icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Beleggen

Introductie


2024

29 maart 2024

Beleggen en belasting

We zitten midden in het belastingseizoen. Marco en Erik moeten voor 1 mei de belastingaangifte invullen. Maar hoe werkt de belasting voor je beleggingen?

4 maart 2024

Tussenstand

Marco en Erik zijn inmiddels 5 maanden bezig met beleggen. Hoe zijn de resultaten en wie ligt op kop bij de BeleggersBattle?

5 februari 2024

Duurzaam beleggen

Je hoort en leest de laatste jaren steeds meer over duurzaam beleggen. Maar wat is duurzaam beleggen? En beleggen Marco en Erik duurzaam?  

3 januari 2024

Bij beleggen hoort risico. Hoe hoger het verwachte rendement hoe hoger het risico is dat je loopt. Hoeveel risico nemen Marco en Erik met hun beleggingen?

2023

14 december 2023

Review: Meewind Groenfonds Regionaal Duurzaam

Het Meewind Groenfonds Regionaal Duurzaam bestaat sinds 2012. Hoeveel heeft het fonds de afgelopen jaren opgeleverd en is het aantrekkelijk om in te beleggen?

1 december 2023

Waar beleggen?

Marco en Erik hebben beide besloten om zelf te gaan beleggen. Maar hoe kies je een geschikte bank of broker om bij te gaan beleggen? In deze blog lees je hoe Marco en Erik dat hebben gedaan.

24 november 2023

Beleggen in je passie: Lego

Bij beleggen denk je al snel aan aandelen of obligaties. Maar je kunt ook beleggen in je passie. Denk bijvoorbeeld aan Lego. Maar levert dit ook iets op en waar moet je op letten?

6 november 2023

Zelf beleggen of laten beleggen?

Onze investigators Marco en Erik willen minimaal 5 jaar beleggen om hun doel te bereiken. Maar hoe pakken zij dit aan? Iedere maand vertellen ze hier meer over. Deze maand: hoe gaan onze investigators beleggen?

23 oktober 2023

Voordelig pensioenbeleggen

Ga je beleggen om je pensioen aan te vullen, dan kun je kiezen uit veel aanbieders. Niemand kan voorspellen waar je het hoogste beleggingsresultaat haalt. Je kunt wel kiezen voor een aanbieder met lage kosten. Wij zochten uit bij welke partij je het voordeligst voor je pensioen belegt.

23 oktober 2023

Pensioenbeleggen: zo werkt het

Vaak kiezen mensen die extra pensioen willen opbouwen voor (bank)sparen. Maar beleggen kan ook een goede keuze zijn, zeker als het nog lang duurt voor je met pensioen gaat. Over een langere periode kan beleggen meer opleveren dan sparen. Hoe werkt pensioenbeleggen?

4 oktober 2023

Beleggen in designertassen

Bij beleggen denk je al snel aan aandelen of obligaties. Maar je kunt ook beleggen in je passie. Denk bijvoorbeeld aan designertassen.

2 oktober 2023

BeleggersBattle: resultaten

Welke fondsen selecteerden Marco en Erik voor de BeleggersBattle? En hoe presteren hun portefeuilles? Volg alle resultaten en vind meer informatie over de gekozen beleggingsfondsen. 

22 september 2023

BeleggersBattle

Iedere eerste maandag van de maand verschijnt hier een nieuwe BeleggersBattle blog.

21 augustus 2023

Review: Peaks Renterekening

Beleggingsplatform Peaks heeft een nieuw product gelanceerd, de Peaks Renterekening. De aanbieder adverteert met een variabele rente tot 3,64%. Dit lijkt aantrekkelijk, maar is dit ook zo?

4 juli 2023

Duurzame beleggingsfondsen

De Europese Commissie heeft een indeling gemaakt voor beleggingsfondsen. Hoe herken je een duurzaam fonds? En wat zijn de meest duurzame beleggingsfondsen? Wij zochten het voor je uit.

13 april 2023

De beste aandelenfondsen

Beleggen in beleggingsfondsen is makkelijk. Maar welke kies je? Fondsen met een hoog rendement hebben vaak ook een hoog risico. Wij selecteerden de aandelenfondsen die de afgelopen jaren het best presteerden.

22 maart 2023

Beleggen in de MSCI World

Wanneer je wilt beleggen in de MSCI World heb je de keuze uit veel verschillende fondsen. Wat zijn de verschillen van deze fondsen en welk fonds moet je kiezen?

1 maart 2023

Beleggen, wat kost dat?

Beleggen, wie rekent de laagste kosten? Welke aanbieders zijn duur? Wij zetten het op een rij.

16 februari 2023

Beleggen voor je (klein)kind

Wat is beter voor later? Een spaarrekening openen voor je kind als het wordt geboren, of beleggen voor later? En waar moet je op letten als je iets wilt regelen voor je (klein)kinderen?

2022

25 november 2022

Voordelige beleggingsfondsen

Als je wereldwijd wilt beleggen in aandelen kun je het beste voor een beleggingsfonds kiezen. Bekijk het voordeligste fonds bij jouw broker.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in