icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

E-bike blijft maximaal 250 Watt

Nieuws
|
In de Europese wetgeving staat dat een e-bike tot maximaal 25 km/h elektrisch ondersteund mag worden en dat het maximale motorvermogen 250 Watt is. De Consumentenbond wil de maximale snelheid handhaven, maar wel het motorvermogen laten verhogen.
Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op: 21 december 2012

mamafiets

Vooral bij bakfietsen en de zogenoemde 'mamafietsen' willen de gebruikers meer ondersteuning. Het Europees Parlement handhaaft echter de maximale 250 Watt motorondersteuning. E-bikes met een hoger vermogen moeten verplicht verzekerd worden, mogen alleen met brommerrijbewijs worden bereden en er moet een helm en kentekenplaat gevoerd worden.

Opvallend genoeg vallen offroad e-bikes niet onder de wetgeving. Deze zijn vrijgesteld van elke vorm van begrenzing of typegoedkeuringseisen. 

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.