icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Gezond blijven? Gezond eten!|

Bestel het boek dat je hierbij helpt.

Voeding en je gezondheid 45x45

De beste alles-in-1-provider

11.000 consumenten delen elke maand hun ervaringen met hun internetprovider met ons. Ze beoordelen onder andere de internet-, telefonie- en televisiekwaliteit, het aantal storingen en de klantenservice. We maken elk kwartaal de balans op: welke alles-in-1-provider komt als Beste uit de Test in het eerste kwartaal van 2017?
Silvia Smit

Expert Elektronica

Debeste_hoofdbeeld

Beste uit de Test

XS4ALL Glasvezel is wederom Beste uit de Test in het eerste kwartaal met een testoordeel van 8,4. Daarmee laat XS4ALL de rest een stuk achter zich. ZeelandNet/Delta krijgt een 8,0 en bezet daarmee de tweede plek samen met OnsBrabantNet. KPN Glasvezel staat derde met een 7,9.

  1. XS4ALL Glasvezel: 8,4
  2. ZeelandNet/Delta Kabel: 8,0
  3. OnsBrabantNet/ON/Edutel Glasvezel: 8,0
  4. KPN Glasvezel: 7,9

De internetkwaliteit van XS4ALL Glasvezel krijgt maar liefst een 8,8. Ook ervaren de panelleden weinig internetstoringen (5% de afgelopen periode). 

Tabel Alles in 1 vergelijker-2017-1

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Storingen internet en bellen

Panelleden van een aantal internetproviders rapporteren aardig wat internetstoringen. Online.nl DSL en Telfort DSL hebben daarvan het meeste last: respectievelijk 24% en 20%. Online.nl klanten kampten de laatste tijden met veel problemen, maar de klanten ervaren gelukkig minder internetproblemen dan vorig kwartaal (toen 45%!)  Ook Ziggo en Tele2 DSL hadden relatief veel last van internetstoringen (21% en 16%). 

Minste internetstoringen: 5% (XS4ALL Glasvezel)
Meeste internetstoringen: 24% (Online.nl DSL)

Het aantal telefoniestoringen (vast bellen) valt bij de meeste providers mee. Meeste storingen wel weer bij Online.nl DSL, namelijk 13% (vorig kwartaal 31%!). Online.nl DSL staat ook dit kwartaal laatste in de ranglijst.

Minste telefoniestoringen: 1% (Caiway Glasvezel)
Meeste telefoniestoringen: 13% (Online.nl DSL)

Televisiekwaliteit

Klanten geven geen heel hoge cijfers aan de tv-kwaliteit, XS4ALL Glasvezel en ZeelandNet/Delta hebben de hoogste score: een 7,5. Bij de meeste andere tv-aanbieders is het wel een voldoende. Alleen Ziggo en Tele2 DSL scoren onder de 6 deze keer (5,7 en 5,8). Providers hebben dan ook last van veel tv-storingen: 34% bij Online.nl DSL. Eigenlijk doet alleen ZeelandNet/Delta het goed: slechts 8% had last van tv-storingen.

Hoogste score: 7,5 (XS4ALL Glasvezel en Zeelandnet/Delta Kabel)
Laagste score: 5,7 (Ziggo Kabel)

Minste televisiestoringen: 8% (ZeelandNet/Delta Kabel)
Meeste televisiestoringen: 34% (Online.nl DSL)

Benieuwd naar het storingenverloop van providers over 2016? Bekijk dan onze pagina over storingen bij alles-in-1-providers in 2016.

Klantenservice

De klantenservice is meestal de bottleneck bij de internetprovider. Geen enkele provider scoort een 8 of hoger. De scores lopen hier uiteen van XS4ALL Glasvezel & OnsBrabantNet Glasvezel met een 7,8 tot een 6,2 voor Online.nl DSL. 

Hoogste score: 7,8 (XS4ALL Glasvezel & OnsBarbantNet Glasvezel)
Laagste score: 6,2 (Online.nl DSL)

Tevredenheid aanbieder

XS4ALL-klanten (Glasvezel en DSL) zijn het meest tevreden over hun provider (9 en 8,7). Zij zullen niet zo snel opstappen. Ook de panelleden van KPN Glasvezel geven een mooie score aan hun internetprovider: een 8,2. De klanten van Online.nl daarentegen willen graag weg, ze geven Online.nl een 4,1!  

Hoogste score: 9 (XS4ALL Glasvezel)
Laagste score: 4,1 (Online.nl DSL)

Lees een beschrijving per internetprovider op: testresultaten van alles-in-1-providers

Eind december 2016 maakten we een vergelijking van KPN versus Ziggo: de 2 grootste 'landelijke' internetproviders. We zetten ze naast elkaar op basis van ons onderzoek 'de ProviderMonitor' en de inhoud van het alles-in-1-pakket.

Vergelijken en overstappen

Alles-in-1-providers vergelijken kan met de vergelijker van de Consumentenbond. De resultaten van het ProviderMonitor-onderzoek vind je daar ook in terug. Welke aanbieder is de beste internetprovider? De vergelijker helpt je met de keuze van het beste abonnement.

Wij werken samen met Pricewise. Pricewise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen. Meer vragen over deze samenwerking? Lees dan de veelgestelde vragen over de vergelijker.

Doe mee en win een tablet of smartphone

Wij verloten aan het eind van het jaar een aantal tablets of smartphones onder alle panelleden van de ProviderMonitor. Schrijf je in voor het internetpanel van de Consumentenbond en wie weet win jij dan een tablet of smartphone!

Lees ook:

Resultaten van kwartaal 2 2017 zullen eind juli gepubliceerd worden.