icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Koolmonoxidemelders Elro en Smartwares onveilig

Nieuws
|
De Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) geeft een veiligheidswaarschuwing af voor de koolmonoxidemelders Elro RM335 en Smartwares RM336
Peter van der Wilt_S

Peter van der Wilt   Expert energieGepubliceerd op:24 februari 2017

Waarschuwing-Elro-en-Smartwares

Het betreft de CO-melders Elro RM335 en Smartwares RM336 die te koop waren van 2014 tot en met 2016. Deze koolmonoxidemelders zijn online en bij verschillende bouwmarkten verkocht.

Het is mogelijk dat deze CO-melders niet tijdig alarm slaan bij dodelijke hoeveelheden koolmonoxide, waardoor het gevaar dreigt van koolmonoxidevergiftiging. 

Wat te doen? 

Het modelnummer vind je op de achterkant van de CO-melder. Ben je in het bezit van een Elro RM335 of Smartwares RM336 dan kun je op de website van Smartwares meer informatie vinden en een retourformulier invullen. Je ontvangt daarna gratis een vervangende CO-melder. (Bron: NVWA)

Kijk voor meer gedetailleerde informatie op de website van Smartwares.

 

Ook interessant:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.