icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Joy2Protect Snelpleister

Eerste indruk | Een zelfhechtende pleister zonder irriterende lijmlaag, die ook nog water- en vetafstotend is: de Joy2Protect snelpleister is een handig hulpje bij ongelukken, vooral in de keuken.
Fauve Panis
Fauve Panis

Expert Voeding & Gezondheid

Gepubliceerd op:  26 juni 2014


Merk Joy2Protect

Richtprijs €3,55


Type pleister


1e-indruk-pleister-275x216pix

Snelpleister: review

De Joy2Protect Snelpleister blijkt vooral geschikt voor het verbinden van vingers en minder voor de knie. Bij het bewegen van de knie krullen al snel de randen van de tape om, die vervolgens - door de zelfklevende eigenschap - aan de onderliggende tape blijft plakken. Dat is irritant.

Vinger

Een snee in het topje van de vinger is echter snel en eenvoudig verbonden. Het afscheuren van de tape kost even wat kracht, maar lukt wel. Het is even wennen, zo'n ingepakte vinger, maar het voelt al snel comfortabel en beschermd. Bovendien is de tape hygiënischer dan een gewone pleister die gauw vies wordt. Na het koken of tuinieren gewoon afwassen onder de kraan en hij is weer schoon! Ook douchen is geen probleem, de tape blijft goed zitten en is snel weer droog.
De volgende dag, bij het verwijderen van de tape, ziet de huid er mooi schoon uit.

Vette huid

Doordat de tape ook blijft plakken op een vettige huid, is hij ook bijzonder geschikt voor wonden die met zalf zijn ingesmeerd. En dankzij de vrolijke kleurtjes vinden ook kinderen de snelpleister reuze interessant!

Conclusie

De gewone pleister blijft onmisbaar, maar de Joy2Protect Snelpleister is een handige aanvulling op de EHBO-doos, zeker in de keuken!

 

Snelpleister: wat is het?

De Joy2Protect Snelpleister is - in tegenstelling wat de naam zou vermoeden - geen pleister die je op een wond plakt, maar een tape die je ergens omheen moet wikkelen. Bijvoorbeeld een vinger, arm of been.

Zelfhechtend

De snelpleister is zelfhechtend en blijft zelfs kleven op een vette of vochtige huid. De pleister is luchtdoorlatend en bevat geen lijmlaag en laat bij het verwijderen dan ook geen lijmresten achter, zoals bij een gewone pleister vaak wel het geval is. Daardoor is de tape ook snel en pijnloos te verwijderen.

Allergisch

Ook bevat de Joy2Protect snelpleister geen latex of andere kleefmiddelen en is daardoor ook geschikt voor mensen die daarvoor allergisch zijn.

Geen schaar

In een verpakking zitten twee rolletjes elastische tape die eenvoudig af te scheuren zijn. Je hebt dus geen schaar nodig.

Nieuw & interessant

 • verzorghuis rolstoel
  26 jun.

  Eigen bijdrage bij opname in verpleeghuis

  Als je in een verpleeg- of verzorgingshuis wordt opgenomen, ga je een eigen bijdrage betalen. Welk bedrag ga jij voor je kiezen krijgen? En is er iets aan te doen om de eigen bijdrage te verminderen?
 • apotheek-medicijnen
  Nieuws  |  18 jun.

  Minister Bruins presenteert plan tegen stijging medicijnkosten

  Minister Bruno Bruins van Medische zorg wil de uitgavengroei aan geneesmiddelen indammen. Het zou gaan om een besparing van 467 miljoen euro per jaar vanaf 2022.
 • parkeerplaats-ziekenhuis
  24 apr.

  Parkeerkosten ziekenhuizen

  Parkeren bij het ziekenhuis kan duur uitpakken, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Bij 1 op de 4 ziekenhuizen betaal je per uur, dus bijna altijd te veel.
 • de beste behandling

  Boek: De beste behandeling

  Zelf meebeslissen als je ziek bent? Over bijvoorbeeld therapie en medicijnen? In het boek 'De beste behandeling' staat informatie over 41 chronische ziektes. Van migraine en dementie tot kanker en diabetes.