icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2013

27 december 2013

Honderden euro’s besparen op all-inclusive

Consumenten kunnen honderden euro’s besparen als ze zelf een all-inclusive reis samenstellen, in plaats van een pakketreis te boeken via een reisorganisatie. Dit blijkt uit onderzoek van de Reisgids van de Consumentenbond. Zelf de reis en het hotel, inclusief eten en drinken, boeken kan een besparing opleveren tot €720 voor twee personen.

20 december 2013

Grote prijsverschillen in gourmetschotels

Er zitten grote prijsverschillen in gelijksoortige gourmetschotels. Dit blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond bij de 10 grootste supermarktketens. De Consumentenbond bekeek online en in folders de prijzen van basis-, luxe-, vis- en biologische gourmetschotels. Vooral bij de basisvariant zijn de prijsverschillen enorm: de duurste schotel is ruim 2 keer zo duur (PLUS voor €13,33) als de goedkoopste (Lidl voor €6,65), terwijl er nagenoeg hetzelfde vlees in zit.

20 december 2013

Randvoorwaarden voor houdbaar beltegoed

Bij het introduceren van abonnementen met een houdbaar beltegoed zijn een aantal randvoorwaarden belangrijk. Dat heeft de Consumentenbond in een brief aan minister Kamp (EZ) laten weten. De minister zegde in oktober 2013 aan de Tweede Kamer toe dat hij providers zal oproepen meer keuze te bieden als het gaat om houdbaarheid van beltegoeden en dat hij dit wettelijk wil regelen als providers daar onvoldoende voor zorgen.

20 december 2013

Hypotheekproblemen na echtscheiding

Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond vragen in een brandbrief aan minister Blok aandacht voor het probleem van huiseigenaren die vanwege een echtscheiding in financiële problemen komen met hun hypotheek. De problemen worden veroorzaakt door de nieuwe strengere hypotheekregels.

19 december 2013

Schippers onderzoekt misleidende etiketten op 'fruit'drankverpakkingen

Minister Schippers heeft woensdag 18 december 2013 aan de Tweede Kamer beloofd dat zij zich in gaat zetten voor heldere etikettering van 'fruit'drankverpakkingen. De Consumentenbond stelt onduidelijke en misleidende verpakkingen al langer aan de kaak met onderzoek en de campagne Kletsplaatjes en is dan ook blij met de toezegging van de minister. Voor de zomer zal zij de Tweede Kamer een brief sturen waarin zij hier op terugkomt.

19 december 2013

55.000 consumenten steunen #Premiejagen

Maar liefst 55.000 consumenten tekenden sinds september 2013 de 'Petitie Premiejagen' voor lagere zorgpremies. Daarnaast kwamen er ook veel positieve reacties op de website en via social media. Consumenten lieten de Consumentenbond weten het met het standpunt eens te zijn en sommigen vonden het zelfs de beste actie ooit van de Consumentenbond.

19 december 2013

Vergoedingen fysiotherapie onbekend

Meer dan de helft van de Nederlanders weet niet wat hun zorgverzekering vergoedt bij fysiotherapie. Daarnaast weten zeven op de tien Nederlanders niet hoe het zit met het eigen risico bij fysiotherapie. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1.600 consumenten van de Consumentenbond en het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

19 december 2013

Nabezorging krant moet mogelijk zijn

Een niet bezorgde krant moet dezelfde dag nog kunnen worden nabezorgd. De Consumentenbond verzoekt krantenuitgevers, die die mogelijkheid niet bieden, dringend hun beleid en algemene voorwaarden op dit punt aan te passen. Uit een enquête van de Consumentenbond blijkt dat 90% van de ondervraagde krantenabonnees wil dat een krant die niet is geleverd, wordt nabezorgd. Het merendeel van de krantenuitgevers biedt die service echter niet.

17 december 2013

Grote prijsverschillen (online) slijterijen

Consumenten die in één keer veel alcoholische dranken bestellen, zijn bij online slijterijen vaak het goedkoopst uit. Bij het kopen van een paar flessen, is de supermarkt of de supermarktslijterij het voordeligst want dat scheelt bijkomende bezorgkosten. Dit blijkt uit de prijspeiling alcoholische dranken van de Consumentenbond. Opvallend zijn de enorme prijsverschillen. Voor sterke drank kan het prijsverschil tussen de duurste en de goedkoopste winkel oplopen tot 28%, bij zwak-alcoholische dranken zelfs tot 42%.

17 december 2013

Solcon, XS4All en ZeelandNet beste internetproviders

In de ProviderMonitor van de Consumentenbond scoren Solcon (8,1), XS4All (7,9) en ZeelandNet (7,8) het hoogst over de periode mei tot en met oktober 2013. Klanten van deze providers zijn zeer tevreden over de stabiliteit en betrouwbaarheid van de internetverbinding. Caiway staat net als vorig jaar onderaan de lijst met een 6,6, wat vooral te wijten is aan het slechte oordeel over hun klantenservice.

17 december 2013

Derde van overstappers zorgverzekering kiest budgetpolis

Van de overstappers die tot half december 2013 gebruik maakten van de Zorgvergelijker van de Consumentenbond, sloot een derde een budgetpolis af waarbij verzekerden voor niet spoedeisende zorg maar in een beperkt aantal ziekenhuizen terecht kunnen. Dat is onder meer het geval bij de budgetpolissen van Menzis, Zilveren Kruis, ZEKUR en TakeCareNow! Consumenten kiezen daarmee voor hun portemonnee en leveren daarvoor een stuk keuzevrijheid in.

16 december 2013

Update: Onterechte vervolgzendingen Eden Health

In korte tijd heeft de Consumentenbond bijna 200 klachten gekregen over de verkoopwijze van Eden Health. Dit bedrijf bood consumenten telefonisch een proefpakketje vitaminepillen en een hotelvoucher aan. Daarbij is volgens de klagers niet duidelijk vermeld dat er bij niet tijdig annuleren een jaarabonnement van vier vervolgzendingen volgt van in totaal ruim €160. De Consumentenbond adviseert consumenten die niet duidelijk geïnformeerd zijn en geen vervolgzendingen willen om de afgeschreven bedragen te storneren.

16 december 2013

Duidelijkheid over zorg in het buitenland nodig

Het kan soms weken duren voordat een verzekerde hoort of de zorgverzekeraar akkoord is met een behandeling in het buitenland. Sommige consumenten nemen de gok en laten zich behandelen voordat er groen licht is. De Consumentenbond wil dat zorgverzekeraars een maximale termijn stellen voor de afhandeling van een aanvraag voor zorg in het buitenland. Dan kunnen consumenten een weloverwogen keuze voor hun behandeling maken en niet na de ingreep voor financiële verrassingen komen te staan.

13 december 2013

Einde kastje-muur openbaar vervoer in zicht

Voor de zomer van 2014 komt er een blauwdruk voor één serviceloket voor consumenten die reizen met de OV-chipkaart. Dat hebben openbaar vervoerbedrijven NS, Veolia, Arriva, RET, GVB, Connexxion, Syntus en HTM en OV Chipkaartproducent TLS afgesproken tijdens een bijeenkomst op het kantoor van de Consumentenbond. Tijdens de bijeenkomst overhandigden de Consumentenbond, Rover en de ANWB de petitie ‘Stop de OV-Chaos’ die door bijna 37.000 consumenten is ondertekend.

13 december 2013

Warboel bij klantenservices zorgverzekeraar

Consumenten die denken dat de klantenservices van zorgverzekeraars hun verzekerden goed informeren, komen bedrogen uit. Een op de drie klanten krijgt zeer gebrekkige of geheel verkeerde informatie. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 15 grote zorgverzekeraars voor de Gezondgids van december. Een en dezelfde zorgverzekeraar geeft soms totaal verschillende antwoorden op dezelfde vraag.

12 december 2013

Veilig daten met tweezijdige voorwaarden

De negen grootste datingsites van Nederland hebben samen met de Consumentenbond klantvriendelijke en betrouwbare tweezijdige Algemene Voorwaarden (AV) opgesteld. Een goede bereikbaarheid bij problemen of klachten en aansluiting bij een onafhankelijke geschillencommissie, zijn daarvan belangrijke onderdelen.

6 december 2013

Vakantie te duur verzekerd via reisbureau

Reisbureaus verkopen vaak te dure reis- en annuleringsverzekeringen bij een vakantie, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Reisbureaumedewerkers bieden vaak de uitgebreidste dekking aan, terwijl een beperktere dekking ook een prima keus is.

6 december 2013

Ditzo wint eerste Zorgpolisveiling Consumentenbond

Met het beste bod op vier zorgpakketten heeft Ditzo de eerste Zorgpolisveiling van de Consumentenbond gewonnen. Aan de veiling deden vier aanbieders van zorgverzekeringen mee. Bijna 80.000 consumenten schreven zich in voor de Zorgpolisveiling en krijgen een aanbod van Ditzo. De overstappers die voor het aanbod van de zorgpolisveiling kiezen, krijgen €250 aan zorgtegoed. Dit kan worden gebruikt voor bijkomende medische kosten na een ongeval die niet gedekt zijn door de zorgverzekering. Tevens krijgen zij in april 2014 een eenmalige korting van €12 van de Consumentenbond op de zorgpoliskosten.

5 december 2013

Vervoerders komen samen voor één OV-chiploket

Op uitnodiging van de Consumentenbond praten de Openbaar Vervoer (OV)- bedrijven NS, Veolia, RET, GVB, Connexxion en HTM en OV-chipkaartproducent TLS op 13 december met elkaar over het realiseren van één OV-chiploket. De partijen komen bijeen op het kantoor van de Consumentenbond. Voor het overleg zijn ook Arriva en Syntus uitgenodigd. Zij hebben nog niet geantwoord op de uitnodiging. Tijdens de bijeenkomst overhandigen de Consumentenbond, Rover en de ANWB de petitie ‘Stop de OV-chaos’ die inmiddels door meer dan 34.000 consumenten is ondertekend.

29 november 2013

Nieuwe regels voor warmtelevering

Op 1 januari 2014 gelden nieuwe regels voor warmtelevering aan consumenten. Vanaf die datum gaan de herziene, tweezijdige Algemene Voorwaarden (AV) Warmte in. De Consumentenbond heeft deze AV met brancheorganisatie Energie-Nederland afgesproken.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in