icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
besparen-budgetteren-header.jpg

Besparen en budgetteren

Slimmer omgaan met geld en weten waarop je kunt bezuinigen, daarmee kun je geld besparen. Hier vind je tips en inspiratie om geld over te houden, in welke fase van je leven je ook zit. Hoe groot wordt jouw winst?

Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:10 september 2018


Bespaartips 

Meer geld overhouden, dat wil iedereen, toch? Wij verzamelden daarom 20 tips om te besparen. Bijvoorbeeld rond het gebruik van je auto, huishoudelijke producten, belastingen en verzekeringen. 

Lees onze bespaartips.

Hulpmiddelen

Home digitale huishoudboekjesDigitale huishoudboekjes 

Graag meer inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven? In dat geval biedt een digitaal huishoudboekje uitkomst. Er zijn veel verschillende: van simpel tot uitgebreid, gratis of tegen betaling of bijvoorbeeld via je eigen bank. Elk programma heeft zo zijn voor- en nadelen. Check waarmee jij het handigst kunt budgetteren. 

Lees meer over digitale huishoudboekjes.

Home twintig bespaartipsVergelijkers

De Consumentenbond biedt het gemak van onafhankelijke collectieven en vergelijkers. Daarmee kun je flink besparen op bijvoorbeeld de energierekening. Ze zijn door iedereen te gebruiken, ook door niet-leden.

Ontdek hoe jij kunt besparen met onze Vergelijkers.

Zorgverzekeringen vergelijken

Ben je op zoek naar een aanvullende zorgverzekering of wil je overstappen naar een andere verzekeraar? Met de Zorgvergelijker vind je in een paar stappen de zorgverzekering die het beste bij je past.

Naar de Zorgvergelijker

zorgvergelijker-ipad-nov_2017

Handige rekenhulpen 

Op internet zijn veel rekenhulpjes te vinden die je persoonlijke financiële planning een stuk makkelijker maken. Wij zetten de belangrijkste op één pagina. 

Handige rekenhulpen

Home tips succesvolle verkoop marktplaatsTweedehands kopen en verkopen

Aankopen doen via aanbiedingssites als bol.com of marktplaats.nl, kan veel geld schelen. Daarnaast is het een handige manier om iets te verdienen aan (oude) spullen. Het enige probleem is dat je niet de enige verkoper bent.  Wij geven tips om de concurrentie voor te blijven zodat je spullen snel een nieuwe eigenaar vinden. 

Afdingen 

Afdingen loont en dat geldt niet alleen voor de aanschaf van een nieuwe auto of keuken. Wie de stoute schoenen aantrekt kan ook veel besparen door af te dingen in elektronica- en woonwinkels. Maar ook bij de aanschaf van bijvoorbeeld fietsen en zelfs kleding valt veel voordeel te halen door te onderhandelen. 

Lees onze tips over afdingen.

Nieuw & interessant

 • belasting-eindejaarstips-2018
  16 nov.

  Inspelen op belastingregels 2019

  Met onze tips kun je slim inspelen op een groot aantal wetswijzigingen die eraan komen.
 • contactloos-betalen-belasting
  5 nov.

  Eindejaarstips 2018

  Specifieke tips voor november en december 2018 om op een vrij eenvoudige manier belasting te besparen of toeslagen veilig te stellen.
 • budgetteren-voordeelverpakkingen-1200x800
  3 aug.

  Voordeelverpakkingen

  Groter is beter, zou je denken, maar uit ons onderzoek blijkt dat niet altijd op te gaan. Meestal ben je goedkoper uit als je een voordeelverpakking koopt. Maar wij vonden uitzonderingen.
 • geldzaken = makkelijk

  Boek: Geldzaken = makkelijk

  In 90 vragen en antwoorden bespreken we belangrijke financiële kwesties. Van huis en hypotheek tot verzekeringen en besparen op je vaste lasten. Met duidelijke voorbeelden en praktische tips, zodat je direct aan de slag kunt.