icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2021

23 december 2021

Brief met wens maatregelen vanwege hoge warmtetarieven

In een brief aan staatssecretaris Yeşilgöz - Zegerius uiten de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en de Woonbond hun zorgen over de enorme stijging van de maximum warmtetarieven. De ACM bepaalde dat de maximale kosten voor een gemiddeld huishouden op een warmtenet met 67% mogen stijgen.

22 december 2021

ING en de Consumentenbond akkoord over compensatie te hoge rentes

Klanten van ING die in het verleden te veel rente betaalden over hun consumptief krediet, krijgen het te veel betaalde geld terug. De Consumentenbond en ING zijn het eens geworden over een compensatieregeling.

21 december 2021

Consumentenbond waarschuwt voor site met niet-officiële reisadviezen

De site www.reisadvies.nu is verwarrend voor consumenten. Het lijkt op een officiële overheidswebsite, maar is een initiatief van een groep reisorganisaties met niet-officiële reisadviezen.

21 december 2021

Alcoholfabrikanten moeten transparant zijn over hun producten

Veel consumenten weten niet dat rode wijn meer calorieën bevat dan droge witte wijn. Dit komt doordat ingrediënten en voedingswaarde zelden op het etiket staan. De Consumentenbond roept op tot een verplichte etikettering.

17 december 2021

Tweede Kamer steunt verbod op gokreclames

De Consumentenbond is blij dat een meerderheid van de Tweede Kamer een verbod wil op ‘ongerichte reclame voor risicovolle kansspelen’. De Kamer steunde een motie van onder meer SP-kamerlid Van Nispen.  

17 december 2021

Succes in strijd voor behoud schadevrije jaren

Vanaf 1 januari 2022 raken autorijders hun schadevrije jaren niet zomaar meer kwijt. Dat hebben autoverzekeraars besloten. Dit is een succes voor de Consumentenbond, die jarenlang strijd voerde voor eerlijke registratie en behoud van schadevrije jaren.

16 december 2021

Coalitieakkoord biedt perspectief voor consumenten

Het nieuwe coalitieakkoord versterkt de positie van consumenten en bevat veel punten waar de Consumentenbond voor heeft gepleit.

15 december 2021

Rabobank start met aanbieden compensatievoorstel woekerrente

Klanten van de Rabobank die te veel rente hebben betaald over hun krediet, krijgen vanaf januari 2022 een compensatievoorstel van de bank. De Consumentenbond vindt het een ruimhartige regeling.

14 december 2021

Consumentenbond zegt samenwerking Stichting Reclame Code op

De Consumentenbond heeft de samenwerking met de Stichting Reclame Code definitief opgezegd. Directe aanleiding is de goedkeuring die de Stichting gaf aan de Reclamecode Online Kansspelen, ondanks de grote bezwaren die de Consumentenbond tegen de code heeft.

14 december 2021

Stroomleveranciers moeten laten zien waar zij stroom inkopen

'Verplicht energieleveranciers transparant te zijn over de stroom die ze inkopen.' Die oproep doen de Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

9 december 2021

Kruidenmixen: weinig kruiden, veel goedkope vulling

Een zakje of potje kruidenmix bevat vaak weinig kruiden en specerijen. De rest is goedkope opvulling, zoals zout, (paneer)meel, suikers of groente. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

25 november 2021

Sociale media ongeschikt voor kinderen

Sociale media zijn ongeschikt voor kinderen. Dat concludeert de Consumentenbond, die 8 social media-apps doorlichtte. De platforms houden te weinig rekening met de kwetsbaarheid van kinderen, schenden de privacy en hebben te weinig kindvriendelijke instellingen.

20 november 2021

Nog steeds veel fouten op kassabon supermarkt

In veel supermarkten wijken de prijzen op de kassabon af van de prijskaartjes bij het schap. Meestal zijn de fouten in het nadeel van consumenten. Dit blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

18 november 2021

Zorgverzekering niet voor iedere consument gesneden koek

Lang niet alle consumenten kennen de details van hun zorgverzekering, blijkt uit panelonderzoek van de Consumentenbond. Vooral het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage is voor veel consumenten onduidelijk.

13 november 2021

Zorgvergelijker Consumentenbond: stap over en steun de Hersenstichting

De Consumentenbond heeft zijn Zorgvergelijker voor 2022 gelanceerd. Nieuw is de samenwerking met de Hersenstichting. Die krijgt voor iedereen die naar een andere zorgverzekeraar overstapt €10 gedoneerd.

6 november 2021

Lousewies van der Laan nieuwe voorzitter Consumentenbond

Lousewies van der Laan is in de Bondsraad van de Consumentenbond gekozen tot voorzitter van de Raad van Toezicht. Hiermee is ze tevens voorzitter van de Consumentenbond. Van der Laan volgt Pieter Broertjes op.

1 november 2021

Veel misleidende claims bij supplementen en drankjes

Veel verkopers van supplementen en drankjes gebruiken verboden claims over de werking van hun producten. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De aanbieders misleiden met loze beloftes over extra weerstand of bescherming tegen ziektes.

29 oktober 2021

Software ook bij jonge auto’s steeds vaker oorzaak autopech

Softwareproblemen zijn steeds vaker de oorzaak van autopech. Ook bij relatief jonge auto’s. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek naar automankementen van de Consumentenbond.

27 oktober 2021

Webwinkels blijven klanten misleiden met niet-leverbare modellen

Webwinkels blijven klanten lokken met populaire producten die helemaal niet meer leverbaar zijn. Dat constateert de Consumentenbond, die voor de derde keer onderzoek deed naar dit soort misleiding. Met name bij verkopers van keukenapparatuur en witgoed gaat het mis.

26 oktober 2021

Hypotheekadviseurs: veelal gebakken lucht met abonnementen

De serviceabonnementen die veel hypotheekadviseurs bij het afsluiten van een hypotheek verkopen, stellen niets voor. Dat concluderen de Consumentenbond en Ikbenfrits na bestudering van 18 abonnementen.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in