icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Wiebetaaltwat.nl

Eerste indruk|Met de website Wiebetaaltwat.nl kun je eenvoudig gezamenlijke uitgaven bijhouden. Jij, je collega’s, je vrienden of verzin het maar kunnen in één oogopslag zien wie wat heeft voorgeschoten en wat jullie aan elkaar verschuldigd zijn.

Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:16 december 2011


Merk wiebetaaltwat

Richtprijs € n.v.t.Wie betaalt wat: review

Wiebetaaltwat.nl is bijvoorbeeld handig bij het verrekenen van de dagelijkse boodschappen, maar ook voor de kosten van een vakantie of diner. Het gebruik van de digitale verrekenlijst Wiebetaaltwat.nl is eenvoudig en gratis. De site is zeker niet alleen gericht op studenten maar geschikt voor iedereen. Wiebetaaltwat.nl is 'mede mogelijk gemaakt door ING'.

Functionaliteiten

Je kunt zelf deelnemers uitnodigen die voor dat onderdeel een bijdrage moeten leveren en invullen hoeveel ze moeten betalen. Als je een introducé meeneemt voor wie je moet betalen (die dus niet in de lijst voorkomt), zet je bij jouw naam een factor 2. Ook krijg je een overzicht van de uitgaven van de andere deelnemers. Op het tabblad 'afrekenen' zie je hoeveel geld iedereen nog moet betalen of van anderen tegoed heeft.
Met een persoonlijke login kun je meerdere lijsten aanmaken en beheren vanuit één account. Handig als je bijvoorbeeld met je collega's een dinertje hebt, en met je vrienden vakantie viert. wie betaalt watklein

 

Je kunt instellen dat je tweewekelijks per e-mail een overzicht krijgt met daarop je saldo per lijst. Ook zit er een saldo-alert in. Je krijgt dan een e-mail als je saldo boven of onder een door jou ingesteld bedrag komt.

Scheve gezichten

Wiebetaaltwat biedt een mooie service om binnen een groep de uitgaven eerlijk te verdelen. Het scheelt een hoop gereken en voorkomt scheve gezichten of geruzie over geld. Hoewel alle deelnemers gevraagd wordt hun bankrekeningnummer in te voeren, zorgt de functie 'afrekenen' er níet voor dat de openstaande bedragen ook echt verrekend worden. Het probleem van notoire wanbetalers los je dus niet op. Wel weet je voortaan precies hoeveel geld je nog van 'Japie de uitvreter' tegoed hebt.

Voordelen

 • Neemt gedoe en lastig rekenwerk uit handen.
 • Je ziet meteen wat je elkaar moet betalen of wat je tegoed hebt.
 • Gratis en overzichtelijke site.

Nadelen

 • Irritante reclamebanner op de homepagina.
 • Lost probleem van wanbetalers (helaas) niet op.

Nieuw & interessant

 • parkeren-in-de-stad-betaalautomaat
  27 aug.

  Parkeerkosten: goed voorbereid kun je veel besparen

  Parkeren in een stad, vooral in het centrum, kan je veel geld kosten. Maar goed voorbereid kun je flink besparen. Wij zochten voor 32 steden uit waar je het duurst en goedkoopst kunt parkeren.
 • budgetteren-voordeelverpakkingen-1200x800
  3 aug.

  Voordeelverpakkingen

  Groter is beter, zou je denken, maar uit ons onderzoek blijkt dat niet altijd op te gaan. Meestal ben je goedkoper uit als je een voordeelverpakking koopt. Maar wij vonden uitzonderingen.
 • betaalrekening-rekeningafschrift-bewaren
  Nieuws  |  9 mei.

  Meerderheid bewaart rekeningafschriften

  De Consumentenbond vroeg recent aan online panelleden of ze hun digitale of papieren bankafschriften ten minste 5 jaar bewaren.
 • geldzaken = makkelijk

  Boek: Geldzaken = makkelijk

  In 90 vragen en antwoorden bespreken we belangrijke financiële kwesties. Van huis en hypotheek tot verzekeringen en besparen op je vaste lasten. Met duidelijke voorbeelden en praktische tips, zodat je direct aan de slag kunt.