icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste alles-in-1-provider

Elke maand delen 10.000 consumenten de ervaringen met hun alles-in-1-provider met ons. Wij maken elk kwartaal de balans op. Welke provider komt als Beste uit de Test in het derde kwartaal van 2018?

Silvia Smit

Silvia Smit , Expert Elektronica Bijgewerkt op:22 oktober 2018

De-beste-alles-in-een

Beste uit de Test

KPN Glasvezel is voor de eerst keer Beste uit de Test met een testoordeel van 8,1. De bestscorende providers in het derde kwartaal zijn:

  1. KPN Glasvezel: 8,1;
  2. XS4ALL Glasvezel, XS4ALL DSL: 8,0;
  3. KPN DSL: 7,9.

Van de troon gestoten

Voor het eerst heeft KPN Glasvezel XS4ALL van de troon gestoten. Weliswaar scheelt het slechts één tiende in het eindoordeel, maar op 6 van de 8 onderdelen scoort KPN Glasvezel beter dan de nummer 2.

De klantenservice van KPN krijgt een 7,9. Klanten zijn nergens zo tevreden over de omgang met storingen als bij KPN. Over het geheel genomen is men ruimschoots tevreden over de kwaliteit van internet, telefonie en bellen van deze aanbieder. Daarmee is KPN terecht de Beste uit de Test. 

beste alles-in-1-provider Q3 2018

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Let op: van een aantal providers hebben we dit kwartaal geen testresultaten. Dit komt doordat te weinig klanten hun oordeel hebben gegeven over deze aanbieders. En dan kunnen we geen betrouwbare uitspraken doen. 

Dit zegt ons panel over:

Testresultaten per provider

Wat zegt ons panel over jouw alles-in-1-provider? Bekijk de uitgebreide testresultaten per aanbieder.

Vergelijken en overstappen

Alles-in-1-providers vergelijken kan met de vergelijker van de Consumentenbond. De resultaten van het ProviderMonitor-onderzoek vind je daar ook in terug. Welke aanbieder is de beste of goedkoopste internetprovider voor jou? De vergelijker helpt je met de keuze van het beste abonnement.

Welke aanbieder is de beste alles-in-1-provider voor jou?

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

Wij werken samen met Pricewise. Pricewise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen. Meer vragen over deze samenwerking? Lees dan de veelgestelde vragen over de vergelijker.

Doe mee en win een prijs

Wij verloten aan het eind van het jaar een aantal prijzen onder alle panelleden van de ProviderMonitor. Schrijf je in voor het internetpanel van de Consumentenbond en misschien win jij een prijs! 

Lees ook:

Resultaten van kwartaal 4 van 2018 publiceren we eind januari 2019.