! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Bellen vanuit Nederland naar het buitenland

Bellen vanuit Nederland naar een ander land in de EU? De kosten daarvoor zijn maximaal 23 cent voor bellen en 7 cent voor een sms'je. Bij sommige abonnementen van KPN, Vodafone en T-Mobile gaan ze uit je bundel, maar meestal betaal je de maximale prijs.

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op:7 april 2021

bellen-smartphone

Maximum tarief

Sinds 15 mei 2019 geldt een maximum tarief om vanuit Nederland te bellen of een sms’je te versturen naar een ander EU-land. Een telefoontje mag niet meer dan 23 cent per minuut kosten en een sms’je 7 cent. Deze regels gelden voor vast en mobiel bellen. Voorheen waren de kosten soms een stuk hoger. Providers mogen nu geen hogere tarieven meer berekenen. 

Voordelig bellen 

Bij veel providers vallen de kosten voor een telefoontje vanuit Nederland naar bijvoorbeeld Spanje buiten je bundel. Je betaalt dan de maximale prijs voor bellen en sms’ en. Als je vaak mobiel belt naar het buitenland dan kun je het beste voor een voordeliger aanbod kiezen. Bij een aantal abonnementen gaat bellen vanuit Nederland naar het buitenland (gedeeltelijk) vanuit je bundel: 

Peildatum mei 2020

Mogelijkheden

Wil je voordelig naar het buitenland bellen? Vergelijk sim-only en mobiele abonnementen en bekijk per provider het aanbod voor bellen naar het buitenland. 

Sim only en mobiele abonnementen vergelijken

Lees meer: