icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwe vorm van skimming

Nieuws
|
Criminelen hebben een nieuwe vorm van skimming bedacht. Deze heet 'card trapping'.
Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 12 juli 2013

Door een klemmetje in de pasinvoermond van de pinautomaat te plaatsen, blijft de pas hangen. Je denkt dan dat de geldautomaat de pas heeft 'ingeslikt' en gaat weg. De crimineel haalt het pasje eruit en pint met de pincode die hij al heeft afgekeken. Lees wat je kunt doen om pinpasfraude te voorkomen.

Criminelen moesten een nieuwe manier vinden om pinners hun geld afhandig te maken. Skimmen wordt vrijwel onmogelijk gemaakt nu de banken de betaalpassen blokkeren voor pinnen buiten Europa. Het aantal skimgevallen is daardoor drastisch afgenomen. Keerzijde is dat je de betaalpas wel 'aan' moet zetten als je op vakantie gaat naar een land buiten Europa. Maar welke landen horen eigenlijk tot Europa? Dit verschilt van bank tot bank. De Consumentenbond roept banken op een uniforme lijst te hanteren van landen waar de pas "aan" gezet moet worden. 

Binnenkort op vakantie naar het buitenland? Kijk of je je betaalpas 'aan' moet zetten.

Bron: AD

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Vergelijk betaalrekeningen