icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste mobiele provider

Via ons panel vergelijken we mobiele providers. De panelleden melden storingen en vertellen hoe tevreden ze zijn. Dit kwartaal is Simpel Beste uit de Test met een 8,5. Bij T-Mobile zijn er weer veel klachten over internet.  

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op:17 april 2020


Beste mobiele provider uit de Test

Onze panelleden geven Simpel een 8,5. Dat is een hoger dan de vorige keer (8,0). Er zijn minder problemen met internet en meldingen van traag internet. Gebruikers geven aan erg tevreden te zijn met de dienstverlening, ook zijn er minder klachten over bellen en sms'en. 

Minder problemen met internet 

In het eerste kwartaal zijn er bij de meeste providers minder problemen met internet. Ook traag internet wordt minder gemeld. Net als vorig kwartaal komen de meeste meldingen van T-Mobile klanten. Van traag internet hebben Vodafone/Ziggo klanten het vaakst last. Er worden meer klachten gemeld dan vorig kwartaal. 

Voorwaarden

Over het geheel genomen doen providers het vrij goed qua voorwaarden. Bellen buiten de bundel kost meestal 25 of 30 cent per minuut. Maar bij alle providers koop je voor een klein bedrag een onbeperkt aantal belminuten.

Het meeste geld ben je kwijt aan mobiel internet. De kosten voor internetten buiten de bundel zijn bij Simpel en Simyo met 15 cent per MB het hoogst. KPN en T-Mobile doen het beter. Na de eerste minuut betaal je per seconde en buiten je internetbundel heb je geen extra kosten maar gaat de snelheid omlaag.

Bij alle providers behalve Youfone is je bundel vrij aan te passen. Bij Youfone kun je alleen kiezen voor duurder aanbod. Alle andere providers bieden de mogelijkheid om een goedkopere bundel te kiezen. Bij KPN is dat mogelijk bij Hussel-abonnementen, bij oudere abonnementen kun je alleen upgraden. 

Bij geen enkele provider is je databundel langer houdbaar dan een maand. Telfort bood als enige een tegoed dat tot 3 maanden houdbaar was. Nu Telfort is opgegaan in KPN is dat niet meer het geval. Bij alle providers gaat je vaste databundel niet langer mee dan een maand. 

Telfort heeft laagste score

In deze meting staat Telfort onderaan. Oud-Telfort klanten zijn op 26 januari overgezet naar KPN Mobiel. Een deel van de gebruikers meldt  administratieve problemen. Ook zijn er zorgen over de houdbaarheid van MB’s en de prijs van huidig aanbod. KPN geeft aan dat de voorwaarden en prijzen van Telfort abonnementen niet wijzigen. Ook blijven apps en de website van Telfort voorlopig werken.  

Test mobiele providers: beoordelingen in cijfers

In de tabel hieronder zie je de totaalscores van alle providers die we in deze meting hebben beoordeeld.

 

Testoordelen januari - maart 2020

 

Simpelpredicaten-bt

8,5

Simyo

8,4

Hollandsnieuwe

8,3
Tele28,3
KPN8,3
Youfone8,2
Vodafone/Ziggo8,1

T-Mobile

8,0
Ben 7,9
Telfort*7,8

* Telfort heet sinds 26 januari KPN Mobiel. Het testresultaat is gebaseerd op oordelen van (oud-) Telfort abonnees. 

Bekijk de volledige lijst met scores

Lees meer over hoe wij testen en wat Beste uit de Test inhoudt.

Deel jouw ervaring over je provider

Providers kunnen van alles beloven, maar de ervaringen van 8000 panelleden zeggen natuurlijk veel meer. Wil jij ook je ervaringen delen met anderen? Meld je dan aan voor ons panel. Kies bij het aanmelden voor de optie: 'Mobiele provider monitor'. 

Vergelijk providers en abonnementen

Met onze vergelijker van sim-only en mobiele abonnementen vind je makkelijk een abonnement dat bij jou past. Vul je verbruik in en de vergelijker berekent wat voor jou het goedkoopst is. Samen met het testoordeel van de provider geeft dit een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding. Zo kun je een goede keuze maken voor een sim-only of mobiel abonnement.

Sim only en mobiele abonnementen vergelijken

Lees ook: