! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste alles-in-1-provider

Elke maand delen ruim 7500 consumenten de ervaringen met hun alles-in-1-provider met ons. Wij maken elk kwartaal de balans op. Welke provider komt als Beste uit de Test in het derde kwartaal van 2020?

Machteld Velema

Machteld Velema , Expert Elektronica Bijgewerkt op:4 november 2020

Alles-in-1_Beste

Let op: Niet elke provider die we in onderstaande testresultaten vermelden, levert op elk adres in Nederland. Wil je direct zien welke providers leveren op jouw adres? Vul dan onze Internet en TV Vergelijker in. Onze testresultaten zijn in deze Vergelijker weergegeven.

Wat is de beste provider voor jou?

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

Kies je huidige provider

Beste uit de Test

KPN Glasvezel komt in het derde kwartaal van 2020 als Beste uit de Test met een eindoordeel van 8,0. XS4ALL Glasvezel staat met een 7,9 op de tweede plaats, net als afgelopen kwartaal.

Beide providers scoren vergelijkbaar goed in vergelijking tot het vorige kwartaal. Het zijn vooral andere providers die minder goed scoren. Het afgelopen kwartaal melden klanten van vrijwel alle providers meer internet- en met name televisiestoringen. Dit komt waarschijnlijk doordat we massaal meer thuis zijn en daardoor meer tv kijken.

De klantenservice kon deze klachten veelal niet in één keer oplossen. Hierdoor daalde de waardering voor de klantenservice bij veel providers.

De top 3 best scorende providers in het derde kwartaal van 2020 zijn:

  1. KPN Glasvezel: 8,0
  2. XS4ALL Glasvezel: 7,9
  3. KPN DSL: 7,7

Beste uit de Test: KPN Glasvezel

KPN Glasvezel scoort altijd al goed in onze ProviderMonitor, maar moest XS4ALL Glasvezel vaak boven zich dulden. XS4ALL Glasvezel scoorde het afgelopen kwartaal hoger op de kwaliteit van de klantenservice (van een 7,5 naar een 8,1). Maar, de waardering van KPN Glasvezelabonnees voor hun provider is hoger, waardoor KPN Glasvezel nu aan de top eindigt. Ook KPN DSL scoort met een 7,7 goed onder ons panel.

De klanten van KPN Glasvezel zijn erg te spreken over de telefonie- (8,7) en televisiekwaliteit (7,2). Ook de kwaliteit van internet wordt zeer goed beoordeeld (8,3), al scoort XS4ALL daar net beter op (8,5).

Het percentage klanten dat storingen met internet of televisie heeft ervaren (respectievelijk 9% en 19%) is relatief laag in vergelijking met andere providers. Dit leidt dan ook tot een totaalscore van 8,3 voor de provider als geheel.

beste alles-in-1-provider Q3 2020

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Let op: van een aantal providers hebben we dit kwartaal geen testresultaten. Dit komt doordat te weinig klanten een oordeel hebben gegeven. Dan kunnen wij geen betrouwbare uitspraken doen. Wij leggen hier uitgebreid uit waarom je een aanbieder niet kunt vinden in de test en hier meld je je aan voor ons panel.

Dit zegt ons panel over:

Testresultaten per provider

Wat zegt ons panel over jouw alles-in-1-provider? Bekijk de uitgebreide testresultaten per aanbieder.

Vergelijken en overstappen

Met onze Vergelijker kun je alles-in-1-providers vergelijken. Zo kies je het beste abonnement. De resultaten van het Providermonitor-onderzoek vind je daar ook in terug.

Wat is de beste provider voor jou?

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

Kies je huidige provider

Wij werken samen met Pricewise. Pricewise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen. Wil je meer weten over deze samenwerking? Lees dan de veelgestelde vragen over de vergelijker.

Doe mee aan de Providermonitor

De Providermonitor is gebaseerd op ervaringen van consumenten met providers. En we zijn benieuwd naar jouw ervaring! Meld je aan en help niet alleen ons, maar ook andere consumenten. Lees meer over wat meedoen aan onze Providermonitor inhoudt.

Meld je aan voor de Providermonitor

Of je nu een minder bekende provider hebt of bij de grote jongens zit. Jouw mening is belangrijk voor ons. 

Ik doe mee

Allesin1

 

Resultaten van kwartaal 4 van 2020 publiceren we eind januari 2021. 

Lees verder