Minder inbraken door Whatsapp-buurtpreventie

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 22 december 2016

Daling inbraken
In bijna alle provincies is er vorig jaar minder ingebroken. Dit blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. Alleen in het zuiden van het land, in de regio's rond Tilburg, Breda en Eindhoven, blijft de daling achter. Volgens de verzekeraars neemt het aantal inbraken af door de opkomst van buurtpreventiegroepen via Whatsapp. Hierin waarschuwen buren elkaar en de politie als ze iets verdachts zien.
Claims tijdens de feestdagen
Tijdens de feestdagen loopt het aantal claims bij de verzekeraars flink op. Het gemiddelde aantal claims in december, tussen 2011 en 2015:
- Eerste kerstdag: 262 claims
- Tweede kerstdag: 234 claims
- Pakjesavond: 193 claims
- Oudejaarsavond: 235 claims
Auto minder in trek
Het aantal inbraakclaims voor auto's neemt toe in het najaar, maar opvallend genoeg niet tijdens kerst. De verzekeraars denken dat dit komt doordat we op die dagen veel onderweg zijn. Op een gemiddelde dag komen 215 claims van (poging tot) auto-inbraak binnen. In het najaar stijgt dat naar tussen de 250 en 300 claims per dag.
Tips tegen inbraak
Met een beveiligingscamera kun je een inbreker of insluiper betrappen, maar veel liever houd je ze buiten de deur. Deze preventietips van de politie kunnen ervoor zorgen dat een dief jouw woning ongemoeid laat.
Premiekorting
Je huis beveiligen tegen inbraak kan een veiliger gevoel geven. Bovendien krijg je dan bij een groot aantal verzekeraars korting op de premie van de inboedelverzekering.
Praat mee
Wat vind jij van een BuurtWhatsapp-groep om de veiligheid in je wijk of woonplaats te vergroten? Geef je mening in onze Community.
Bronnen: Verbond van Verzekeraars, Consumentenbond.
Lees verder
Nieuwste artikelen
- Nieuws | Geen geld meer naar ontbossing
Meer nieuws
-
Nieuws | 1 december 2022
Geen geld meer naar ontbossing -
Nieuws | 4 oktober 2022
Blij met snelle invoering provisietransparantie maar uitwerking moet concreter -
Nieuws | 29 juni 2022
Consumenten willen duidelijkheid over provisie