! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test schadelijke stoffen in deodorant

Test|Wij hebben 75 deodoranten en antitranspiranten gecontroleerd op ingrediënten die een negatieve invloed kunnen hebben op gezondheid en milieu. Natuurlijk zien we het liefste dat fabrikanten  dit zo min mogelijk gebruiken en we troffen een paar deo's aan die het goed doen op dit gebied. Maar helaas zijn er ook veel exemplaren waar fabrikanten meer dan 20 mogelijk schadelijke stoffen hebben gebruikt. De werking van de producten hebben we niet getest. 

Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:3 juli 2020

Deo1_1200x800

Preview test deodorant

Laatste update: 3 juli 2020

Wij zijn er bijna..

Vier highlights uit onze test deodorant

 1. 1
  Deodoranten zijn zeer verschillend in hun samenstelling

  We troffen in 75 producten 147 verschillende ingrediënten aan. In van deze 75 producten zitten 32 verschillende ingrediënten. Terwijl het andere uiterste bestaat uit 6 ingrediënten.

 2. 2
  Let op hormoonverstorende stoffen

  Wij vonden in 46 van de 75 onderzochte producten mogelijk hormoonverstorende of mogelijk kankerverwekkende stoffen.

 3. 3
  Aluminium zouten zitten voornamelijk in antistranspiranten.

  Sommige mensen leggen een link tussen aluminium zouten en een verhoogde kans op kanker. Wij troffen in 58 van de 75 producten aluminium zouten aan. Maak je geen zorgen, want er is op dit moment geen sluitend bewijs dat aluminium in anti-transpirant een verhoogd risico op kanker geeft.

 4. 4
  Wij beantwoorden 14 veelgestelde vragen over deodorant

  Wil je meer weten over deodorant? Wij helpen je door de meest gestelde vragen te beantwoorden. Zoals 'Wat zit er in deodorant?', 'Is er een alternatief voor deodorant?', 'Is deodorant geschikt voor kinderen?' en 'Wat is zweet?'.

Ons advies

Hoe minder deodoranten en antitranspiranten gebruik maken van de door ons gecheckte stoffen, hoe minder kans je hebt dat je er een allergische reactie van krijgt of dat ze een negatieve impact kunnen hebben je gezondheid en het milieu.

Voor een goed werkende deo of antitranspirant is het helemaal niet nodig om zoveel stoffen te gebruiken. Helaas zijn er voor Adidas, Axe, Dove, Fa, Nivea, Odorex, Rexona, Rituals, Salt of the Earth en Weleda toch redenen om (een deel van) hun producten te maken met soms wel meer dan 20 van die stoffen.

Als je gezondheid en milieu belangrijk vindt dan gebruik je onze testresultaten en laat je producten die onvoldoende scoren in het schap staan.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue

Nieuw & interessant

 • zelfzorg-medicijnen
  Nieuws | 5 jul.

  CBD lanceert Keurmerk Zelfzorg Online

  Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) heeft het Keurmerk Zelfzorg Online ontwikkeld. Dit keurmerk moet consumenten zekerheid en vertrouwen geven bij het online kopen van zelfzorggeneesmiddelen.
 • Covid zelftest
  28 jun.

  Corona-zelftests

  Sinds 31 maart zijn er corona-zelftesten op de markt. Hiermee kun je bij jezelf een test afnemen, waarna de uitslag binnen 15 minuten volgt. Maar zulke zelftesten zijn niet voor iedereen en niet in alle situaties geschikt.
 • Coronavirus mondkap
  28 jun.

  Mondkapjes tijdens corona

  Sinds de coronacrisis is de interesse in mondkapjes toegenomen. Welke soorten mondkapjes zijn er? En is het nuttig om een mondkapje te gebruiken in de openbare ruimte?
 • Mediapool Het juiste medicijn 1200X800

  Het juiste medicijn

  Geneesmiddelen spelen een belangrijke rol in ons leven. Voor veel ziektes en kwalen is een passend medicijn beschikbaar. Het juiste medicijn beschrijft van bijna 3000 medicijnen wat je eraan hebt en welke bijwerkingen bekend zijn.

  Bestel het boek