icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2015

22 december 2015

Wasmiddelentest: veel verschil in kwaliteit binnen één merk

Tussen verschillende wasmiddelen van één merk kan veel kwaliteitsverschil zitten, blijkt uit het bontwasmiddelen-onderzoek van de Consumentenbond.

22 december 2015

Consumenten vinden Simyo beste mobiele telefoonprovider

Voor de zesde keer op rij is Simyo nummer één in de Mobiele ProviderMonitor van de Consumentenbond, gevolgd door Youfone en KPN. Ben, dat in een groot deel van 2015 werd geplaagd door administratieve problemen, eindigt onderaan.

15 december 2015

Consumenten meest tevreden over XS4All

XS4All scoort het beste in de ProviderMonitor van de Consumentenbond, waarbij 11.000 consumenten hun provider beoordelen. Zowel bij de DSL- en kabelaanbieders als bij de glasvezelaanbieders voert XS4All de lijst aan.

11 december 2015

Sommige voedselfabrikanten hardleers, anderen beteren hun leven

Er zitten nog steeds veel conserveermiddelen in sommige Hollandse garnalen en veel glutenvrij brood is nog steeds te zout. Dat constateert de Consumentenbond na het opnieuw bekijken van producten die eerder de fout ingingen.

11 december 2015

Essent moet ruimhartig omgaan met 'MediaMarkt-contracten'

Consumenten die het afgelopen jaar in de MediaMarkt of Gamma een energiecontract hebben afgesloten bij Essent en geen bedenktijd kregen, moeten volgens de wet alsnog kosteloos van hun contract af kunnen. Dat stelt de Consumentenbond.

10 december 2015

Houdbaarheid zelfzorggeneesmiddelen onbekend

Op 30 van de 50 door de Consumentenbond onderzochte zelfzorggeneesmiddelen ontbreekt noodzakelijke informatie over de uiterste houdbaarheid na de eerste opening. Consumenten lopen hierdoor het risico een bedorven hoestdrank of schimmelcrème te gebruiken.

10 december 2015

Vaak misleidende etiketten op 'knutselvlees'

Vleesetiketten staan vaak vol fouten, waardoor consumenten op het verkeerde been worden gezet. Dit concludeert de Consumentenbond op basis van zijn vleesonderzoeken in 2015.

10 december 2015

Petitie OV-chipkosten gesloten: 77.731 steunbetuigingen

De petitie van reizigersvereniging Rover en de Consumentenbond tegen de hoge kosten van de OV-chipkaart heeft 77.731 steunbetuigingen opgeleverd. Een ongekend aantal voor de consumentenorganisaties.

9 december 2015

Onaanvaardbaar garantievoorstel Europese Commissie

De Europese Commissie wil de garantietermijn voor alle online gekochte producten op maximaal 2 jaar stellen. De Consumentenbond vindt het voorstel onaanvaardbaar, omdat zo de rechten van Nederlandse consumenten enorm ingeperkt dreigen te worden.

9 december 2015

Aanpak 12 pijnpunten zorgstelsel nodig

De zorgwoordvoerders van de Tweede Kamer hebben vandaag 12 zorgpunten over het zorg(verzekerings)systeem van de Consumentenbond ontvangen. Volgens de Consumentenbond is er voor consumenten onvoldoende betrouwbare informatie om een zorgverzekeraar en zorgverlener te kiezen.

8 december 2015

Ruim 27 duizend steunbetuigingen OV-chipactie Rover en Consumentenbond

De actie die de Consumentenbond en Rover zijn gestart om de servicekosten van de ov-chipkaart omlaag te krijgen, kan op veel steun van de reiziger rekenen. In een week tijd kwamen al ruim 27.000 steunbetuigingen binnen.

8 december 2015

Polisprofiel NPCF en Consumentenbond maakt zorgpolis leesbaar

Veel verzekerden vinden het kiezen van een nieuwe zorgverzekering moeilijk. Patiëntenfederatie NPCF en de Consumentenbond hebben daarom 'mijn Polisprofiel' gemaakt. Dit overzicht laat met eenvoudige symbolen snel en gemakkelijk zien wat een zorgpolis wel en niet verzekert.

4 december 2015

Verbetering nodig bij uitgifte hulpmiddelen

Gemeenten weten niet goed genoeg wat de kosten voor hulpmiddelen als een scootmobiel of traplift zijn en hoe die worden doorberekend aan gebruikers, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Dat terwijl de gemeenten sinds 2015 de wettelijke uitvoerders zijn.

1 december 2015

Veelzijdigheid centraal in reclamecampagne Consumentenbond

Dinsdag 1 december start de nieuwe reclamecampagne van de Consumentenbond: 'Hoe je ook als consument op je best bent'. De campagne laat zien waarvoor consumenten bij de Consumentenbond terecht kunnen: 'voor de feiten, je voordeel en je rechten'.

28 november 2015

Actie tegen hoge servicekosten OV-chipkaart

Rover en de Consumentenbond starten een actie om de servicekosten van de OV-chipkaart omlaag te krijgen. De organisaties willen dat de OV-chipkaart voortaan gratis wordt vervangen na afloop van de geldigheidsduur en bij een onzichtbaar defect.

28 november 2015

Polisjungle door groot aantal zorgpolissen

Het aantal zorgpolissen blijft ook voor 2016 onveranderd groot. Consumenten kunnen kiezen uit meer dan 1400 combinaties, laat onderzoek van VARA Kassa en de Consumentenbond zien. Veel te veel volgens de Consumentenbond, die constateert dat veel polissen ook nog eens identiek zijn.

27 november 2015

Ongewenste koppelverkoop zorgverzekeringen nog altijd praktijk

Een losse aanvullende zorgverzekering afsluiten (zonder basisverzekering) is bij ruim een-derde van de verzekeraars niet mogelijk. En als het al wel kan, moeten verzekerden in de helft van de gevallen een premieopslag betalen tot wel 50%.

27 november 2015

Bezuiniging geschillencom­missies van tafel

De aangekondigde bezuiniging op de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC) gaat niet door. Dat liet minister Van der Steur (V&J) op 26 november 2015 aan de Tweede Kamer weten. Hiermee is het voortbestaan van ruim 50 geschillencommissies voor de nabije toekomst zeker gesteld.

26 november 2015

Niet-gecontrac­teerde zorg zorgverzekering voor 80% vergoeden

Verzekerden met een natura- of budgetpolis lopen het risico maximaal 65% vergoeding te krijgen als ze naar zorgverleners gaan waar hun zorgverzekeraar geen contract mee heeft. De Consumentenbond wil dat er minimaal 80% vergoeding komt voor niet-gecontracteerde zorg.

24 november 2015

Volkswagen moet zijn verantwoorde­lijkheid nemen

Consumenten met een Volkswagen zijn nog steeds in het ongewisse over de mogelijke gevolgen die de 'dieselgate' voor hen heeft. Europese consumentenorganisaties vinden dat onaanvaardbaar en roepen Volkswagen op om eindelijk zijn verantwoordelijkheid te nemen en duidelijkheid te verschaffen.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in