! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Zorg - Beoordeel Verzekeraar

Beoordeel je zorgverzekeraar

Wij zijn benieuwd naar je ervaringen met jouw zorgverzekeraar. Schrijf een review en help daarmee anderen. | Laat je review achter

Hulp bij overgewicht per 2019 in basispakket

Nieuws|Het basispakket van de zorgverzekering wordt in 2019 uitgebreid met maatregelen om overgewicht te bestrijden. Minister Bruins van Medische Zorg hoopt dat de extra aandacht voor preventie voor minder zorgkosten op andere terreinen zal zorgen.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:4 juni 2018

overgewicht-wegen

Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)

Vanaf volgend jaar is er vergoeding vanuit de basisverzekering voor zogenaamde ‘gecombineerde leefstijl interventie’ (GLI). Bij GLI worden mensen met overgewicht begeleid bij de aanpassingen in hun eet- en beweegpatroon, met als doel overgewicht tegen te gaan. De gedachtegang is dat mensen die gebruikmaken van deze leefstijlbegeleiding gezonder zullen worden. Dit zal naar verwachting weer leiden tot een afname in zorgkosten.

Andere wijzigingen

Paracetamol, vitaminen en mineralen die ook in de vrije verkoop verkrijgbaar zijn, worden per 2019 niet langer vergoed uit het basispakket. Hiermee volgt het kabinet het advies van Zorginstituut op. Deze besparing levert ruimte op om andere zorg aan het basispakket toe te voegen.

Daarnaast wordt het basispakket in 2019 verder uitgebreid met een verruiming van de aanspraak op zittend ziekenvervoer en worden oefentherapiebehandelingen bij COPD vanaf de eerste behandeling vergoed. 

Lees meer:

Ontvang het laatste zorgnieuws

Wil jij als eerste weten wat er verandert rondom je zorgverzekering? Meld je dan aan voor de ZorgAlert. We houden je per e-mail op de hoogte.

Aanmelden voor ZorgAlert

Zorg - ZorgAlert