icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Traag wifi door Android in combinatie met Chromecast of Google Home

Nieuws|Trage wifi wordt mogelijk veroorzaakt door Android in combinatie met je Chromecast of Google Home. Google meldt op haar website dat de oorzaak bekend is en brengt vandaag een oplossing uit via Google Play.

Dennis Pronk

Dennis Pronk , Expert Elektronica Bijgewerkt op:22 januari 2018

Googlechromecast

Update: Google Support

We hebben op 22 januari contact opgenomen met Google Support. Volgens Google Support zal het ongeveer tot 1 februari 2018 duren voordat wereldwijd alle Android-apparaten zijn voorzien van de oplossing voor het wifiprobleem.

Officiële reactie Google

Je hoeft zelf geen actie te ondernemen. Standaard installeert de Play Store automatisch beschikbare updates op een geschikt moment. Daarbij wordt automatisch gekeken of je Android-apparaat onder andere voldoende batterij en goed bereik heeft om de updates volledig uit te kunnen voeren.

Trage wifi

Google meldt op haar website dat ze bekend is met een probleem dat kan zorgen voor langzame wifi. Het probleem kan optreden als je een Chromecast of Google Home en minimaal 1 Android-apparaat (smartphone of tablet) op je thuisnetwerk aangesloten hebt. Volgens Google zorgt een fout in de Cast-software in Android mogelijk voor een onnodige stijging van de hoeveelheid netwerkverkeer. Dat kan ervoor zorgen dat je wifi-netwerk vertraagt of tijdelijk niet reageert. De invloed op je wifi-netwerk hangt af van je router.

Oplossing volgt snel

Vandaag zal Google een update uitbrengen via Google Play waarmee het probleem wordt verholpen. Om het probleem tijdelijk te verhelpen kun je volgens Google het volgende doen: herstart je Android apparaat en controleer of je router is voorzien van de meest recente firmware.

Hoe zie je of het is verholpen?

De update verloopt via Google Play. De Consumentenbond doet navraag bij Google hoe je kunt controleren of de update is toegepast en of het nodig is om zelf iets te downloaden.

Lees meer:

Nieuw & interessant

 • Ziggo GO Apple TV_1
  Eerste indruk  |  21 jul.

  Ziggo GO app voor tv

  Televisie kijken via een app op je tv? Vanaf nu is dat mogelijk bij Ziggo met de Ziggo GO app voor Android TV of Apple TV. Dat kan handig zijn, want het scheelt weer kabels en een extra kastje in huis. Wij probeerde de apps uit.
 • televisie-4k
  13 apr.

  7 vragen over 4K-televisie kijken

  Tv-verkopers willen je maar al te graag een 4K-tv verkopen. 7 vragen met antwoorden over 4K-televisie kijken.
 • Apple TV start
  Eerste indruk  |  8 apr.

  Apple TV +

  Apple TV plus is een videodienst waarbij je voor €5 per maand naar tv-series kunt kijken. Dat klinkt als een goede deal, maar er is nog weinig te zien.
 • Disney tablet
  Eerste indruk  |  8 apr.

  Disney+

  Disney+ is de videostreamingdienst van het Amerikaanse bedrijf dat iedereen kent van de prachtige animatieproducties.