icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Test koekenpannen

Test
|
We testten 13 koekenpannen met een keramische en PFAS-vrije anti-aanbaklaag. Bij de helft van de pannen blijkt de boel toch aan te bakken. Soms slijt de anti-aanbaklaag heel snel. Welke pan is het beste?

Bekijk de testresultaten en onze tips hoe je een goede pan herkent. En waarom we geen pannen meer met PFAS testen.

Els Punt

Els Punt     Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 7 september 2021

anti-aanbak-pan-keuken

Anti-aanbakpannen

Laatste update: 7 september 2021

Wij zijn er bijna..

3 Highlights uit de test

  1. 1
    Goede én goedkope pannen

    Voor een goede keramische anti-aanbakpan hoef je niet veel geld uit te geven. De 2 pannen met het predicaat Beste uit de Test zijn goedkoper dan gemiddeld.

    Eén pan is zelfs een van de goedkoopste pannen. De prijzen variëren van €20 tot €99.

  2. 2
    Goede anti-aanbaklaag

    De meeste pannen gaan door slijtage behoorlijk achteruit maar bij 3 pannen voorkomt de anti-aanbaklaag ook na slijtage dat eten aanbakt.

  3. 3
    Vervorming panbodem

    Ondanks dat de bodems allemaal uit meerdere lagen bestaan trekken 2 pannen behoorlijk krom. Maar niet zoveel dat ze onbruikbaar worden. Kromtrekken voorkom je door de pan rustig op te warmen en de pan eerst af te koelen voordat je hem onder de kraan afspoelt.

Conclusie

De verschillen in Testresultaten liggen dicht bij elkaar. Bij de nieuwe pannen is er weinig verschil in het resultaat wat betreft aanbakken. Na slijtage van de anti-aanbaklaag zijn die verschillen groter. Slechts bij 3 koekenpannen blijft de anti-aanbaklaag na slijtage goed. Van de 2 koekenpannen die als Beste uit de Test komen, is zelfs één de goedkoopste pan.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Probeer 7 dagen gratis

Heb je al het juiste lidmaatschap? Log dan in

Arrow_Blue