icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2016

23 december 2016

Tientallen klachten op meldpunt Dupe van je data

In 2 maanden tijd zijn op het meldpunt ‘De dupe van je data’ van de Consumentenbond 60 meldingen binnengekomen van consumenten die zeggen de dupe te zijn geworden van hun gegevens.

22 december 2016

Helft airfryers onder de maat

Bij een onderzoek naar airfryers door de Consumentenbond blijken 11 van de 22 exemplaren lager dan een 6 te scoren. Twee modellen van Princess zijn afraders omdat ze risicovol zijn in het gebruik.

20 december 2016

Database met 200.000 ziekenhuistarieven online

Na de module waarin begin september 2016 ziekenhuisrekeningen van consumenten zijn verzameld, publiceert de Consumentenbond nu alle bekende tarieven van ziekenhuisbehandelingen; dat zijn er meer dan 200.000.

20 december 2016

Pleidooi voor wetgeving CV-installateurs vindt gehoor

Minister Blok (Wonen) heeft het dringende advies van onder meer de Consumentenbond, Brandweer Nederland, Vereniging Eigen Huis en de Woonbond overgenomen om een wettelijke erkenningsplicht voor cv-installateurs in te voeren.

19 december 2016

Verplichte koppeling verzekering/bankrekening onredelijk

Banken proberen vaak met lokkertjes zoals kortingen op verzekeringen zo veel mogelijk producten te verkopen. Maar klanten aan zich willen binden door verzekeringen verplicht te koppelen aan een nieuwe bankrekening, is volgens de Consumentenbond echt onwenselijk.

19 december 2016

ACM onderzoek sjoemelsoftware hard nodig

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) start een onderzoek naar de sjoemelaffaire van Volkswagen. De Consumentenbond had hierom gevraagd omdat het een uitspraak wil over de oneerlijke en misleidende praktijken van Volkswagen.

19 december 2016

Gebruiksvoorwaarden smart-tv’s nog steeds ondoorgrondelijk

Consumenten met een nieuwe smart-tv worden nog steeds geconfronteerd met lange teksten met gebruiksvoorwaarden.

16 december 2016

Opmerkelijk kwaliteitsverschil tussen verschillende formaten Ariel en Formil

De waspoeders Ariel Color en Formil color in grootverpakking wassen aanzienlijk slechter dan die in de kleinere standaard verpakking Ariel Kleur&stijl en Formil Ultra plus color.

15 december 2016

Polisjungle zorgverzekeringen onvoldoende aangepakt

Ruim 1200 keuzemogelijkheden voor een zorgverzekering en veel verzekeringen zijn ook nog eens hetzelfde, blijkt voor de derde keer op rij uit onderzoek van de Consumentenbond.

15 december 2016

Webinar zorgverzekeringen

Jaarlijks krijgen consumenten de laatste zes weken van het jaar de tijd om te bepalen of zij nog de juiste zorgverzekering hebben voor het volgende jaar. Dit jaar houdt de Consumentenbond voor het eerste samen met De Financiële Telegraaf een webinar over de keuzes en tips.

12 december 2016

ASR voor de rechter om Waerdye-polis

De Consumentenbond stapt naar de rechter, omdat ASR weigert woekerpolisklanten gelijk te behandelen. Gesprekken van de Consumentenbond met ASR hierover zijn op niets uitgelopen.

8 december 2016

Geschillencommissies gered

Tot grote vreugde van de Consumentenbond heeft de Tweede Kamer in meerderheid tegen de afschaffing van subsidie aan de stichting Geschillencommissie Consumentenzaken gestemd. Daarmee is het voortbestaan van 55 geschillencommissies in Nederland gered.

8 december 2016

Succes in strijd tegen kindermarketing

Het voornemen van de FNLI om kinderidolen niet langer toe te laten op de verpakking, is een goede ontwikkeling, vindt de Alliantie Stop Kindermarketing ongezonde voeding.

6 december 2016

Uitstoot auto’s veel hoger bij aangescherpte test

Bij de vernieuwde autoverbruikstest van de Consumentenbond, waarbij auto’s behalve in het lab ook op de weg worden getest, valt de helft van de geteste dieselauto’s door de mand. De diesels overschrijden ruimschoots de wettelijk vastgestelde NOx norm.

6 december 2016

Pratende pop Cayla slecht beveiligd

Via de pop ‘My Friend Cayla’ kunnen kinderen worden afgeluisterd. Iedereen in de buurt van de pop kan met een mobiele telefoon met bluetooth gesprekken afluisteren en de pop iets laten zeggen.

5 december 2016

Veel broden van bakkerijketens zouter dan toegestaan (Update 9 december)

‘Ambachtelijke’ broden van bakkerijketens zijn vaak veel zouter dan wettelijk is toegestaan, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

30 november 2016

Wetsvoorstel faillissement verzekeraars moet van tafel

Het wetsvoorstel dat verzekeraars helpt bij een dreigend faillissement benadeelt verzekerden. Daarom moet het wetsvoorstel volgens de Consumentenbond in de prullenbak.

29 november 2016

Protest lijkt geschillencommissies te redden

De toekomst van de geschillencommissies lijkt verzekerd dankzij een brede steun in de Tweede Kamer voor een amendement van de SP.  

25 november 2016

Uitspraak Hoge Raad over incassoprocedure helpt consumenten

De Hoge Raad heeft een positieve uitspraak gedaan voor consumenten die in een incassotraject terechtkomen.

24 november 2016

Oproep aan Tweede Kamer: red de Geschillencommissie

De Tweede Kamer kan 55 geschillencommissies voor consumenten redden van de ondergang. De Consumentenbond roept de Kamer op om het plan van het ministerie van Veiligheid & Justitie tegen te houden.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in