icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste alles-in-1-provider

Elke maand delen 10.000 consumenten de ervaringen met hun alles-in-1-provider met ons. Wij maken elk kwartaal de balans op. Welke provider komt als Beste uit de Test in het eerste kwartaal van 2020?

Machteld Velema

Machteld Velema , Expert Elektronica Bijgewerkt op:25 mei 2020

Alles-in-1_Beste

Beste uit de Test

XS4ALL Glasvezel en Delta Kabel komen als Beste uit de Test met een eindoordeel van 8,2. Het vorige kwartaal deelde XS4ALL deze toppositie met KPN Glasvezel. KPN scoorde toen een 8,2, maar omdat klanten nu minder tevreden zijn over de klantenservice, is dat nu een 8,1. Delta bereikt voor het eerst een toppositie. Dit komt door lage storingspercentages en een goed gewaardeerde klantenservice.

De top 3 bestscorende providers in het eerste kwartaal van 2020 zijn:

  1. Delta Kabel: 8,2 en XS4ALL Glasvezel: 8,2 
  2. KPN Glasvezel: 8,1
  3. KPN DSL: 8,0

Gedeelde nummer 1: Delta Kabel en XS4ALL Glasvezel 

XS4ALL kwam heel 2019 ook al als Beste uit de Test. In het laatste kwartaal van 2019 deelde XS4ALL Glasvezel de toppositie met KPN Glasvezel, nu met Delta Kabel.

De klanten van XS4ALL zijn erg te spreken over de internet-, telefonie- en televisiekwaliteit. Met name de kwaliteit van internet is opvallend goed in vergelijking met de andere aanbieders. XS4ALL zegt niet alleen een goede klantenservice te bieden. Volgens glasvezelabonnees maakt zij dit meer dan waar met een score van 8,5 voor de klantenservice. De algehele tevredenheid over de aanbieder is voldoende (7,1).

Delta Kabel klanten zijn ook zeer te spreken over de kwaliteit van internet, telefonie en televisie. Delta heeft iets meer te maken met storingen dan XS4ALL. Ook de klantenservice wordt iets minder goed gewaardeerd (7,9) dan bij XS4ALL. Maar van alle providers zijn Delta klanten het meest tevreden over en loyaal aan hun provider (8,8). Om van Delta gebruik te maken moet je wel in Zeeland wonen. Delta is namelijk geen landelijke provider zoals XS4ALL.

beste alles-in-1-provider mei Q1 2020

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Let op: van een aantal providers hebben we dit kwartaal geen testresultaten. Dit komt doordat te weinig klanten een oordeel hebben gegeven. Dan kunnen wij geen betrouwbare uitspraken doen. Wij leggen hier uitgebreid uit waarom je een aanbieder niet kunt vinden in de test.

Dit zegt ons panel over:

Testresultaten per provider

Wat zegt ons panel over jouw alles-in-1-provider? Bekijk de uitgebreide testresultaten per aanbieder.

Vergelijken en overstappen

Met onze Vergelijker kun je alles-in-1-providers vergelijken. Zo kies je het beste abonnement. De resultaten van het ProviderMonitor-onderzoek vind je daar ook in terug.

Wat is de beste provider voor jou?

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

Wij werken samen met Pricewise. Pricewise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen. Wil je meer weten over deze samenwerking? Lees dan de veelgestelde vragen over de vergelijker.

Doe mee en win een prijs

Wij verloten aan het eind van het jaar een aantal prijzen onder alle panelleden van de ProviderMonitor. Schrijf je in voor het internetpanel van de Consumentenbond en misschien win jij een prijs.

Lees ook:

Resultaten van kwartaal 2 van 2020 publiceren we begin juli 2020.