icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

De beste beeld & geluid babyfoon

We testten 6 videobabyfoons op onder andere gebruiksgemak, prestaties en veelzijdigheid. Opvallend is dat er geen grote uitblinkers uit de test komen. De laatste testresultaten zijn van september 2016.

Bart Lucassen
Bart Lucassen

Expert Woning & Huishouden


De best geteste videobabyfoons

Benieuwd naar de testresultaten? Log in of maak gratis kennis en zie in één oogopslag welke videobabyfoon als Beste uit de Test komt.

Bekijk de testresultaten
 • BesteCategory-Babyfoons-Metbeeld

  Vanaf € 148,90

  Testoordeel 5,8

  4 reviews

 • BesteCategory-Babyfoons-Metbeeld

  Vanaf € 149,-

  Testoordeel 5,8

  1 review

De beste babyfoon

Babyfoons zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. Welke moet je kiezen? De Consumentenbond test babyfoons met en zonder camera en internetbabyfoons die je in combinatie met een smartphone of tablet kunt gebruiken. Deze werken dan via wifi of het 3G-netwerk. We testen babyfoons van merken als Alecto, Philips Avent en Motorola.

Grote verschillen

De babyfoons hebben we onder andere getest op hun bereik, de batterijduur en gebruiksgemak. Er kwamen grote verschillen uit de test. De beste babyfoon krijgt een 7,7, de laagste score is een 4,1.

 • 1 babyfoon is Beste uit de Test, een andere Beste Koop.
 • 2 babyfoons scoren onvoldoende. Doen de veel duurdere babyfoons met camera het beter dan de conventionele babyfoons met alleen geluid? Bekijk de testresultaten

Belangrijkste aandachtspunten uit de babyfoon test:

 • Bereik: de hoogste score voor dit onderdeel is een 8, maar er zitten veel dikke onvoldoendes tussen.
 • Geluids- en videokwaliteit: ook hier zijn we hoge cijfers (een 9,4 voor beeldkwaliteit) en zeer veel onvoldoendes (zoals een 2,1 voor geluidskwaliteit)
 • Gebruiksgemak en veelzijdigheid: bij een van de videobabyfoons bevriest het beeld als de verbinding wegvalt. Niet zo handig!

Beste babyfoon 

De geteste babyfoons lopen flink uiteen in hun prestaties. Grote verschillen zijn er ook tussen de babyfoons mét camera en die met alleen geluid. Alleen bij geluidsbabyfoons is er 1 Beste uit de Test en 1 Beste Koop.

Bekijk de testresultaten en zie direct wat de beste babyfoon is.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden.

Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!
 

Bekijk de testresultaten