icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

eSIM en mobiel bellen: dit moet je weten

Met eSIM is het mogelijk om 2 nummers te gebruiken op je telefoon. Handig als je privé en zakelijk belt. Tijdens je vakantie kun je een lokaal abonnement nemen. Dat bespaart je mogelijk hoge kosten buiten de bundel.  
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag   Expert ElektronicaBijgewerkt op:24 april 2024

Abonnement met eSIM

Wat is eSIM? 

Een eSIM is een sim die al in een smartphone is ingebouwd. eSIM staat voor ‘embedded SIM’. Met een eSIM is het dus niet meer nodig om een los kaartje in je telefoon te stoppen. De ingebouwde sim koppel je aan een abonnement bij je mobiele provider. 

Voordelen

  • Je kunt een privé- en een zakelijk nummer gebruiken op je telefoon. De meeste telefoons met eSIM zijn dual sim. Je kunt er dus 2 sim’s in kwijt (een kaartje en eSIM). 
  • Sneller wisselen van provider bij het afsluiten van een abonnement. Je activeert je abonnement online en je kunt gelijk bellen en internetten. 
  • Op reis buiten de EU kun je een lokale sim gebruiken in je telefoon. Ook kun je wisselen tussen je eigen abonnement en de nieuwe op de plaats van bestemming. 
  • eSIM is duurzamer. Bij eSIM hoeft een provider geen kaartjes meer te maken. Zo is er geen transport naar winkels meer nodig. Dit scheelt ook een hoop afval. 

Hoe werkt eSIM? 

Allereerst heb je een telefoon nodig die eSIM ondersteunt. Daarnaast moet je mobiele provider eSIM aanbieden. Er zijn verschillende manieren om de eSIM van je telefoon te koppelen aan je provider. Dat kan via de instellingen op je telefoon of door een speciale code te scannen of door te geven aan je provider. Kijk op de website van de provider voor instructies. 

Welke smartphones ondersteunen eSIM? 

Er zijn steeds meer smartphones die eSIM ondersteunen. Het gaat om recente toestellen: 

Apple iPhone

Van Apple ondersteunen deze iPhone-toestellen eSIM.

Android

Deze smartphones met Android ondersteunen eSIM. 

Welke providers bieden eSIM aan? 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.