icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Een accommodatie boeken

Als je een hotel, huis of B&B wilt boeken, kun je vele kanten op. Waar boek je het slimst, wat zijn de plussen en minnen van Airbnb en in hoeverre kun je vertrouwen op recensies en laagsteprijsgaranties? Wij zetten het op een rij.
stel-hotelkamer-bed

Zo bespaar je bij het boeken

Een accommodatie is liefst sfeervol, goedgelegen en betaalbaar. Op internet buitelen de lokkertjes over elkaar heen. Wat heb je aan een laagsteprijsgarantie? En hoe vind je de échte aanbiedingen? Wij geven een aantal tips die gegarandeerd boekingsvoordeel opleveren.

Hotelrecensies

Handig: voordat je een hotelkamer boekt, lees je de beoordelingen van gasten die je voorgingen. Wat zijn die recensies waard? Wij zochten het uit. En voor wie erg gesteld is op zijn nachtrust, geven wij tips om de kans op een stille hotelkamer te vergroten.

Liever particulier boeken?

Steeds meer mensen huren tijdens hun vakantie een huis van particulieren. Dat kan bijvoorbeeld via de bekende boekingssite AirBnB. Hoe goed werkt dit platform, en hoe boek je veiligWelke risico’s kleven er aan het huren via Airbnb?

Behalve via boekingsplatforms als Airbnb kun je particuliere vakantiehuizen ook via reisorganisaties huren. Wat zijn de verschillen in voorwaarden en prijs? 

Toeristentaks

Bij toeristenbelasting is willekeur troef: gemeenten bepalen zelf of ze de taks heffen, hoeveel ze vragen en wie moet betalen. De opbrengst hoeft niet eens aan toeristische voorzieningen besteed te worden. Wat zijn de regels hieromtrent, en wat doet de Consumentenbond?

Als het misgaat 

Heb je problemen met het boeken, wijzigen of annuleren van je reis of accommodatie? Is je accommodatie niet naar wens, krijg je onvoorzien te maken met schoonmaakkosten of is de reisorganisatie failliet? Lees wat je rechten zijn en wat je het beste kunt doen.

 

Lees meer 

Nieuw & interessant

 • Nieuws  |  18 dec.

  Reisaanbiedingen beperkt te boeken

  Een vlucht of weekendje weg voor een paar tientjes: klinkt goed! Maar hoe vaak is de reis ook echt voor de aanbiedingsprijs te boeken?
 • vliegen en reizen
  14 dec.

  Privacy websites reisorganisaties

  Als je online een reis boekt moet je veel gegevens invullen. Maar niet al die gegevens zijn echt nodig. Wat doen reisorganisaties met jouw gegevens? En hoe gaan ze om met cookies?