icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Zeer zuinige wasdroogcombinatie

Nieuws
|
AEG heeft een primeur en introduceert als eerste een wasdroogcombinatie met warmtepomp: de AEG L99696HWD. Hierdoor wordt drogen met een wasdroogcombinatie een stuk zuiniger.
Irene Joris 2023

Irene Joris   Expert wasdrogersGepubliceerd op:22 mei 2014

Bediening wasmachine_220x170px.jpg

De warmtepomptechniek wordt al zo'n acht jaar bij wasdrogers toegepast en heeft een groot voordeel: drogers met warmtepomp verbruiken gemiddeld de helft minder energie dan drogers zonder. En dat scheelt bij 2 keer drogen per week jaarlijks zo'n €30 op de energierekening.

Een droger met warmtepomp is zo zuinig doordat hij warmte hergebruikt. Naast minder energie verbruikt deze droger ook minder water bij het drogen, vertelt AEG. De meeste wasdroogcombi's gebruiken water om de condensor te koelen, maar "de warmtepomptechnologie heeft geen koelwater nodig voor het droogproces".

De wasdroogcombinatie AEG L99696HWD kan maximaal 9 kilo wasgoed wassen en 6 kilo drogen. Hij is te koop vanaf mei 2014 en kost zo'n €1500.

Meer over wasdroogcombinaties

Bron: persbericht AEG

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.