icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
tv-internet-bellen-graphic

Vergelijk providers

Vergelijk providers op internetsnelheid, tv-aanbod en prijs. En check of je kunt besparen. Stap je nu over, dan krijg je €10 korting.

Vergelijk providers

Ziggo SmartWifi pods

Eerste indruk
|
Soms is het modem van Ziggo niet krachtig genoeg om het hele huis van wifi te voorzien. Om dit op te lossen levert Ziggo een of meerdere SmartWifi-pods. Deze steunzenders maken het netwerk sneller en stabieler.
peter kulche

Peter Kulche   Expert ElektronicaGepubliceerd op:4 september 2021

SmartWifi-Pod_ziggo

Conclusie: Goede prestaties, simpel installeren en schappelijk geprijsd

Instaleer SmartWifi pods 800x1200De pods van Ziggo werken prima. Via het wifinetwerk internetten we in het hele huis op de maximale snelheid van de provider. De pods zijn ook nog eens supersimpel te installeren.

Je kunt kiezen uit kopen of huren tegen een schappelijk tarief. We bestelden er 3 maar 2 bleek later ook genoeg. Ze zijn per stuk te huur, dus begin gewoon met 1 of 2 pods.

Wit Ziggo-modem vereist

De nieuwe pods werken alleen in combinatie met de witte Connectbox-modem van Ziggo. Die staat bij de meeste abonnees. Heb je een zwart modem, dan kan Ziggo andere zenders leveren die werken met dat type modem. 

Wat kost het?

  • Per maand betaal je €1,25 huur bij 1 pod, €2,50 bij 2 pods en €3,75 bij 3 pods. De huur kun je maandelijks opzeggen.
  • De pods zijn ook te koop voor €59 (1 pod), €99 (2 pods) en €158 (3 pods). 

Tip: Heb je een klein huis, begin dan met 1 pod. Bij een wat grotere woning heb je er 2 nodig. Je kunt altijd pods bijbestellen.

Gratis voor nieuwe abonnees

Op dit moment geeft Ziggo gratis pods weg aan nieuwe abonnees. Het is niet duidelijk hoe lang deze actie duurt. Bestaande Ziggoklanten kunnen de pods alleen kopen of huren.

Installatie in vogelvlucht

Je thuisindeling 800x1200De pods instaleer je makkelijk met de Ziggo SmartWifi-app. Ze vormen hierna samen 1 ‘mesh‘-netwerk. Dit netwerk krijgt standaard dezelfde wifinaam en hetzelfde wifiwachtwoord als van het modem.

De pods steek je verspreid door het huis in stopcontacten. Hierna verbinden ze zich automatisch draadloos met elkaar (en met het modem).

Voor de meest stabiele verbinding koppel je de pods onderling met een internetkabel. Praktisch advies: kijk eerst of het zonder kabel lukt.

Slimme software in de pods en het modem optimaliseert de communicatie tussen de verschillende zenders. Dit kan wel een dag duren. 

Hoe presteren de pods?

Bij ons testje in een woning met 3 verdiepingen leverden 3 pods snel wifi tot in elke kamer. Op zolder was het minder stabiel. Als een bewoner de trap op liep, werd het draadloze signaal even geblokkeerd. Dat probleem werd verholpen door de hoogste pod met een kabel te verbinden aan de pod op de etage eronder.

  • Met 3 pods (en 1 zender in het modem) haalden we op elke etage 75 Megabit/s downloadsnelheid, het maximum van ons internetabonnement bij Ziggo. 
  • Met slechts 2 pods was de snelheid nog steeds maximaal. Op de zolder na: daar was het 50 Megabit/s. Nog steeds acceptabel.

Beide metingen deden we zonder kabel(s) tussen de pods. 

Wáár je de pods in het stopcontact stopt is belangrijk. Monteer ze in een huis met meerdere verdiepingen zo dicht mogelijk bij het trapgat. Dan bereikt het signaal ook de andere verdieping goed. 

Kabel is een optie

Laatste tip 800x1200Je gebruikt de netwerkaansluiting van de pods om ze stabieler met elkaar te verbinden. Of je gebruikt dezelfde aansluiting om je eigen apparaten met een kabel aan het netwerk en aan internet te koppelen. Denk aan een smart-tv, netwerkprinter, spelcomputer of bureaucomputer.  

Nadeel: dekt stopcontact af

Een klein nadeel van de pods: ze bedekken een flink deel van het stopcontact. De kans is vrij groot dat ze het naastliggende contact blokkeren. 

Zit je nog goed bij je huidige provider?

Vergelijk internetproviders. Zie eenvoudig wat de verschillen zijn en welk abonnement het beste bij je past. Sluit direct een abonnement af of stap over naar een andere provider. 

Om goed te vergelijken vragen wij eerst je postcode. Dan weet je meteen dat de aanbieders die je ziet ook internet aanbieden op jouw adres.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.