icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hulp bij overgewicht per 2019 in basispakket

Nieuws
|
Het basispakket van de zorgverzekering wordt in 2019 uitgebreid met maatregelen om overgewicht te bestrijden. Minister Bruins van Medische Zorg hoopt dat de extra aandacht voor preventie voor minder zorgkosten op andere terreinen zal zorgen.
fauve panis

Fauve Panis   Expert Voeding & GezondheidGepubliceerd op:4 juni 2018

overgewicht-wegen

Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)

Vanaf volgend jaar is er vergoeding vanuit de basisverzekering voor zogenaamde ‘gecombineerde leefstijl interventie’ (GLI). Bij GLI worden mensen met overgewicht begeleid bij de aanpassingen in hun eet- en beweegpatroon, met als doel overgewicht tegen te gaan. De gedachtegang is dat mensen die gebruikmaken van deze leefstijlbegeleiding gezonder zullen worden. Dit zal naar verwachting weer leiden tot een afname in zorgkosten.

Andere wijzigingen

Paracetamol, vitaminen en mineralen die ook in de vrije verkoop verkrijgbaar zijn, worden per 2019 niet langer vergoed uit het basispakket. Hiermee volgt het kabinet het advies van Zorginstituut op. Deze besparing levert ruimte op om andere zorg aan het basispakket toe te voegen.

Daarnaast wordt het basispakket in 2019 verder uitgebreid met een verruiming van de aanspraak op zittend ziekenvervoer en worden oefentherapiebehandelingen bij COPD vanaf de eerste behandeling vergoed. 

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.