icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

Het beste synthetische dekbed voor jou, door ons getest

Welk dekbed houdt je warm, laat vocht goed door en is ook nog eens niet te zwaar? En welke kun je zo vaak wassen als je wilt? Door zelf alle dekbedden grondig te testen, hebben wij de beste dekbedden voor je uitgezocht. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben synthetische dekbedden voor je getest

Laat onze test je helpen om het beste dekbed te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elk dekbed uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke dekbedden goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testten 8 synthetische 4-seizoenendekbedden. We beoordelen de kwaliteit van het vulmateriaal door de warmte-isolatie, vochtdoorlatendheid en het gewicht van de dekbedden te vergelijken. Daarnaast wassen en drogen we alle dekbedden 5 keer. Lees meer over hoe wij dekbedden testen.

 • Dons 200x200

  1. Dons beter dan synthetisch

  Bij synthetische dekbedden is vaak meer vulmateriaal nodig. Hierdoor wordt het dekbed dikker en zwaarder en wordt vocht minder goed afgevoerd. Maar sommige synthetische dekbedden scoren bijna net zo goed als donzen dekbedden.

 • Gerecycled 200x200

  2. Gerecycled hoeft niet slecht te zijn

  We hebben meerdere dekbedden getest die gevuld zijn met gerecycled dons en veren of polyester. Deze zijn zeker niet altijd slechter dan dekbedden met nieuw materiaal. Maar ze zijn ook niet allemaal even goed.

 • Krimp na de was v2 200x200

  3. Krimp na de was

  Af en toe je dekbed wassen is belangrijk als je last hebt van allergieën. Wij wassen alle dekbedden op 60° en daarna gaan ze in de droger. En dat herhalen we 5 keer. Dat gaat niet bij alle dekbedden even goed. In een paar gevallen zien we flinke krimp.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen dekbedden op deze en nog veel meer punten? En benieuwd naar het best geteste dekbed? Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van dekbedden en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes. Wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden