! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste alles-in-1-provider

Elke maand delen ruim 7500 consumenten de ervaringen met hun alles-in-1-provider met ons. Wij maken elk kwartaal de balans op. Welke provider komt als Beste uit de Test in het vierde kwartaal van 2020?

Machteld Velema

Machteld Velema , Expert Elektronica Bijgewerkt op:26 januari 2021

Alles-in-1_Beste

Let op: Niet elke provider die we in onderstaande testresultaten vermelden, levert op elk adres in Nederland. Wil je direct zien welke providers leveren op jouw adres? Vul dan onze Internet en TV Vergelijker in. Onze testresultaten zijn in deze Vergelijker weergegeven.

Wat is de beste provider voor jou?

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

Kies je huidige provider

Beste uit de Test

XS4ALL Glasvezel en DELTA Kabel komen in het vierde kwartaal van 2020 als Beste uit de Test, beide met een eindoordeel van 7,9. De Beste uit de Test van het vorige kwartaal, KPN Glasvezel, is gezakt naar een gedeelde tweede plaats met een 7,6 als eindoordeel.

Waar XS4ALL Glasvezel nu voor het derde kwartaal op rij een 7,9 scoort, heeft DELTA Kabel een sprong naar boven gemaakt vergeleken met het vorige kwartaal. Deze provider scoorde toen een 7,2. Deze sprong komt vooral doordat klanten veel minder last hadden van storingen het afgelopen kwartaal. Bij diverse andere providers, zoals Solcon Glasvezel en T-Mobile Glasvezel, is dat niet het geval en werden juist meer storingen gemeld. Met als gevolg dat het oordeel voor deze providers ook wat gezakt is.

De top 4 best scorende providers in het vierde kwartaal van 2020 zijn:

1. DELTA Kabel: 7,9
1. XS4ALL Glasvezel: 7,9
2. KPN DSL: 7,6
2. KPN Glasvezel: 7,6

Beste uit de Test: DELTA Kabel en XS4ALL Glasvezel

XS4ALL Glasvezel scoort altijd al goed in onze ProviderMonitor met regelmatig de koppositie in onze Providermonitor. De oordelen voor deze provider zijn ook vrijwel niet gewijzigd ten opzichte van het vorige kwartaal. Vooral de hoge waardering voor de klantenservice (8,0) valt op bij XS4ALL, waarmee deze provider een stuk hoger scoort dan de andere. Minpuntje is het percentage respondenten dat geen storingen met het televisie-signaal meldt (77%). Dat is relatief laag vergeleken met bijvoorbeeld de percentages voor internet en telefonie. al moet gezegd dat dit percentage bij veel providers relatief aan de lage kant is.

Alleen bij DELTA Kabel geeft zo'n 86% aan geen televisie-storingen te hebben gehad in het vierde kwartaal. Wat ook zorgt voor een relatief hoge waardering voor de kwaliteit van televisie (7,4). Sowieso gaven nu veel minder mensen aan last gehad te hebben van storingen - ook voor internet en telefonie - bij deze provider in vergelijking met het vorige kwartaal. In combinatie met een hoge providerwaardering (8,3) zorgt dit ervoor dat DELTA Kabel nu medekoploper is.

Beste alles-in-1-provider Q4 2020

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Let op: van een aantal providers hebben we dit kwartaal geen testresultaten. Dit komt doordat te weinig klanten een oordeel hebben gegeven. Dan kunnen wij geen betrouwbare uitspraken doen. Wij leggen hier uitgebreid uit waarom je een aanbieder niet kunt vinden in de test en hier meld je je aan voor ons panel.

Dit zegt ons panel over:

Testresultaten per provider

Wat zegt ons panel over jouw alles-in-1-provider? Bekijk de uitgebreide testresultaten per aanbieder.

Vergelijken en overstappen

Met onze Vergelijker kun je alles-in-1-providers vergelijken. Zo kies je het beste abonnement. De resultaten van het Providermonitor-onderzoek vind je daar ook in terug.

Wat is de beste provider voor jou?

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

Kies je huidige provider

Wij werken samen met Pricewise. Pricewise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen. Wil je meer weten over deze samenwerking? Lees dan de veelgestelde vragen over de vergelijker.

Doe mee aan de Providermonitor

De Providermonitor is gebaseerd op ervaringen van consumenten met providers. En we zijn benieuwd naar jouw ervaring! Meld je aan en help niet alleen ons, maar ook andere consumenten. Lees meer over wat meedoen aan onze Providermonitor inhoudt.

Meld je aan voor de Providermonitor

Of je nu een minder bekende provider hebt of bij de grote jongens zit. Jouw mening is belangrijk voor ons. 

Ik doe mee

Allesin1

 

Resultaten van kwartaal 1 van 2021 publiceren we eind april 2021. 

Lees verder