icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Weer pinnen in Vaticaanstad

Nieuws
|
Het elektronisch betalingsverkeer is nieuw leven ingeblazen in Vaticaanstad. De bijna anderhalve maand durende betaalblokkade in het staatje wordt via Zwitserland omzeild.
Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 14 februari 2013

De blokkade van pinpas- en creditcardbetalingen was per 1 januari dit jaar opgelegd door de Italiaanse centrale bank (Banca d'Italia), omdat Vaticaanstad zich niet aan de Europese regels tegen witwasserij hield. De kerkelijke staat omzeilt de regelgeving nu door de pintransacties via een Zwitsers bedrijf te laten verlopen. Zolang Zwitserland geen EU-lid is, blijft het land een aantrekkelijke bewaarplaats voor zwart geld. 

Toeristen die op het terugtreden van de paus afkomen, kunnen zo in ieder geval naar hartenlust pinnen voor souvenirs en versnaperingen.

Bron: ANP

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Vergelijk betaalrekeningen