icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Wiebetaaltwat.nl

Eerste indruk | Met de website Wiebetaaltwat.nl kun je eenvoudig gezamenlijke uitgaven bijhouden. Jij, je collega’s, je vrienden of verzin het maar kunnen in één oogopslag zien wie wat heeft voorgeschoten en wat jullie aan elkaar verschuldigd zijn.
Ingrid Zuurmond
Ingrid Zuurmond

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  16 december 2011


Merk wiebetaaltwat

Richtprijs € n.v.t.Wie betaalt wat: review

Wiebetaaltwat.nl is bijvoorbeeld handig bij het verrekenen van de dagelijkse boodschappen, maar ook voor de kosten van een vakantie of diner. Het gebruik van de digitale verrekenlijst Wiebetaaltwat.nl is eenvoudig en gratis. De site is zeker niet alleen gericht op studenten maar geschikt voor iedereen. Wiebetaaltwat.nl is 'mede mogelijk gemaakt door ING'.

Functionaliteiten

Je kunt zelf deelnemers uitnodigen die voor dat onderdeel een bijdrage moeten leveren en invullen hoeveel ze moeten betalen. Als je een introducé meeneemt voor wie je moet betalen (die dus niet in de lijst voorkomt), zet je bij jouw naam een factor 2. Ook krijg je een overzicht van de uitgaven van de andere deelnemers. Op het tabblad 'afrekenen' zie je hoeveel geld iedereen nog moet betalen of van anderen tegoed heeft.
Met een persoonlijke login kun je meerdere lijsten aanmaken en beheren vanuit één account. Handig als je bijvoorbeeld met je collega's een dinertje hebt, en met je vrienden vakantie viert. wie betaalt watklein

 

Je kunt instellen dat je tweewekelijks per e-mail een overzicht krijgt met daarop je saldo per lijst. Ook zit er een saldo-alert in. Je krijgt dan een e-mail als je saldo boven of onder een door jou ingesteld bedrag komt.

Scheve gezichten

Wiebetaaltwat biedt een mooie service om binnen een groep de uitgaven eerlijk te verdelen. Het scheelt een hoop gereken en voorkomt scheve gezichten of geruzie over geld. Hoewel alle deelnemers gevraagd wordt hun bankrekeningnummer in te voeren, zorgt de functie 'afrekenen' er níet voor dat de openstaande bedragen ook echt verrekend worden. Het probleem van notoire wanbetalers los je dus niet op. Wel weet je voortaan precies hoeveel geld je nog van 'Japie de uitvreter' tegoed hebt.

Voordelen

 • Neemt gedoe en lastig rekenwerk uit handen.
 • Je ziet meteen wat je elkaar moet betalen of wat je tegoed hebt.
 • Gratis en overzichtelijke site.

Nadelen

 • Irritante reclamebanner op de homepagina.
 • Lost probleem van wanbetalers (helaas) niet op.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Nieuw & interessant

 • rabo-app-pinpin-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  26 okt.

  Rabo PinPin

  Rabobank heeft sinds kort de gratis zakgeld-app Rabo PinPin voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Het is een virtuele pinguïn die je kind dient te verzorgen zoals kietelen, wassen en voeren. Daardoor kan je kind leren omgaan met geld.
 • Home tips voor alle toeslagen
  26 okt.

  Eindejaarstips 2017

  Specifieke tips voor oktober, november en december om op een vrij eenvoudige manier belasting te besparen of toeslagen veilig te stellen.
 • albert-heijn-kortingen
  Nieuws  |  23 okt.

  Meeste en beste supermarktaanbiedingen bij Albert Heijn

  Supermarkt Albert Heijn heeft de meeste aanbiedingen per week en biedt de hoogste korting. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
 • geldzaken = makkelijk

  Boek: Geldzaken = makkelijk

  In 90 vragen en antwoorden bespreken we belangrijke financiële kwesties. Van huis en hypotheek tot verzekeringen en besparen op je vaste lasten. Met duidelijke voorbeelden en praktische tips, zodat je direct aan de slag kunt.