icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Joy2Protect Snelpleister

Eerste indruk | Een zelfhechtende pleister zonder irriterende lijmlaag, die ook nog water- en vetafstotend is: de Joy2Protect snelpleister is een handig hulpje bij ongelukken, vooral in de keuken.
Fauve Panis
Fauve Panis

Expert Voeding & Gezondheid

Gepubliceerd op:  26 juni 2014


Merk Joy2Protect

Richtprijs € €3,55


Type pleister


1e-indruk-pleister-275x216pix

Snelpleister: review

De Joy2Protect Snelpleister blijkt vooral geschikt voor het verbinden van vingers en minder voor de knie. Bij het bewegen van de knie krullen al snel de randen van de tape om, die vervolgens - door de zelfklevende eigenschap - aan de onderliggende tape blijft plakken. Dat is irritant.

Vinger

Een snee in het topje van de vinger is echter snel en eenvoudig verbonden. Het afscheuren van de tape kost even wat kracht, maar lukt wel. Het is even wennen, zo'n ingepakte vinger, maar het voelt al snel comfortabel en beschermd. Bovendien is de tape hygiënischer dan een gewone pleister die gauw vies wordt. Na het koken of tuinieren gewoon afwassen onder de kraan en hij is weer schoon! Ook douchen is geen probleem, de tape blijft goed zitten en is snel weer droog.
De volgende dag, bij het verwijderen van de tape, ziet de huid er mooi schoon uit.

Vette huid

Doordat de tape ook blijft plakken op een vettige huid, is hij ook bijzonder geschikt voor wonden die met zalf zijn ingesmeerd. En dankzij de vrolijke kleurtjes vinden ook kinderen de snelpleister reuze interessant!

Conclusie

De gewone pleister blijft onmisbaar, maar de Joy2Protect Snelpleister is een handige aanvulling op de EHBO-doos, zeker in de keuken!

 

Snelpleister: wat is het?

De Joy2Protect Snelpleister is - in tegenstelling wat de naam zou vermoeden - geen pleister die je op een wond plakt, maar een tape die je ergens omheen moet wikkelen. Bijvoorbeeld een vinger, arm of been.

Zelfhechtend

De snelpleister is zelfhechtend en blijft zelfs kleven op een vette of vochtige huid. De pleister is luchtdoorlatend en bevat geen lijmlaag en laat bij het verwijderen dan ook geen lijmresten achter, zoals bij een gewone pleister vaak wel het geval is. Daardoor is de tape ook snel en pijnloos te verwijderen.

Allergisch

Ook bevat de Joy2Protect snelpleister geen latex of andere kleefmiddelen en is daardoor ook geschikt voor mensen die daarvoor allergisch zijn.

Geen schaar

In een verpakking zitten twee rolletjes elastische tape die eenvoudig af te scheuren zijn. Je hebt dus geen schaar nodig.

Nieuw & interessant

 • Kost mijn zorg 1200x800
  Nieuws  |  26 sep.

  Honderden euro’s prijsverschil voor zelfde ziekenhuisbehandelingen

  Er zitten nog steeds enorme prijsverschillen tussen ziekenhuizen voor dezelfde behandelingen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Veel tarieven zijn niet openbaar, waardoor de grote prijsverschillen niet zichtbaar zijn voor consumenten.
 • gebroken-arm-eigen-risico
  Nieuws  |  31 aug.

  NVZ stelt plan op voor vereenvoudiging eigen risico

  De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen doet het voorstel om bij eenvoudige ingrepen een vast bedrag van €150 aan eigen risico in rekening te brengen.
 • oude vrouw zorg
  Nieuws  |  23 aug.

  Te lange wachtlijsten verpleeghuizen

  Slechts 19% van de verpleeghuizen biedt plek binnen de landelijke norm van 6 weken. Dit blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Bij 47% van de verpleeghuizen duurt het langer, waarbij een half jaar geen uitzondering is.
 • de beste behandling

  Boek: De beste behandeling

  Zelf meebeslissen als je ziek bent? Over bijvoorbeeld therapie en medicijnen? In het boek 'De beste behandeling' staat informatie over 41 chronische ziektes. Van migraine en dementie tot kanker en diabetes.