! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste alles-in-1-provider

Elke maand delen 10.000 consumenten de ervaringen met hun alles-in-1-provider met ons. Wij maken elk kwartaal de balans op. Welke provider komt als Beste uit de Test in het tweede kwartaal van 2020?

Machteld Velema

Machteld Velema , Expert Elektronica Bijgewerkt op:30 juli 2020

Alles-in-1_Beste

Beste uit de Test

KPN Glasvezel komt in het tweede kwartaal van 2020 als Beste uit de Test met een eindoordeel van 8,0. In het vorige kwartaal stonden DELTA Kabel en XS4ALL Glasvezel nog aan top, maar scoren nu iets lager.

Dat komt vooral door een lager oordeel voor de klantenservice, waarbij er minder klachten in 1 keer opgelost werden. Ook een aantal andere providers scoren (behoorlijk) minder op de klantenservice. Dit kan te maken met een toegenomen druk op de klantenservice vanwege de coronacrisis in deze periode.

De top 3 best scorende providers in het tweede kwartaal van 2020 zijn:

  1. KPN Glasvezel: 8,0
  2. XS4ALL Glasvezel: 7,9
  3. KPN DSL: 7,8

Beste uit de Test: KPN Glasvezel

KPN Glasvezel scoort altijd al goed in onze Provider Monitor, maar moest XS4ALL Glasvezel vaak boven zich dulden. XS4ALL Glasvezel scoorde het afgelopen kwartaal flink lager op de kwaliteit van de klantenservice (van een 8,5 naar een 7,5), waardoor KPN Glasvezel nu aan de top eindigt. Ook KPN DSL scoort met een 7,8 goed onder ons panel.

De klanten van KPN Glasvezel zijn erg te spreken over de telefonie- en televisiekwaliteit. Ook de kwaliteit van internet wordt zeer goed beoordeeld (8,2), al scoort XS4ALL daar net beter op (8,4).

Het percentage klanten dat storingen met internet of televisie heeft ervaren (respectievelijk 10% en 15%) is relatief laag in vergelijking met andere providers. Dit leidt dan ook tot een totaalscore van 8,0 voor de provider als geheel.

beste alles-in-1-provider Q2 2020

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Let op: van een aantal providers hebben we dit kwartaal geen testresultaten. Dit komt doordat te weinig klanten een oordeel hebben gegeven. Dan kunnen wij geen betrouwbare uitspraken doen. Wij leggen hier uitgebreid uit waarom je een aanbieder niet kunt vinden in de test en hier meld je je aan voor ons panel.

Dit zegt ons panel over:

Testresultaten per provider

Wat zegt ons panel over jouw alles-in-1-provider? Bekijk de uitgebreide testresultaten per aanbieder.

Vergelijken en overstappen

Met onze Vergelijker kun je alles-in-1-providers vergelijken. Zo kies je het beste abonnement. De resultaten van het Providermonitor-onderzoek vind je daar ook in terug.

Wat is de beste provider voor jou?

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

Kies je huidige provider

Wij werken samen met Pricewise. Pricewise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen. Wil je meer weten over deze samenwerking? Lees dan de veelgestelde vragen over de vergelijker.

Doe mee en win een prijs

Meld je aan voor de Providermonitor

Of je nu een minder bekende provider hebt of bij de grote jongens zit. Jouw mening is belangrijk voor ons. 

Ik doe mee

Allesin1

Wij verloten aan het eind van het jaar een aantal prijzen onder alle panelleden van de Providermonitor. Schrijf je in voor het internetpanel van de Consumentenbond en misschien win jij een prijs.

Lees ook:

Resultaten van kwartaal 3 van 2020 publiceren we eind oktober 2020.