icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste vriezer voor jou, door ons getest

Welke vriezer is het beste? We hebben het voor je uitgezocht door alle vriezers grondig te testen. Zo krijg je een betrouwbaar advies. 

predicaten

Wij hebben vriezers voor je getest

Laatste update van de test: 2 februari 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke vriezer uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke vriezers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen vriezers op invriessnelheid, temperatuurstabiliteit, gebruiksgemak, energiegebruik en lawaai. In onze test vind je merken zoals AEG, Bosch, Liebherr en Siemens.

 • alternatief Square

  1. Invriessnelheid

  Het is belangrijk dat een vriezer je etenswaren snel invriest. We meten daarom hoelang het duurt tot etenswaren op kamertemperatuur volledig zijn bevroren. Zelfs met de snelvriesfunctie zien we grote verschillen tussen vriezers in onze test.

 • kooptip-2 Square

  2. Gebruik in een koude ruimte

  Uit de test blijkt dat vriezers in een warme omgeving (32˚C) hun temperatuur goed stabiel kunnen houden. Maar sommige vriezers hebben hier in een koude omgeving (10˚C) meer moeite mee dan anderen. Dit is belangrijk als je de vriezer bijvoorbeeld in een onverwarmde bijkeuken wilt plaatsen.

 • Nieuw energielabel square

  3. Energiezuinig

  Een zuinige vriezer is goed voor het milieu en je portemonnee. Uit onze test blijkt dat de zuinigste vriezers minder dan de helft aan energie gebruiken dan de onzuinigste. En dat hoeft niet eens ten koste te gaan van de vriesprestaties, want ook zuinige vriezers komen goed uit onze test.

Nieuwsgierig naar de best geteste vriezer? En wil je alle geteste vriezers vergelijken op de punten die jij belangrijk vindt? Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van vriezers en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste vriezer is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.