! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2021

13 april 2021

Voorlopig geen rechtszaak woekerrentes ABN

ABN AMRO en de Consumentenbond laten weten dat zij voorlopig geen rechtszaak starten over woekerrentes. Partijen gaan in gesprek over compensatie voor klanten die teveel rente betaalden.

13 april 2021

Waarschuwing: Autostoeltje Chicco Kiros op Isofix gevaarlijk

De Consumentenbond waarschuwt voor het i-Size-autostoeltje Chicco Kiros in combinatie met de Isofix-basis. Het zitje vloog tijdens een botsproef door de auto. Fabrikant Chicco erkent het probleem en roept het Isofix-onderstel terug.

8 april 2021

Consumentenbond wil betere bescherming privacy kinderen

De AVG beschermt de privacy van kinderen onvoldoende. Daarom zijn aanvullende regels nodig. Dat staat in een rapport dat de Consumentenbond aan de Autoriteit Persoonsgegevens overhandigde.

8 april 2021

Meer aanbieders rekenden te hoge rente op krediet

Naast ABN AMRO hebben ook Hollandsche Disconto Voorschotbank (onderdeel van Vesting Finance) en Santander Consumer Finance Benelux te hoge rentes bij hun klanten in rekening gebracht. Dit bevestigde de Commissie van Beroep van het Kifid in twee uitspraken.

1 april 2021

Miele favoriet bij consumenten

​​​​​​​Consumenten wassen en drogen het liefst met apparaten van Miele. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 12.000 panelleden naar hun ervaringen met huishoudelijke apparaten.

31 maart 2021

Consumenten niet tevreden over chatbots

Consumenten zijn niet te spreken over de inzet van chatbots als helpdeskmedewerker. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder ruim 10.000 panelleden.

30 maart 2021

Aanpak te veel zout, suiker en vet in voeding heeft gefaald

Het toekomstige kabinet moet veel ambitieuzer zijn in het aanpakken van te veel zout, suiker en verzadigd vet in voedingsmiddelen.

29 maart 2021

Grote webwinkels misleiden met kortingen adviesprijzen

Een aantal grote webwinkels misleidt consumenten met kortingen op te hoge adviesprijzen. Zo laten ze kortingen groter lijken dan ze daadwerkelijk zijn.

19 maart 2021

Reissom niet altijd gedekt door garantiefonds

Consumenten die een reis boeken, kunnen hun reissom in sommige gevallen kwijtraken bij een faillissement. De Consumentenbond waarschuwt dat de reissom niet altijd gedekt is door een garantiefonds. Vouchers met SGR-dekking zijn wel goed beschermd

16 maart 2021

‘Neem Nationaal Isolatieprogramma op in regeerakkoord’

De komende regering moet een Nationaal Isolatieprogramma opnemen in haar regeerakkoord. Daarvoor pleit een brede coalitie van organisaties, waaronder de Consumentenbond.

16 maart 2021

Consumentenbond houdt uitbetaling coronavouchers in de gaten

De Consumentenbond opent een e-mailadres voor consumenten met een verlopen SGR-coronavoucher. Consumenten die niet volgens afspraak na een jaar hun geld terugkrijgen, kunnen zich hier melden.

15 maart 2021

Rechtszaak tegen Facebook van start

Op 1 april vindt de eerste zitting plaats in de rechtszaak die de Data Privacy Stichting samen met de Consumentenbond aanspande tegen Facebook. Tijdens deze zitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.

15 maart 2021

Wereldconsumenten-dag: aanpak plastic vervuiling

Wereldconsumentendag staat in het teken van de aanpak van plastic vervuiling. Op 15 maart roepen consumentenorganisaties wereldwijd bedrijven, consumenten en overheden op om plastic vervuiling tegen te gaan.

13 maart 2021

Veel steun punten Consumentenbond in verkiezingsdebat

Veel consumentenfricties op het gebied  van klimaat & energie, gezonde voeding en digitale veiligheid worden aangepakt. Tenminste: als de partijen die op 12 maart deelnamen aan het verkiezingsdebat van de Consumentenbond samen een regeerakkoord zouden sluiten. Wel was er discussie over wát de beste oplossing is.

5 maart 2021

Uitspraak ABN AMRO woekerrente: hoop voor meer gedupeerden

De Consumentenbond is blij met de uitspraak van het Kifid op 3 maart over woekerrente. ABN AMRO moet teveel in rekening gebrachte rente aan een consument met een flexibel krediet terugbetalen. De uitspraak biedt hoop voor andere gedupeerden. 

3 maart 2021

Websites hebben nog altijd lak aan privacyregels

Drie jaar na invoering van de AVG blijken veel websites zich nog altijd niet aan de privacyregels te houden. Dat concludeert de Consumentenbond na een uitgebreide steekproef.

27 februari 2021

Burgerinitiatief ‘Tijd voor Transparantie’ door naar volgende ronde

Het burgerinitiatief Tijd voor Transparantie is goedgekeurd door de commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven. Hierin staat dat verzekeraars verplicht worden alle kosten die zij inhouden op kapitaalverzekeringen aan hun klanten te melden.

25 februari 2021

Plug-in hybride auto's niet altijd even duurzaam

Plug-in hybride auto’s met een benzinemotor en een elektrische motor zijn niet per se beter voor de gezondheid en het klimaat dan een 'gewone' benzineauto. Dat blijkt uit de Green NCAP test.

24 februari 2021

Consumentenbond Verkiezingsdebat: klimaat, voeding en privacy

Vrijdag 12 maart organiseert de Consumentenbond een online verkiezingsdebat. Tijdens dit debat maken vertegenwoordigers van 9 politieke partijen duidelijk wat zij (gaan) doen voor consumenten op het gebied van energie & klimaat, gezonde voeding en digitale veiligheid & privacy.

23 februari 2021

Consumentenbond schuift aan bij online liveshow Green Make Over

Op 4 maart 2021 streamt Green Make Over een online liveshow gericht op inwoners van de gemeente Den Haag. Hagenaars kunnen zich gratis aanmelden om deel te nemen en maken kans op ‘groene’ prijzen. De Consumentenbond schuift virtueel aan voor deskundig advies.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in