icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Waarschuwing: koolmonoxidemelder ABUS COWM300

Nieuws
|
 De koolmonoxidemelder COWM300 van ABUS blijkt niet te functioneren, wat ernstige gevolgen kan hebben.
Peter van der Wilt_S

Peter van der Wilt   Expert energieGepubliceerd op:10 april 2017

COmelder Abus COWM300

ABUS roept de koolmonoxidemelder COWM300 terug. Tijdens controletest blijkt dat het alarm niet altijd afgaat. Dit kan leiden tot een koolstofmonoxidevergiftiging met mogelijk de dood tot gevolg. Deze co-melder werkt waarschijnlijk niet door blootstelling aan hoge luchtvochtigheid. Deze modellen zijn vanaf april 2015 op de markt.

Welk model faalt?

CO-melder van Abus COWM300. Op deze co-melder staat een code: COWM300###F4011268AXD. De ‘F4’ geeft aan dat het om de serie uit april 2015 gaat.

Wat moet je doen?

  • Controleer of je dit type koolmonoxidemelder in huis hebt hangen.
  • Ga naar deze pagina van ABUS en check het serienummer achter op het apparaat.
  • Vervang het apparaat. ABUS biedt een gratis vervangend apparaat aan. Je kunt deze CO-melder opsturen naar ABUS of inleveren bij het gemeentelijk afvaldepot.

Wij hebben koolmonixidemelders getest en wij raden een van deze 12 veilige melders aan.

Extreme gevolgen

Langdurige inademing van koolmonoxide kan leiden tot duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en in extreme gevallen tot bewusteloosheid of dood.

Test koolmonoxidemelders

In oktober 2016 testten wij 19 koolmonoxidemelders. Wij raden consumenten aan om een veilige koolmonoxidemelder aan te schaffen uit deze test.

Ook interessant:

Bron: www.productwaarschuwing.nl

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.