icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Minder inbraken door Whatsapp-buurtpreventie

Nieuws
|
Het aantal woninginbraken is vorig jaar met 18% gedaald ten opzichte van 2014. Dat komt vooral door buurtpreventiegroepen via Whatsapp. Wees extra waakzaam tijdens de kerst. Dit is voor inbrekers een geliefde periode, omdat veel mensen dan niet thuis zijn.
rien meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 22 december 2016

whatsapp preventie

Daling inbraken
 

In bijna alle provincies is er vorig jaar minder ingebroken. Dit blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. Alleen in het zuiden van het land, in de regio's rond Tilburg, Breda en Eindhoven, blijft de daling achter. Volgens de verzekeraars neemt het aantal inbraken af door de opkomst van buurtpreventiegroepen via Whatsapp. Hierin waarschuwen buren elkaar en de politie als ze iets verdachts zien.
 

Claims tijdens de feestdagen
 

Tijdens de feestdagen loopt het aantal claims bij de verzekeraars flink op. Het gemiddelde aantal claims in december, tussen 2011 en 2015:

  • Eerste kerstdag: 262 claims
  • Tweede kerstdag: 234 claims
  • Pakjesavond: 193 claims
  • Oudejaarsavond: 235 claims
     

Auto minder in trek
 

Het aantal inbraakclaims voor auto's neemt toe in het najaar, maar opvallend genoeg niet tijdens kerst. De verzekeraars denken dat dit komt doordat we op die dagen veel onderweg zijn. Op een gemiddelde dag komen 215 claims van (poging tot) auto-inbraak binnen. In het najaar stijgt dat naar tussen de 250 en 300 claims per dag.
 

Tips tegen inbraak
 

Met een beveiligingscamera kun je een inbreker of insluiper betrappen, maar veel liever houd je ze buiten de deur. Deze preventietips van de politie kunnen ervoor zorgen dat een dief jouw woning ongemoeid laat.
 

Premiekorting
 

Je huis beveiligen tegen inbraak kan een veiliger gevoel geven. Bovendien krijg je dan bij een groot aantal verzekeraars korting op de premie van de inboedelverzekering
 

Praat mee
 

Wat vind jij van een BuurtWhatsapp-groep om de veiligheid in je wijk of woonplaats te vergroten? Geef je mening in onze Community.
 

Bronnen: Verbond van Verzekeraars, Consumentenbond.

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.