icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Getest: Fujifilm FinePix XP140 onderwatercamera

Nieuws
|
Er komen nog maar weinig nieuwe camera’s op de markt, maar de Fujifilm FinePix XP140 kan interessant zijn als je een leuke camera zoekt voor de zomervakantie.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert ElektronicaGepubliceerd op:21 mei 2019

Fujifilm-FinePix-XP140

Onderwatercamera

Een onderwatercamera – of outdoorcamera – is handig op het strand, het zwembad of in andere omstandigheden in de buitenlucht. Daarnaast zijn ze ook eerder geschikt voor kinderen. In onze test onderzoeken we of je de camera's echt onder water kunt gebruiken. En we laten de camera meerdere keren van 1 meter hoogte vallen. De geteste Fujifilm FinePix XP140 kwam zonder problemen door deze test.

Bekijk de Fujifilm FinePix XP140

Fujifilm FinePix XP140

De Fujifilm FinePix XP140 biedt met een adviesprijs van €190 een goede prijs-kwaliteitverhouding. Vergeleken met andere onderwatercamera’s is de fotokwaliteit en bediening heel aardig. De afdrukknop werkt bijvoorbeeld prettiger dan die van zijn voorganger, de XP130. De video’s van de FinePix XP140 zijn helaas wat minder.

Bij een onderwatercamera lever je altijd wat in op fotokwaliteit ten opzichte van een ‘gewone’ compactcamera. De behuizing moet goede bescherming bieden en dat gaat ten koste van de kwaliteit en het bedieningsgemak. Wanneer onderwater fotograferen geen must is en je voorzichtig met de camera omgaat is een compactcamera een betere keuze. 

Meer camera’s getest

We hebben recent nog veel meer camera’s getest. Waaronder de Fujifilm X-T30, de zeer prijzige Panasonic Lumix DC-S1 en de vernieuwde Sony Cyber-shot DSC-RX100 V(A). Bekijk ze allemaal in onze vergelijker.

Camera's vergelijken

Lees meer:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.