icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer nieuws

Meer nieuws

Meer nieuws

Kies de beste zorgverzekering

Hulp bij overgewicht per 2019 in basispakket

Nieuws|Het basispakket van de zorgverzekering wordt in 2019 uitgebreid met maatregelen om overgewicht te bestrijden. Minister Bruins van Medische Zorg hoopt dat de extra aandacht voor preventie voor minder zorgkosten op andere terreinen zal zorgen.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:4 juni 2018

overgewicht-wegen

Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)

Vanaf volgend jaar is er vergoeding vanuit de basisverzekering voor zogenaamde ‘gecombineerde leefstijl interventie’ (GLI). Bij GLI worden mensen met overgewicht begeleid bij de aanpassingen in hun eet- en beweegpatroon, met als doel overgewicht tegen te gaan. De gedachtegang is dat mensen die gebruikmaken van deze leefstijlbegeleiding gezonder zullen worden. Dit zal naar verwachting weer leiden tot een afname in zorgkosten.

Andere wijzigingen

Paracetamol, vitaminen en mineralen die ook in de vrije verkoop verkrijgbaar zijn, worden per 2019 niet langer vergoed uit het basispakket. Hiermee volgt het kabinet het advies van Zorginstituut op. Deze besparing levert ruimte op om andere zorg aan het basispakket toe te voegen.

Daarnaast wordt het basispakket in 2019 verder uitgebreid met een verruiming van de aanspraak op zittend ziekenvervoer en worden oefentherapiebehandelingen bij COPD vanaf de eerste behandeling vergoed. 

Lees meer:

Zorgverzekeringen vergelijken

Ben je op zoek naar een aanvullende zorgverzekering of wil je overstappen naar een andere verzekeraar? Met de Zorgvergelijker vind je in een paar stappen de zorgverzekering die het beste bij je past.

Naar de Zorgvergelijker

zorgvergelijker-ipad-nov_2017

Meer nieuws

Meer nieuws

Kies de beste zorgverzekering