icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

De beste alles-in-1-provider

Elke maand delen 10.000 consumenten de ervaringen met hun alles-in-1-provider met ons. Wij maken elk kwartaal de balans op. Welke provider komt als Beste uit de Test in het vierde kwartaal van 2019?

Ilona van der Valk

Ilona van der Valk , Expert Elektronica Bijgewerkt op:3 februari 2020

Alles in 1 beste uit de test

Beste uit de Test

Dit keer niet 1 maar 2 Beste uit de Tests: KPN Glasvezel en XS4ALL Glasvezel staan op een gedeelde 1e plek met een 8,2 als eindoordeel. De top 3 bestscorende providers in het vierde kwartaal van 2019 zijn:

  1. KPN Glasvezel en XS4ALL Glasvezel: 8,2
  2. ZeelandNet/Delta Kabel: 8,1
  3. KPN DSL: 8,0

KPN Glasvezel én XS4ALL Glasvezel op nummer 1

Voor het eerst delen KPN Glasvezel en XS4ALL de nummer 1-positie en zijn ze samen uitgeroepen tot Beste uit de Test. XS4ALL was de eerste 3 kwartalen van 2019 ook al de Beste uit de Test. Elke keer op de voet gevolgd door KPN Glasvezel. Dit kwartaal moeten ze hun eerste plek delen en behalen zowel KPN Glasvezel als XS4ALL Glasvezel het hoogste eindcijfer: een 8,2. 

De klanten van KPN- en XS4ALL Glasvezel zijn erg te spreken over de internet-, telefonie- en televisiekwaliteit. Met name deze laatste is opvallend goed in vergelijking met de andere aanbieders. XS4ALL-klanten zijn meer dan tevreden met de klantenservice van hun provider (8,4). De algehele tevredenheid over de aanbieder is voldoende (7,2). Dit is bij KPN Glasvezel andersom. Klanten worden prima geholpen wanneer ze contact opnemen met KPN (7,8). Maar zijn overall dik tevreden met hun aanbieder (8,4). De verschillen tussen de aanbieders zijn verder minimaal te noemen.

beste alles-in-1-provider Q4 2019

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Let op: van een aantal providers hebben we dit kwartaal geen testresultaten. Dit komt doordat te weinig klanten een oordeel hebben gegeven. Dan kunnen wij geen betrouwbare uitspraken doen. Wij leggen hier uit waarom je een aanbieder niet kunt vinden in de test.

Dit zegt ons panel over:

Testresultaten per provider

Wat zegt ons panel over jouw alles-in-1-provider? Bekijk de uitgebreide testresultaten per aanbieder.

Vergelijken en overstappen

Met onze Vergelijker kun je alles-in-1-providers vergelijken. Zo kies je het beste abonnement. De resultaten van het ProviderMonitor-onderzoek vind je daar ook in terug.

Wat is de beste provider voor jou?

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

Wij werken samen met Pricewise. Pricewise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen. Wil je meer weten over deze samenwerking? Lees dan de veelgestelde vragen over de vergelijker.

Doe mee en win een prijs

Wij verloten aan het eind van het jaar een aantal prijzen onder alle panelleden van de ProviderMonitor. Schrijf je in voor het internetpanel van de Consumentenbond en misschien win jij een prijs.

Lees ook:

Resultaten van kwartaal 1 van 2020 publiceren we eind april 2020.