icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste mobiele provider? Dit zegt ons panel

Test|Bij onze laatste panelmeting over de periode juli tot en met september 2018 kwam KPN als Beste uit de Test met een 8,2. De meeste klachten kwamen binnen over Youfone, hoewel de provider niet slecht scoort met een 7,3.

Celine Burgering

Celine Burgering , Expert Elektronica Bijgewerkt op:22 oktober 2018


Beste uit de Test

Onze panelleden belonen KPN met een 8,2 in onze test. Daarmee scoort de provider iets hoger dan de vorige keer (8,1). Abonnees zijn tevreden, er zijn iets minder meldingen van administratieve problemen en er zijn minder mensen die aangeven dat ze last hebben van traag internet. T-Mobile en Simpel zijn runner-up met een 8,1. De laatste doet het iets beter dan de vorige keer; er zijn minder problemen gemeld met bellen en sms’en en internet. Ook traag internet wordt minder gemeld.

Simyo scoort nog steeds goed, maar verliest de (gedeelde) koppositie: iets vaker dan vorige keer zijn er meldingen van traag internet en administratieve problemen. Ook doet Simyo het wel wat mager op de voorwaarden. Dat komt vooral omdat er op hele minuten wordt afgerond en je overgebleven tegoed niet mee kunt nemen naar de volgende maand. Bovendien betaal je €0,15 per MB voor internetten buiten je bundel. KPN en T-Mobile doen het in dit opzicht beter. Na de eerste minuut betaal je per seconde en buiten je internetbundel heb je geen extra kosten maar gaat de snelheid omlaag.

Alle testoordelen in cijfers

In de tabel hieronder zie je de totaalscores van alle providers die we in deze meting hebben beoordeeld:

 

Testoordelen juli- september 2018

Predicaat BesteUitDeTestKPN8,2

T-Mobile

8,1

Simpel

8,1
Simyo8,0
Telfort 8,0

Hollandsnieuwe 

7,8

Tele2

7,8
Vodafone/Ziggo7,6
Ben7,6
Youfone7,3

Volledig beeld krijgen van ons oordeel? Bekijk hoe de providers scoren op alle deelaspecten in deze meting.

Lees meer over hoe wij testen en wat Beste uit de Test inhoudt.

Hekkensluiter

In deze meting eindigt Youfone wederom onderaan. Dat komt vooral door de ongunstige voorwaarden: hoge buitenbundeltarieven, afronden op hele minuten en overgebleven tegoed kun je niet meenemen naar de volgende maanden. En er worden veel administratieve problemen gemeld vergeleken met andere providers.

Doe mee

Providers kunnen van alles beloven, maar de ervaringen van 8000 panelleden zeggen natuurlijk veel meer. Wil jij ook je ervaringen delen met anderen? Meld je dan aan voor ons panel. Kies bij het aanmelden voor de optie: 'Mobiele provider monitor'. 

Vergelijk providers en abonnementen

Met onze vergelijker van mobiele abonnementen vind je makkelijk een abonnement dat bij jou past. Vul je verbruik in en de vergelijker berekent wat voor jou het goedkoopst is. Samen met het testoordeel van de provider geeft dit een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding. Zo kun je een goede keuze maken.

Mobiele abonnementen vergelijken