icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test mei 2015: meeste autostoeltjes doorstaan zwaardere botsproeven

Nieuws
|
De halfjaarlijkse test van autostoeltjes is vernieuwd! Met name de botsproeven die de stoeltjes moeten ondergaan zijn zwaarder geworden. Het goede nieuws is dat de meeste van de geteste en in Nederland verkrijgbare producten hier geen problemen mee hebben.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert autostoeltjesGepubliceerd op:26 mei 2015

Maxi_Cosi_2wayPearl klein

Van de 18 geteste stoeltjes bleek er één ver en één een beetje onder de maat. Twee zitjes kwamen op een lage eindscore door de aanwezigheid van schadelijke stoffen.

Verschillende zitjes in de test hebben ongebruikelijke extra mogelijkheden:

  • Het peuterzitje Römer King II ATS waarschuwt met piepjes en lampjes of het kind wel strak genoeg aangegordeld is; zie ook onze eerste indruk.
  • Het babyzitje Simple Parenting Doona kan tot wandelwagen worden omgetoverd; zie ook onze eerste indruk.
  • In het babyzitje Cybex Cloud Q kan het kind ook helemaal plat liggen, maar niet in de auto: dan is het gewoon een achteruitkijkend zitje; zie ook ons artikel Autostoeltje of reiswieg?.
  • De Maxi Cosi Axissfix kan 90 graden gedraaid worden, zodat je het kind er makkelijk in kunt zetten.

Het aanbod van zitjes die aan de nieuwe i-Size-norm voldoen was ten tijde van de test nog zeer beperkt. We testten er 2 van Maxi-Cosi: de 2Way Pearl  en de eerder genoemde Axissfix. Beide kunnen peuters tot ze 105 cm lang zijn vervoeren. Overigens verschijnen er nu meer i-Size producten op de markt, we hopen in oktober meer testresultaten te kunnen publiceren.

Lees meer over de testupdate van mei 2015 of bekijk de de testresultaten in onze vergelijker.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.