icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak kennis met onze tijdschriften|

Word abonnee en kies je korting of cadeau.

Sitewidepromo-sibladen-1

Besparen en budgetteren

Slimmer omgaan met geld en weten waarop je kunt bezuinigen, daarmee kun je geld besparen. Hier vind je tips en inspiratie om geld over te houden, in welke fase van je leven je ook zit. Hoe groot wordt jouw winst?
Ingrid Zuurmond

Expert Geld & Verzekering

Home header besparen en budgetteren

Wat je zelf kunt doen om te besparen 

Minder geld uitgeven, dat wil iedereen toch? De maandelijkse lasten zo laag mogelijk houden is voor veel mensen belangrijk. De Consumentenbond biedt je het gemak van onafhankelijke collectieven en vergelijkers. Die zijn door iedereen te gebruiken, ook door niet-leden. Bekijk je voordeel.

Hoe kijk jij naar geld? 

Je houding ten opzichte van geld is een nauwkeurige afspiegeling van je karakter of psychologische gesteldheid. In extreme gevallen staat dat een gezond beheer van eigen geldzaken in de weg. Deze test geeft een indruk hoe jij ervoor staat. 

Home tips succesvolle verkoop marktplaatsTips voor succesvolle verkoop via Marktplaats 

Een goede manier om wat geld te verdienen is je oude spullen te verkopen op het internet. Websites als Marktplaats.nl zijn uitermate geschikt om je spullen te verkopen. Het enige probleem is, je bent niet alleen.  

Wij geven je tips om de concurrentie voor te blijven zodat je spullen snel een nieuwe eigenaar hebben. 

Tips voor het afdingen 

Afdingen loont en dat geldt niet alleen voor de aanschaf van een nieuwe auto of keuken. Wie de stoute schoenen aantrekt kan ook veel besparen door af te dingen in elektronica- en woonwinkels. Maar ook bij de aanschaf van bijvoorbeeld fietsen en zelfs kleding valt veel voordeel te halen door te onderhandelen. 

Lees meer over afdingen.

Hulpmiddelen bij het besparen 

Home digitale huishoudboekjesDigitale huishoudboekjes 

Om meer controle over je financiën te krijgen en misschien ook te bezuinigen, is het handig inzichtelijk te maken waar het geld aan opgaat. Een digitaal huishoudboekje kan hierbij helpen. Er zijn veel verschillende: van simpel tot uitgebreid, gratis of tegen betaling of bijvoorbeeld via je eigen bank. Elk programma heeft zo zijn voor- en nadelen. Kijk waarmee je het handigst kunt budgetteren. 

Lees meer over digitale huishoudboekjes.

Handige rekenhulpen 

Op internet zijn veel rekenhulpjes te vinden die je persoonlijke financiële planning een stuk makkelijker maken. Wij hebben de belangrijkste op een rij gezet. 

Meer over handige rekenhulpjes.

Leningen en aanverwante producten 

Geld lenen hoeft niet duur te zijn, als je de reclames moet geloven. Maar veel kredietaanbieders adverteren met een rentepercentages dat maar voor heel weinig consumenten geldt. 

Bekijk wanneer het verstandig is om geld te lenen en waar je op moet letten

Home twintig bespaartipsBespaartips 

Heb je het gevoel dat je nog meer kunt besparen dan je al doet? Wij geven je 20 tips om te besparen en zo meer geld over te houden. Zo geven we je tips over het gebruik van bijvoorbeeld je auto, huishoudelijke producten en je betaalrekening. Daarnaast geven we je nog een aantal tips over belastingen en verzekeringen. 

Lees onze 20 bespaartips.

Nieuw & interessant

 • wissel-website-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  14 apr.

  Wissel.nl

  Bij Wissel.nl kun je ruim 250 verschillende cadeaubonnen ter waarde van €10 of meer eenvoudig inwisselen voor geld of een tweedehands-bon kopen met korting.
   4 reacties
 • grip-abn
  Eerste indruk  |  12 apr.

  Grip-app

  Grip is een app gekoppeld aan de app Mobiel Bankieren van ABN Amro en geeft inzicht in je uitgavenpatroon. Waar geef je veel geld aan uit, en waaraan weinig?
 • kinderen-geld-uitgeven
  Nieuws  |  6 apr.

  Meerderheid vindt bedachtzaam uitgeven belangrijk

  In het kader van de week van het geld vroegen wij Twitteraars wat ze hopen dat hun (klein)kind leert over omgaan met geld. 72% vindt bedachtzaam uitgeven belangrijk.
 • geldzaken = makkelijk

  Boek: Geldzaken = makkelijk

  In 90 vragen en antwoorden bespreken we belangrijke financiële kwesties. Van huis en hypotheek tot verzekeringen en besparen op je vaste lasten. Met duidelijke voorbeelden en praktische tips, zodat je direct aan de slag kunt.