icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

De beste alles-in-1-provider

Elke maand delen 10.000 consumenten de ervaringen met hun alles-in-1-provider met ons. Wij maken elk kwartaal de balans op. Welke provider komt als Beste uit de Test in het derde kwartaal van 2019?

Ilona van der Valk

Ilona van der Valk , Expert Elektronica Bijgewerkt op:4 november 2019

Alles in 1 beste uit de test

Beste uit de Test

XS4ALL Glasvezel is ook dit kwartaal de Beste uit de Test met een testoordeel van een 8,3. De bestscorende providers in het derde kwartaal van 2019 zijn:

  1. XS4ALL Glasvezel: 8,3
  2. KPN Glasvezel: 8,2
  3. XS4ALL DSL: 8,1

XS4ALL Glasvezel derde keer op rij de nummer 1

XS4ALL stond het eerste en tweede kwartaal al op de eerste plek en is opnieuw de best scorende provider. En ook nu weer op de hielen gevolgd door KPN die met slechts een tiende verschil op nummer 2 staat. KPN en XS4ALL ontlopen elkaar niet veel in onze ProviderMonitor. Op 6 van de 8 onderdelen scoort XS4ALL beter. Alleen de tv-kwaliteit wordt lager beoordeeld. 

XS4ALL-klanten zijn erg te spreken over de internet- en telefoniekwaliteit. Maar in de laatste 3 maanden ervaren klanten meer tv-storingen, waardoor consumenten Telfort DSL en KPN Glasvezel hoger beoordelen. Wel weet XS4ALL hun klanten goed te woord te staan bij storingen, want de klantenservice scoort een mooie 8. Het algemene tevredenheidscijfer is een 8,5. XS4ALL blijft daarmee terecht de Beste uit de Test. 

beste-alles-in-1-provider-Q3-2019-1200

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Let op: van een aantal providers hebben we dit kwartaal geen testresultaten. Dit komt doordat te weinig klanten een oordeel hebben gegeven. Dan kunnen wij geen betrouwbare uitspraken doen. Wij leggen hier uit waarom je een aanbieder niet kunt vinden in de test.

Dit zegt ons panel over:

Testresultaten per provider

Wat zegt ons panel over jouw alles-in-1-provider? Bekijk de uitgebreide testresultaten per aanbieder.

Vergelijken en overstappen

Met onze Vergelijker kun je alles-in-1-providers vergelijken. Zo kies je het beste abonnement. De resultaten van het ProviderMonitor-onderzoek vind je daar ook in terug.

Wat is de beste provider voor jou?

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

Wij werken samen met Pricewise. Pricewise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen. Wil je meer weten over deze samenwerking? Lees dan de veelgestelde vragen over de vergelijker.

Doe mee en win een prijs

Wij verloten aan het eind van het jaar een aantal prijzen onder alle panelleden van de ProviderMonitor. Schrijf je in voor het internetpanel van de Consumentenbond en misschien win jij een prijs.

Lees ook:

Resultaten van kwartaal 4 van 2019 publiceren we eind januari 2020.