icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat zit er in babydoekjes?

Test
|
Babydoekjes: onmisbaar als je een kleintje hebt. Maar wat zit er eigenlijk allemaal in die doekjes? En is dat wel gezond? We bekeken de ingrediënten van 69 babydoekjes.
Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 6 november 2020

babydoekjes-billen

3 highlights uit de test

 1. 1
  Kijk verder dan de naam

  Het is verleidelijk om blind af te gaan op termen zoals natuurlijk, sensitive of gentle. In deze doekjes kunnen nog steeds stoffen zitten die je beter kunt vermijden. Veel van deze babydoekjes bevatten toch (sterke) allergenen.

 2. 2
  Grote prijsverschillen

  Billendoekjes verschillen enorm in prijs. De doekjes zijn er vanaf 1 cent, maar ook voor 14 cent per doekje. De prijs zegt niets over de allergenen in de doekjes. 

 3. 3
  Duurzame keuze

  Veel babydoekjes hebben een FSC- of PEFC-keurmerk. Maar dat zegt alleen iets over de (verantwoorde) herkomst van het papier waar het doekje van is gemaakt. Het is niet de duurzaamste keuze.

Welke babydoekjes hebben wij getest?

We geven de babydoekjes een score op basis van hun samenstelling:

 • Groen: niets op aan te merken.
 • Oranje: bevat ingrediënten die we liever niet zien.
 • Rood: bevat ingrediënten die we afraden.

Welk babydoekje moet je kopen?

We kochten verschillende babydoekjes en bekeken de ingrediënten. We delen ze op in 3 categorieën: groen, oranje en rood. En we geven 3 scores: 0, 1 of 2. Er zijn babydoekjes waar we niets op aan te merken hebben. Die krijgen in onze tabel de score 0 en zijn groen. Sommige doekjes zijn van ‘duurzame’ of ‘verantwoorde’ merken. 

Benieuwd naar de resultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle resultaten van onze experts.

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.