icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

Besparen en budgetteren

Slimmer omgaan met geld en weten waarop je kunt bezuinigen, daarmee kun je geld besparen. Hier vind je tips en inspiratie om geld over te houden, in welke fase van je leven je ook zit. Hoe groot wordt jouw winst?
Ingrid Zuurmond
Ingrid Zuurmond

Expert Geld & Verzekering

Home header besparen en budgetteren

Bespaartips 

Meer geld overhouden, dat wil iedereen, toch? Wij verzamelden daarom 20 tips om te besparen. Bijvoorbeeld rond het gebruik van je auto, huishoudelijke producten, belastingen en verzekeringen. 

Lees onze bespaartips.

Hulpmiddelen

Home digitale huishoudboekjesDigitale huishoudboekjes 

Graag meer inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven? In dat geval biedt een digitaal huishoudboekje uitkomst. Er zijn veel verschillende: van simpel tot uitgebreid, gratis of tegen betaling of bijvoorbeeld via je eigen bank. Elk programma heeft zo zijn voor- en nadelen. Check waarmee jij het handigst kunt budgetteren. 

Lees meer over digitale huishoudboekjes.

Home twintig bespaartipsVergelijkers

De Consumentenbond biedt het gemak van onafhankelijke collectieven en vergelijkers. Daarmee kun je flink besparen op bijvoorbeeld de energierekening. Ze zijn door iedereen te gebruiken, ook door niet-leden.

Ontdek hoe jij kunt besparen met onze Vergelijkers.

Handige rekenhulpen 

Op internet zijn veel rekenhulpjes te vinden die je persoonlijke financiële planning een stuk makkelijker maken. Wij zetten de belangrijkste op één pagina. 

Handige rekenhulpen

Home tips succesvolle verkoop marktplaatsTweedehands kopen en verkopen

Aankopen doen via aanbiedingssites als bol.com of marktplaats.nl, kan veel geld schelen. Daarnaast is het een handige manier om iets te verdienen aan (oude) spullen. Het enige probleem is dat je niet de enige verkoper bent.  Wij geven tips om de concurrentie voor te blijven zodat je spullen snel een nieuwe eigenaar vinden. 

Test: Hoe kijk jij naar geld? 

Je houding ten opzichte van geld is een nauwkeurige afspiegeling van je karakter of psychologische gesteldheid. In extreme gevallen staat dat een gezond beheer van eigen geldzaken in de weg. Deze test geeft een indruk hoe jij ervoor staat. 

Afdingen 

Afdingen loont en dat geldt niet alleen voor de aanschaf van een nieuwe auto of keuken. Wie de stoute schoenen aantrekt kan ook veel besparen door af te dingen in elektronica- en woonwinkels. Maar ook bij de aanschaf van bijvoorbeeld fietsen en zelfs kleding valt veel voordeel te halen door te onderhandelen. 

Lees onze tips over afdingen.

Nieuw & interessant

 • sjaak-app-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  7 sep.

  Sjaak app

  Sjaak is een app die het mogelijk maakt om met een (vrienden)groep betaalde rekeningen te verdelen en verrekenen. Het verschil met andere apps is dat de betalingen via je eigen bank-app gaan. Voordeel daarvan is dat je geen account hoeft aan te maken en er geen saldo hoeft op te zetten. Nadeel is dat de betalingen door Sjaak niet in je app klaargezet worden. Wat kan Sjaak dan wel voor je betekenen?
 • Digidwang-ongewenst
  Nieuws  |  22 jun.

  Pas op met All Great Dealz

  De Consumentenbond ziet veel klachten over All Great Dealz, een bedrijf dat telefonisch kortingsvouchers voor vliegreizen en hotelovernachtingen verkoopt. Het bedrijf is volgens gedupeerden niet duidelijk over de annuleringsmogelijkheden en beweert retourzendingen niet of beschadigd te hebben ontvangen.
 • werkzorgberekenaar2
  Eerste indruk  |  19 jun.

  WerkZorgBerekenaar

  De WerkZorgBerekenaar berekent eenvoudig de financiële gevolgen van een verandering in jouw werk-zorgverdeling. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een dag minder gaat werken en voor de kinderen zorgt? Deze tool berekent het voor je.
 • geldzaken = makkelijk

  Boek: Geldzaken = makkelijk

  In 90 vragen en antwoorden bespreken we belangrijke financiële kwesties. Van huis en hypotheek tot verzekeringen en besparen op je vaste lasten. Met duidelijke voorbeelden en praktische tips, zodat je direct aan de slag kunt.