icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste beeld & geluid babyfoon

We testten videobabyfoons op onder andere gebruiksgemak, prestaties en veelzijdigheid. Opvallend is dat er grote verschillen zijn tussen de modellen in de test. Aan een videobabyfoon kun je een lelijke miskoop hebben. 

Jonne Hage
Jonne Hage

Expert Woning & Huishouden


De best geteste videobabyfoon

Lees alles over de geteste videobabyfoons, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden). Geen lid? Maak kennis met de Consumentenbond en krijg direct toegang. 

Bekijk de testresultaten
 • BesteCategory-Babyfoons-Metbeeld

  Beste uit de Test

  Vanaf € 259,-

  Testoordeel 6,7

  0 reviews

 • BesteCategory-Babyfoons-Metbeeld

  Beste Koop

  Richtprijs € 125,-

  Testoordeel 6,2

  0 reviews

De beste babyfoon

Babyfoons zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. Welke moet je kiezen? De Consumentenbond test babyfoons met en zonder camera en internetbabyfoons die je in combinatie met een smartphone of tablet kunt gebruiken. Deze werken dan via wifi of het 3G-netwerk. We testen babyfoons van merken als Alecto, Philips Avent en Motorola.

Grote verschillen

De babyfoons hebben we onder andere getest op hun bereik, de batterijduur en gebruiksgemak. Er kwamen grote verschillen uit de test. De beste babyfoon krijgt een 7,7, de laagste score is een 4,9.

 • Er is een Beste uit de Test en een Beste Koop bij de geluidbabyfoons én bij de beeld & geluidbabyfoons.
 • 3 babyfoons scoren onvoldoende. Doen de veel duurdere babyfoons met camera het beter dan de conventionele babyfoons met alleen geluid? Bekijk de testresultaten

Belangrijkste aandachtspunten uit de babyfoon test:

 • Bereik: de hoogste score voor dit onderdeel is een 10! Er zitten ook veel dikke onvoldoendes tussen.
 • Geluids- en videokwaliteit: ook hier zien we hoge cijfers (een 9,4 voor beeldkwaliteit) en zeer veel onvoldoendes (zoals een 3,2 voor geluidskwaliteit)
 • Gebruiksgemak en veelzijdigheid: een nachtlampje of slaapliedjes, wat wil je hebben? In ieder geval een terugspreekfunctie, en dat zit niet op alle babyfoons.

Beste babyfoon 

De geteste babyfoons lopen flink uiteen in hun prestaties. Grote verschillen zijn er ook tussen de babyfoons mét camera en die met alleen geluid. Alleen bij geluidsbabyfoons is er 1 Beste uit de Test en 1 Beste Koop.

Bekijk de testresultaten en zie direct wat de beste babyfoon is.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden.

Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!
 

Bekijk de testresultaten