! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

De beste kinderstoel

Welke kinderstoel is veilig en heel handig in gebruik? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf alle kinderstoelen grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

We hebben 0 kinderstoelen getest

Laatste update van de test: 4 december 2020
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke kinderstoel uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab.

 • Bekijk hoe wij testen

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke kinderstoelen goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Wil je de test bekijken?

De eerste 7 dagen ben je gratis lid. Zeg je binnen die tijd op, dan betaal je niks.

Waarom is de test niet gratis?

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

We hebben kinderstoelen getest op veiligheid, gebruiksgemak, en schoonmaakgemak. Onze experts onderwerpen de kinderstoelen in het lab aan een grondige check op het gebied van veiligheid. Voldoen alle kinderstoelen aan de norm? Daarnaast beoordeelde een panel van 3 ouders onder toeziend oog van een expert het gebruiksgemak van de stoel. De ouders deden dat met hulp van hun kinderen van 17 maanden, 18 maanden, 20 maanden en 2,5 jaar oud. Lees meer over hoe wij kinderstoelen testen.

 • kinderstoelen-200x200-1-veiligheid

  1. Veiligheid

  Voor een kind is een kinderstoel ook een soort speelgoed. Het is belangrijk dat je kind veilig in de stoel zit en zich niet kan bezeren. Helaas kunnen bij verschillende kinderstoelen vingers klem komen te zitten. Bij andere kinderstoelen loop je het risico dat het kind uit de stoel glijdt of klimt. Bij 1 stoel zijn we bang dat je kind met stoel en al kan omvallen. 

 • kinderstoelen-200x200-2-gebruiksgemak

  2. Gebruiksgemak

  Steeds vaker zijn kinderstoelen zo aan te passen dat ze jaren lang mee kunnen, van baby tot tiener. Dat is een meegroeistoel. Een meegroeistoel instellen voor verschillende leeftijden gaat niet altijd even makkelijk. Bij sommige kinderstoelen heb je gereedschap nodig en moet de halve stoel eerst uit elkaar. Bij andere meegroeistoelen kan het in een paar minuten gedaan worden.

 • kinderstoelen-200x200-3-veelzijdigheid

  3. Veelzijdigheid

  Kun je de kinderstoel inklappen zodat je hem makkelijk meeneemt of opbergt? Zit er een tafelblad bij en kan dat in vaatwasser? Heeft de kinderstoel opbergruimte? Er zit veel verschil in de veelzijdigheid van de kinderstoelen. Sommigen zijn rechttoe, rechtaan, anderen bieden meerdere opties.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen kinderstoelen op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van kinderstoelen en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste kinderstoel is. Word lid!
Bespaar 10%

Kies & Koop

5,- per maand

Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.
Meeste waarde

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.