icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste boxspring voor jou, door ons getest

Welke boxspring biedt de beste ondersteuning, ligt lekker en heeft een lange levensduur? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf alle boxsprings grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben boxsprings voor je getest

Laatste update van de test: 30 april 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke boxspring uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke boxsprings goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

Wij hebben allerlei boxsprings voor je getest. We testen hoe goed ze verschillende slaaphoudingen ondersteunen, hoe goed ze liggen en hoe lang ze mee gaan. Lees meer over hoe wij boxsprings testen.

 • Highlight_ondersteuning_200x200

  1. Goede ondersteuning

  Je beoordeelt zelf of een bed lekker ligt. Wij testen of hij ook goed ligt. En goed liggen betekent: goed ondersteunen. We testen bij boxsprings de ondersteuning voor rug-, buik- en zijslapers, bij 4 verschillende proefpersonen. En voor het onderstel, matras en topper tegelijk. In onze vergelijker kies je makkelijk de boxspring die jou het best ondersteunt.

 • Highlight_levensduur_200x200

  2. Levensduur

  Een goede boxspring ondersteunt goed, ligt lekker én gaat lang mee. In onze levensduurtest simuleren we jarenlang gebruik. Na die test beoordelen we of de boxspringmatras nog steeds even goed is als voor de test. De meeste doorstaan deze boxspringtest goed, maar er zijn uitzonderingen. 

 • highlight_samenstelling_200x200

  3. Samenstelling

  Een boxspring is bedbodem, matras én topmatras in 1. Traditioneel is de bedbodem gemaakt met metalen veren, en meestal is de matras dat ook. De topper is van schuim en zorgt voor comfort. Maar er wordt van alles verkocht onder de naam boxspring. Wij halen alle onderdelen uit elkaar om te zien wat er écht in zit. En soms is dat verassend.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen boxsprings op deze en nog veel meer punten? En benieuwd naar de best geteste boxspring? Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van boxsprings en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes. Wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden