icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Asus laptop

Asus laptops zijn erg populair. Het Taiwanese bedrijf is een van de grootste spelers op de laptopmarkt. Asus loopt voorop met het toepassen van nieuwe technologieën, zoals bij laptops die je ook als tablet kunt gebruiken.

Eric Verlooij

Eric Verlooij , Expert Elektronica Bijgewerkt op:11 september 2018


Er liggen honderden Asus laptops in de winkel, van goedkope EeeBooks van €200 tot dure gaming laptops van meer dan €2000. Bij sommige VivoBooks en ZenBooks kun je het scherm volledig omklappen. Dan kun je ze als een soort tablet gebruiken of in de zogenaamde ‘tentmodus’ neerzetten. Deze laptops herken je aan de term Flip achter de naam, zoals Asus ZenBook Flip.

Asus laptops in de test

We testen regelmatig laptops van Asus. Bekijk welke Asus laptops er momenteel in onze test zitten.

VivoBook

De Asus VivoBook is een serie laptops met zowel dure als hele goedkope laptops. De prijzen beginnen bij ongeveer €230. Deze laptops zijn niet erg snel en alleen geschikt voor internetten en e-mailen. Met de duurdere VivoBooks van maximaal €1000 kun je al een stuk meer. Deze laptops hebben een full hd-scherm en meestal een SSD voor de snelheid. De nog duurdere VivoBook Pro’s zijn gericht op grafisch gebruik zoals videobewerking.

EeeBook

Kleine goedkope Asus laptops, met minimale prestaties, dat zijn de EeeBooks. Je vindt ze voor vanaf ongeveer €200 tot €400. Deze 11-inch mini laptops zijn vooral voor onderweg bedoeld, maar verwacht er niet te veel van. Zelfs voor de basistaken zijn ze relatief erg traag.

Transformer Book / Mini / Pro

Asus is een van de eerste en meest succesvolle makers van de zogenaamde 2-in-1 laptops. Deze Transformer Books hebben meestal een scherm van 10 tot 12 inch en zijn ook als tablet te gebruiken. Je kunt het toetsenbord namelijk loshalen van het scherm. De prijzen van de Transformer Books en de 10-inch Transformer Mini's beginnen bij ongeveer €300 voor instapmodellen met beperkte snelheid en lopen op tot meer dan €1000 voor Pro-modellen met meer snelheid en mooiere schermen.

ZenBook

De meest luxe Asus laptops van Asus dragen de naam ZenBook. Deze mooie en snelle laptops hebben een aluminium behuizing en lijken wel wat op de MacBooks van Apple. De meeste modellen zijn behoorlijk snel en daarnaast behoorlijk dun en licht. De prijzen variëren van ongeveer €700 tot €1800.

Verder verkoopt Asus ook gaming laptops onder de noemer Republic of Gamers (ROG) en Strix en consumentenlaptops in de X-, N- en K-series. De testresultaten van Asus laptops variëren van een krappe voldoende tot de hoogste scores in de test. Bekijk de testresultaten in onze productvergelijker.

Benieuwd naar andere populaire merken? Lees alles over HP laptops of MacBooks.

Wil je weten welke laptop het beste bij jou past? Lees dan meer over laptop gebruik, soorten laptops en Apple of Windows.