16,75

AV Extra

100%, max. 18 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.

€ 26,95

AV Optimaal

100%, max. 36 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.

€ 57,75

DSW Zorgverzekeraar

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

AV Compact

100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.; Oefentherapie 100%, max 9 behandeling p. jr.

€ 9,75

AV Standaard

100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie Oefentherapie 100%, max. 20 behandelingen

€ 26,25

AV Top

100%, max. 27 behandelingen p.jr. waarvan max. 18 behandelingen manuele therapie p. jr.; Oefentherapie 100%, max 36 behandeling p. jr.

€ 46,00

FBTO

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Module Spieren & Gewrichten 100

100%, max. € 100,- p.jr.

€ 3,25

Module Spieren & Gewrichten 200

100%, max. € 200,- p.jr.

€ 6,25

Module Spieren & Gewrichten 350

100%, max. € 350,- p.jr.

€ 11,50

HEMA

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Aanvullend 1

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 8,55

Aanvullend 2

100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.

€ 17,65

Aanvullend 3

100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.

€ 33,55

Ik kies zelf van a.s.r.

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

ZorgBasis

100%, max. 3 behandelingen p.jr.

€ 4,25

ZorgGoed

100%, max. 9 behandelingen p.jr.

€ 12,00

ZorgBeter

100%, max. 12 behandelingen p.jr.

€ 19,95

Interpolis

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

ZorgCompact Plus

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 10,75

ZonderMeer

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 6,76

MeerZeker

100%, max. 12 behandelingen p.jr. (of max. 24 behandelingen p.jr. bij het delen van behandelingen) waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 18,53

ZonderZorgen

100%, max. 20 behandelingen p.jr. (of max. 40 behandelingen p.jr. bij het delen van behandelingen) waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 37,35

inTwente Zorgverzekeraar

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

AV Compact

100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.; Oefentherapie 100%, max 9 behandeling p. jr.

€ 9,75

AV Standaard

100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie Oefentherapie 100%, max. 20 behandelingen

€ 26,25

AV Top

100%, max. 27 behandelingen p.jr. waarvan max. 18 behandelingen manuele therapie p. jr.; Oefentherapie 100%, max 36 behandeling p. jr.

€ 46,00

Just

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Just Live

100%, max. 4 behandelingen p.jr.

€ 3,20

Menzis

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Aanvullend

100%, max. 4 behandelingen p.jr.

€ 16,10

Extra Aanvullend

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 28,90

JongerenVerzorgd

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 19,60

ExtraVerzorgd 1

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 7,85

ExtraVerzorgd 2

100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.

€ 22,65

ExtraVerzorgd 3

100%, max. 20 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.

€ 43,80

Nationale-Nederlanden

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Zorg Zeker

100%, max. 4 behandelingen p.jr.

€ 4,50

Zorg Zeker Plus

100%, max. 8 behandelingen p.jr.

€ 12,00

Zorg Zeker & Tand

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 17,40

Instap

100%, max. 5 behandelingen p.jr.

€ 8,50

Start

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 16,15

Extra

100%, max. 9 behandelingen p.jr.

€ 32,50

Compleet

100%, max. 24 behandelingen p.jr.

€ 55,50

Jij & Compact

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 15,50

Jij & Vitaal

100%, max. 10 behandelingen p.jr.

€ 41,50

Jij & Gemak

100%, max. 12 behandelingen p.jr.

€ 32,50

OHRA

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Compact

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 6,88

Sterk

100%, max. 9 behandelingen p.jr.

€ 9,35

Aanvullend

100%, max. 9 behandelingen p.jr.

€ 15,65

Extra Aanvullend

100%, max. 9 behandelingen p.jr.

€ 27,78

Uitgebreid

100%, max. 18 behandelingen p.jr.

€ 54,45

ONVZ

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Bewuste Keuze start

100%, max. 3 behandelingen of 3 online behandeltrajecten (Fysiochecknu)

€ 3,23

Bewuste Keuze extra

100%, max. 6 behandelingen of 6 online behandeltrajecten (Fysiochecknu)

€ 9,68

Vrije Keuze Startfit

100%, max. 10 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 9,84

Vrije Keuze Benfit

100%, max. 16 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 24,46

Vrije Keuze Optifit

100%, max. 30 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 50,48

Vrije Keuze Topfit

100%, max. 50 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 80,00

Salland zorgverzekeringen

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Start

100%, max. 6 zittingen p.jr. (ook littekenbehandeling)

€ 5,85

Extra

100%, max. 9 zittingen p.jr. (ook littekenbehandeling)

€ 10,50

Plus

100%, max. 15 zittingen p.jr. (ook littekenbehandeling) waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie per aandoening

€ 25,00

Top

100%, max. 25 zittingen p.jr. (ook littekenbehandeling) waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie per aandoening

€ 47,95

Stad Holland Zorgverzekeraar

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Compact AV

100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie p. jr.; Oefentherapie 100%, max 9 behandeling p. jr.

€ 9,75

Jongeren AV

100%, max. 6 behandelingen p.jr.; Oefentherapie 100%, max. 9 behandelingen

€ 12,75

Standaard AV

100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie Oefentherapie 100%, max. 20 behandelingen

€ 26,25

Uitgebreide AV

100%, max. 27 behandelingen p.jr. waarvan max. 18 behandelingen manuele therapie p. jr.; Oefentherapie 100%, max 36 behandeling p. jr.

€ 48,75

Extra Uitgebreide AV

100%, max. 36 behandelingen p.jr. waarvan max. 18 behandelingen manuele therapie Oefentherapie 100%, max. 36 behandelingen

€ 67,75

UnitedConsumers (VGZ)

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

UC ZorgBasis

100%, max. 4 behandelingen p.jr.

€ 5,25

UC ZorgCombi

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 21,50

ZorgBasis

100%, max. 4 behandelingen p.jr.

€ 5,25

ZorgZeker 1 (incl. Tand Ongevallen)

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 9,34

ZorgZeker 2 (incl. Tand Ongevallen)

100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 31,88

ZorgZeker 3 (incl. Tand Ongevallen)

100%, max. 24 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 54,75

Univé

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Zorg Budget pakket

100%, max. 4 behandelingen p.jr.

€ 4,00

Zorg Budget Plus pakket

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 15,00

ZorgBudget

100%, max. 4 behandelingen p.jr.

€ 4,00

Aanvullend Goed

100%, max. 9 behandelingen p.jr.

€ 11,00

Aanvullend Beter

100%, max. 16 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 28,00

Aanvullend Best

100%, max. 20 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 41,00

VGZ

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

VGZ Aanvullend Instap

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 6,25

VGZ Aanvullend Goed

100%, max. 9 behandelingen p.jr.

€ 10,75

VGZ Aanvullend Beter

100%, max. 16 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 25,95

VGZ Aanvullend Best

100%, max. 20 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 43,60

VGZbewuzt

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

bewuzt fit

100%, max. 4 behandelingen p.jr.

€ 5,25

bewuzt gezond

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 18,25

VinkVink

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Deze verzekeraar heeft geen aanvullende verzekeringen die dekking bieden voor Fysiotherapie

ZEKUR

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Extra ZEKUR Zorg (inclusief tandarts)

100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 37,95

Aanvullend ZEKUR Fysiotherapie

100%, max. 9 behandelingen p.jr.

€ 15,95

ZieZo van Zilveren Kruis

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

ZieZo Aanvullend 1

100%, max. 6 behandelingen p.jr.

€ 5,75

Zilveren Kruis

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

Aanvullend 1 ster

100%, max. 9 behandelingen p.jr.

€ 8,75

Aanvullend 2 sterren

100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 21,75

Aanvullend 3 sterren

100%, max. 27 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 40,75

Aanvullend 4 sterren

100%, max. 36 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 59,50

Zorg en Zekerheid

Uitleg

Vanaf prijs (per maand)

AV Basis

100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 16,00

AV Sure

100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 22,50

AV Sure + AV Delen

100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 25,00

AV Standaard

100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 23,75

AV Standaard + AV Delen

100%, max. 12 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 26,25

AV GeZZin Compact

100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 34,15

AV GeZZin Compact + AV Delen

100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 37,90

AV Top

100%, max. 25 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 49,95

AV Top + AV Delen

100%, max. 25 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 56,45

AV GeZZin

100%, max. 25 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 61,95

AV GeZZin + AV Delen

100%, max. 25 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 68,45

AV Plus

100%, max. 25 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 55,95

AV Plus + AV Delen

100%, max. 25 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 62,45

AV Gemak

100%, max. 9 behandelingen p.jr. waarvan max. 9 behandelingen manuele therapie

€ 20,50

AV Gemak Regio

100%, max. 9 behandelingen p.jr.

€ 0,00