icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Introductie energielabel voor stofzuigers

Nieuws
|
Vanaf september 2014 wordt een nieuw energielabel voor stofzuigers geïntroduceerd. Stofzuigers die vanaf dan op de markt worden gebracht, zullen moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen behorend bij het label. Drastisch, want weinig stofzuigers op de huidige markt voldoen hier nu aan.
Irene Joris 2023

Irene Joris   Expert stofzuigersGepubliceerd op:1 juli 2014

Energielabel stofzuigers klein

Efficiëntere stofzuigers

De afgelopen decennia is het motorvermogen van stofzuigers flink gestegen. Toch zijn de zuigprestaties niet proportioneel vooruit gegaan. Het blijft een hardnekkige mythe dat stofzuigers met een flink vermogen goed schoonmaken. Met dit nieuwe energielabel worden perken gesteld aan de toename in energieverbruik. Tegelijkertijd moeten de zuigprestaties flink opgekrikt. Zo worden stofzuigers straks niet alleen zuiniger, maar ook beter.

Strenge eisen

Een maximaal motorvermogen van 1600 W, jaarlijks energieverbruik van 62 kWh en goede stofopname op tapijt en harde vloeren. Dit zijn de strenge eisen waar stofzuigers straks aan  moeten voldoen. De meetwaarden en daarbij behorende klassen worden per stofzuiger aangegeven op het label, waardoor je in de winkel straks een stuk beter kunt vergelijken.

Kijk voor meer informatie, maar ook een paar kanttekeningen over het energielabel in het stofzuigerdossier.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.